Cum se face nodul la cravată: Nodul Simplu sau “Four-In-Hand”


Există o mare varietate de noduri la cravata, dar de fapt bărbaţii în general folosesc doar 3 noduri de bază. Cel mai uşor şi mai important este aşa numitul “Nod Simplu” sau “Four-In-Hand”. Se potriveşte cu toate cravatele, gulerele şi lookurile. Nodul Simplu are întotdeauna un aspect mai alungit, iar laţimea cravatei în punctul de mijloc defineşte exact dimensiunea.

Instrucţiuni pentru realizarea Nodului Simplu

Începeţi aşezarea capătului lat de partea mâinii îndemanatice. În continuare vom considera că sunteţi dreptaci şi vom descrie procesul pentru dreptaci. Prin urmare, vom aşeza capătul lat pe partea dreaptă. Fotografiile sunt făcute ca şi când v-aţi vedea în oglindă.

Aşezaţi cravata după gât în aşa fel încăt capătul lat să fie uşor mai lung decât capătul îngust.


[Pasul 1] Încrucişaţi capătul lat peste capătul îngust.

[Pasul 2] Treceţi capătul lat prin spatele capătului îngust, în aşa fel încât să ajungă în dreapta cu partea din spate orientată anterior.

[Pasul 3] Treceţi capătul lat înapoi în partea stângă prin faţa capătului îngust realizând o buclă care va fi folosită la sfârşit. Apoi treceţi capătul lat printre gât şi nod.

[Pasul 4] Introduceţi capătul lat prin bucla realizată anterior.

[Pasul 5] Aranjaţi nodul pentru a obţine forma perfectă.

Important: Când nodul este realizat, ambele capete ar trebui sa aibă aproximativ aceeaşi lungime şi să se termine imediat deasupra cataramei curelei. Chiar dacă nodul simplu este puţin mai mic şi foloseşte un segment mai scurt de cravată, acest deziderat ar putea fi greu de realizat de bărbaţi foarte înalţi cu o cravata standard. Capătul lat ar putea ajunge la curea, dar capătul îngust s-ar termina mult mai sus.

Pentru bărbaţii mai înalţi de 190 cm se recomandă cravate extra lungi.

sursa foto: ties-necktie.com si icomefrommars.wordpress.com

sursa articol: http://www.lapatruace.ro/

Comments

  1. says

    Cei care aveti telefoane cu sistem Android, cautati in market How to Tie a Tie. Sunt cateva modele diferite de noduri, va ajuta mult cand va grabiti si nu stiti cum se face.
    M-a salvat softul intr-o dimineata inainte de o intalnire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *