Cum Să Mergi La Cumparaturi

Ştiu că pentru mulţi dintre noi acest cuvânt rămâne încă o provocare, în contextul în care marea majoritate întâmpină anumite probleme.

Ca să ne identificăm va trebui să spun că de multe ori nu avem răbdare, chef, nu înţelegem de ce unele haine sunt aşa de scumpe când nu au nimic special ş.a.m.d. Dar pentru că totuşi avem nevoie de haine, facem de multe ori sacrifici şi pornim spre mall, sau alte magazine ( aici nu includ piaţa. ) împreună cu încă o persoană sau mai multe şi începem să facem cumpărături.

Cum să mergi la cumparaturi

Pentru ca shopping-ul să nu fie un chin pentru nimeni aş vrea să vorbesc despre câteva lucruri care ne vor ajuta.

  1. Trebuie să ştii ce vrei. Câteodată ai senzaţia aceea că îţi lipseşte ceva foarte important şi chiar ai nevoie de acel obiect. Cam despre asta e vorba sau când te uiţi în dulap, analizezi îţi dai seama ce ţi-a lipsit la ultimele ţinute şi aşa poţi să porneşti având în cap o listă sigură.
  2. Cunoaşte-ţi bugetul. Gândeşte-te cam cât poţi acorda pentru cumpărături şi cheltuieşte raţional.
  3. Asigură-te că alegi o persoană răbdătoare. Degeaba te duci cu cineva care nu va avea răbdare să probezi 3 perechi de blugi şi îţi va spune că îţi stă bine cu prima numai ca să plecaţi. Dacă te duci cu un băiat să fie unul care va avea habar să te sfătuiască, să ştie ce înseamnă să ai stil. Dacă te duci cu o fată să fie informată cel puţin de lucrurile de bază de care ai nevoie când iei ceva
  4. Cumpără din magazine cu specific. Tot timpul am spus că nu e acelaşi lucru să cumperi o pâine dintr-un magazin de piese auto ca şi cum ar fi să o cumperi dintr-o brutărie. Dacă ai nevoie de pantofi vizitează magazine cu specific, dacă vrei un costum, blugi, bluze, la fel. ( pentru ca să şti cum să alegi produse de calitate te îndemn să citeşti celelalte articole pe această temă, te vor ajuta. ) Verifică calitatea în raport cu preţul şi probează după aceea ca să nu ai parte de o surpriză.

Există riscul ca multe haine să arate bine în magazin şi la prima purtare iar mai apoi când le speli sau le porţi mai mult să se deterioreze, pentru aceasta trebuie să citeşti etichetele. Poţi da mulţi bani pe o haină şi dupa câteva utilizări să se deterioreze. La fel la şi cu pantofii, mulţi dintre ei în magazin arată bine iar după câteva purtări se strică, trebuie să cunoşti pantofii şi în mod special să te uiţi la talpă cum este lipită, la materialul din care este făcut, fii atent miciile detalii, pot fi defecte mici încă din magazin care îţi vor spune despre calitatea pantofului.

Încearcă să nu te arunci să cumperi multe haine odată, te vei grăbi şi nu vei fi atent riscând astfel să faci nişte achiziţii de care vei fi dezamăgit. Mai bine îţi cumperi maxim 2 articole într-un timp acceptabil şi poţi oferi banii pentru un lucru calitativ, şi mai cumperi peste 2 săptămâni încă ceva, decât să cumperi multe lucruri odată şi să fi constrâns pe unele să dai mai mulţi bani şi pe altele mai puţini achiziţionând produse care nu sunt de calitate.

Încă ceva comic după părerea mea sunt persoanele care fac cumpărături şi următoarele 2 săptămâni poartă aceleaşi articole achiziţionate atunci. Chiar dacă cumperi mai multe încearcă să asortezi cu ceea ce ai deja şi în acest fel vei fi diversifica aspectul tău şi nu vei da impresia de monotonie.

sursa foto

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *