Stil Masculin .ro http://www.stilmasculin.ro Stil masculin - haine si accesorii la moda pentru barbati Mon, 19 Feb 2018 11:28:09 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.3 http://www.stilmasculin.ro/wp-content/uploads/2017/01/cropped-IMG-20170113-WA0012-01-Copy-32x32.jpeg Stil Masculin .ro http://www.stilmasculin.ro 32 32 L.L. Bean au renunțat la garanția pe viață http://www.stilmasculin.ro/l-l-bean-au-renuntat-la-garantia-pe-viata/ http://www.stilmasculin.ro/l-l-bean-au-renuntat-la-garantia-pe-viata/#respond Mon, 19 Feb 2018 11:28:09 +0000 http://www.stilmasculin.ro/?p=52348 L.L. Bean este un brand care face ghetele impermeabiale despre care am notat aici. Ei aveau o încredere așa de mare în produsele lor încât ofereau garanție pe viață. Din păcate, anumite persoane care s-au crezut mai inteligente au profitat de acest lucru și au făcut ce au știut mai bine. Adică cumpărau de la […]

The post L.L. Bean au renunțat la garanția pe viață appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>

L.L. Bean este un brand care face ghetele impermeabiale despre care am notat aici. Ei aveau o încredere așa de mare în produsele lor încât ofereau garanție pe viață. Din păcate, anumite persoane care s-au crezut mai inteligente au profitat de acest lucru și au făcut ce au știut mai bine. Adică cumpărau de la târguri modele vechi la bani de nimic pe care le schimbau gratuit la L.L. Bean. După care făceau profit pe site-uri ca și Ebay. Ce nu înțeleg majoritatea persoanelor  e că nu poți face la nesfârșit acest lucru. Adică acea schimbare de produs trebuia susținută ca și cost de cineva. Adică personalul răspundea la e-mail, completa procese verbale, căuta marfa în depozit, împacheta produsul, trimitea coletul, etc. Știu că poate pentru tine nu pare mult, dar cei care au firmă și au și angajați înțeleg foarte bine.  

Evident returul se făcea fără a cere explicații sau o dovadă de achiziție a produsului. Mai jos ai și declarația lor oficială. 

Practic au redus garanția pe viață la un an plus trebuie să arăți și bonul/factura. Ceea ce pare un lucru destul de decent într-o astfel de lume având în vedere ca majoritatea brand-urilor oferă garanție de câteva săptămâni sau o lună. Evident cineva a forțat nota și i-a dat în judecată. Această nouă garanție se aplică doar produselor achiziționate după 8 februarie 2018.

 sursa foto

The post L.L. Bean au renunțat la garanția pe viață appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>
http://www.stilmasculin.ro/l-l-bean-au-renuntat-la-garantia-pe-viata/feed/ 0
Granturi de peste 15.000 euro de la Electric Castle pentru idei creative http://www.stilmasculin.ro/granturi-de-peste-15-000-euro-de-la-electric-castle-pentru-idei-creative/ http://www.stilmasculin.ro/granturi-de-peste-15-000-euro-de-la-electric-castle-pentru-idei-creative/#respond Thu, 08 Feb 2018 09:28:44 +0000 http://www.stilmasculin.ro/?p=52309 Arhitecți, designeri, graficieni, artiști plastici sau pur și simplu oameni creativi, toți își pot găsi un loc de exprimare pentru ideile lor în spațiul celei de-a 6-a ediții a Electric Castle. Organizatorii au deschis un concurs de proiecte pentru care oferă granturi de peste 15.000 de euro. Recunoscut printre celelalte evenimente din țară datorită inovațiilor […]

The post Granturi de peste 15.000 euro de la Electric Castle pentru idei creative appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>

Arhitecți, designeri, graficieni, artiști plastici sau pur și simplu oameni creativi, toți își pot găsi un loc de exprimare pentru ideile lor în spațiul celei de-a 6-a ediții a Electric Castle. Organizatorii au deschis un concurs de proiecte pentru care oferă granturi de peste 15.000 de euro.

Recunoscut printre celelalte evenimente din țară datorită inovațiilor pe care le aduce în fiecare an în zona de amenajări, Electric Castle își dorește ca,și la această ediție, să își surprindă zecile de mii de spectatori cu noi activări ale spațiului în care se desfășoară. Cei peste 220.000 de metri pătrați sunt suficienți pentru a cuprinde și cele mai trăznite idei.

Creativitatea poate porni de la amenajarea spațiului, începând de la instalații interactive sau efecte de lumini și până la proiectareunor noi spații de cazare în campingul festivalului. Anul acesta, va exista chiar o zonă nouă: „Quiet Camping”, perfectă pentru a implementa ideile venite de la arhitecți sau proiectanți din țară.

Granturile sunt deschise și celor care vor să spună povestea festivalului sub forma unui documentar, al unui videoclip sau al unui scurtmetraj. Organizatorii așteaptă scenariile adaptate astfel încât produsul final să nu depășească 30 de minute, iar cea mai bună idee va primi susținerea festivalului.

Cele 5 zile de festival se trăiesc 24 de ore din 24. Pentru a le umple, ideile de activități (fie că sunt de zi sau de noapte) sunt binevenite, mai ales că edițiile trecute ne arată clar că nimic (legal) nu e interzis pe domeniul castelului Banffy. În 2017, participanții au putut vedea spectacole de teatru, lua parte la ateliere de film și design și au bătut noi recorduri la volei pe plajă. Toți cei care vor să propună noi idei de activități sunt invitați să se înscrie în concurs și pot să-și facă proiectele implementate între 18 și 22 iulie.

Muzicienii mai au un pic de așteptat; Electric Castle va anunța în curând înscrierile în “OwntheStage”, concursul care an de an a adus pe scenele festivalului trupe și DJ aflați la început de carieră. Mulți dintre ei sunt acum oficial înscriși pe afișul evenimentului, iar lor li se vor alătura cei care vor fi selectați din concursul de anul acesta.

Toate detaliile legate de granturile creative pot fi citite aici.

The post Granturi de peste 15.000 euro de la Electric Castle pentru idei creative appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>
http://www.stilmasculin.ro/granturi-de-peste-15-000-euro-de-la-electric-castle-pentru-idei-creative/feed/ 0
AMG “One Man, One Engine” http://www.stilmasculin.ro/amg-one-man-one-engine/ http://www.stilmasculin.ro/amg-one-man-one-engine/#respond Tue, 06 Feb 2018 11:18:59 +0000 http://www.stilmasculin.ro/?p=52298

The post AMG “One Man, One Engine” appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>


The post AMG “One Man, One Engine” appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>
http://www.stilmasculin.ro/amg-one-man-one-engine/feed/ 0
Wishlist-ul unui bărbat modern! http://www.stilmasculin.ro/wishlist-ul-unui-barbat-modern/ http://www.stilmasculin.ro/wishlist-ul-unui-barbat-modern/#respond Tue, 06 Feb 2018 11:12:36 +0000 http://www.stilmasculin.ro/?p=52292 Ca bărbați de multe ori suntem comozi și ne place să lenevim, iar asta se simte în diversele activități pe care ar trebui să le facem. Deseori ne pierdem în diferite detalii, iar la final, reușim să facem doar jumătate din ce ne-am propus. Un astfel de exemplu este tunsul. Pe vremea studenției preferam să […]

The post Wishlist-ul unui bărbat modern! appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>

Ca bărbați de multe ori suntem comozi și ne place să lenevim, iar asta se simte în diversele activități pe care ar trebui să le facem. Deseori ne pierdem în diferite detalii, iar la final, reușim să facem doar jumătate din ce ne-am propus.

Un astfel de exemplu este tunsul.

Pe vremea studenției preferam să mă tund în camera de cămin și asta se lăsa cu foarte mult păr împrăștiat peste tot pentru că, de regulă, îl lăsam să crească prea mult și apoi îl tăiam foarte scurt. După sesiunea de tuns trebuia să fac curat și nu era deloc simplu.

Evident lucrurile s-au schimbat față de acum 15 ani, dar aceasta a fost prima amintire pe care am avut-o când mi-a căzut în mână un aparat de tuns cu tehnologie vacuum. După mulți ani în care am încercat diferite aparate, finalmente, am descoperit Rowenta AirForce Ultimate.

În această perioadă de când scriu pe site te-am îndrumat spre o gândire rațională, așa că te invit să facem un experiment: imaginează-ți cât de eficient ar fi să ai un astfel de aparat de tuns la tine acasă și să te bucuri de tehnologie fără să mergi la salon! Te poți tunde fără grija firelor de păr pe care le lasi în urmă, în plus, le poți aspira pe cele căzute pe hainele tale. Un astfel de aparat de tuns este Rowenta AirForce Ultimate.

Te pregătești pentru un meeting foarte important, dar ai nevoie de un ”retuș” rapid? Foarte ușor de manevrat de către utilizator, aparatul dispune de o tehnologie vacuum care aspiră 99% din părul tăiat, fiind, totodată, extrem de ușor de curățat datorită recipientului și filtrului demontabil, dar și a lamelor lavabile. Fiind un aparat cu un motor puternic, acesta se poate folosi doar alimentat prin cablu. Personal nu îl consider neapărat un dezavantaj deoarece compensează prin design și greutate.

Un detaliu pe care îl consider foarte important și care mi-a atras atenția este reglajul fin de 1 mm. Cu ajutorul celor doi piepteni poți alege între 0,5 și 18 mm. 0,5 mm e dimensiunea fără pieptene. Asta înseamnă 17 lungimi de tăiere diferite. Dimensiunea de tăiere se poate alege ușor cu ajutorul roțitei de reglare din spatele aparatului de tuns.

Totuși, aceste dimensiuni nu înseamnă nimic fără lamele deosebit de ascuțite, cu înveliș din titan, robuste, rezistente în timp ce garantează o tăiere eficientă, dintr-o singură mişcare. Rapid și exact.

Ne grăbim! Fie că vrem sau nu, timpul devine din ce în ce mai scurt, iar sesiunea de tuns trebuie să fie ultima noastră grijă, tocmai de aceea aparatul pe care îl utilizezi trebuie să fie perfect și să impună incredere în mâna oricărui utilizator. Ești înainte de un meeting? Ai un date? Aparatul de tuns AirForce Ultimate de la Rowenta îți oferă look-ul dorit instant.

Iar cum la orice aparatură electronică pe care ți-o achiziționezi trebuie să te gândești și la partea de garanție și de service, Rowenta Airforce Ultimate are o reparabilitate de 10 ani.

 

De ce este un aparat 3 în 1 ?

Deși are mai multe caracteristici impresionante, pentru mine acestea sunt cele mai importante:
-Are capul detașabil pentru retușuri precise
-Funcția vacuum care colectează 99% din părul tăiat
-Lamele lavabile

L-ai pus deja în coșul de cumpărături?

The post Wishlist-ul unui bărbat modern! appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>
http://www.stilmasculin.ro/wishlist-ul-unui-barbat-modern/feed/ 0
70 de ani de Ferrari http://www.stilmasculin.ro/70-de-ani-de-ferrari/ http://www.stilmasculin.ro/70-de-ani-de-ferrari/#respond Tue, 06 Feb 2018 09:01:05 +0000 http://www.stilmasculin.ro/?p=52287
<span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span> sursa foto

The post 70 de ani de Ferrari appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>


sursa foto

The post 70 de ani de Ferrari appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>
http://www.stilmasculin.ro/70-de-ani-de-ferrari/feed/ 0 Stil Masculin .ro
Cititorii StilMasculin.ro au ales cel mai bun brand made to measure/bespoke din România în 2017 http://www.stilmasculin.ro/cititorii-stilmasculin-ro-au-ales-cel-mai-bun-brand-made-to-measure-bespoke-din-romania-in-2017/ http://www.stilmasculin.ro/cititorii-stilmasculin-ro-au-ales-cel-mai-bun-brand-made-to-measure-bespoke-din-romania-in-2017/#respond Mon, 05 Feb 2018 13:16:42 +0000 http://www.stilmasculin.ro/?p=52175 Mi-am dorit să văd care este părerea voastră despre brand-urile made to measure sau atelierele bespoke și am lansat un chestionar la final de 2017. Sunt la al doilea sondaj de acest gen. Am făcut acest chestionar dintr-o pură curiozitate și probabil brand-urile vor realiza de ce stau bine sau nu în sondaje și nu în […]

The post Cititorii StilMasculin.ro au ales cel mai bun brand made to measure/bespoke din România în 2017 appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>

Mi-am dorit să văd care este părerea voastră despre brand-urile made to measure sau atelierele bespoke și am lansat un chestionar la final de 2017. Sunt la al doilea sondaj de acest gen. Am făcut acest chestionar dintr-o pură curiozitate și probabil brand-urile vor realiza de ce stau bine sau nu în sondaje și nu în ultimul rând să dai șanse și altor mărci de la noi. 

Față de anul trecut am introdus și secțiunea de vârstă și localitate plus multe alte brand-uri. Ca și anul trecut ți-am cerut să-mi propui și alte brand-uri pentru că nu am cum să le știu pe toate. 

Să trecem la sondaj. Au pus umărul la contribuție 1020 de persoane. Mulțumesc!

Au fost câteva întrebări simple și voi dezvălui pe rând rezultatul chestionarului în cadrul următoarelor articole. 

Vârsta

Am ales 5 categorii de vârstă:

13-17 ani 2,7% (28 de persoane) 

18-24 ani 43% (439 de persoane)

25-34 ani 38% (388 de persoane)

35-44 ani 12% (122 de persoane)

45-54 ani 4,2% (43 de persoane)

 

Localitate

1.București 32,6% (333 de persoane)

2.Cluj 7,3% (73 de persoane)

3.Constanța 7,3% (73 de persoane)

4. Timiș 4,9% (50 de persoane)

și restul localițăților

Cel mai bun brand made to measure/bespoke din România al 2017 este următorul:

 

1.Louis Purple cu un procent de 23,5% (240 de voturi) în scădere față de 2016 cu aproximativ 2% când au avut aceste rezultate   25,1 % (253 de voturi) 

2.Viggo cu un procent de 21 %  (214 de voturi) în creștere față de 2016 cu aproximativ 5% când au avut aceste rezultate  16,5 % (166 de voturi) 

3. Tudor Tailor cu un procent de 10,2 % (104 de voturi) pentru prima dată când ei prind acest podium.

Dacă Viggo continuă în același ritm sunt șanse mari să fie prime loc în 2018. Dacă nu mă înșel Louis Purple a lăsat-o mai moale cu campaniile de marketing și de imagine. Cel mai bun brand vestimentar românesc se poate vedea aici.

The post Cititorii StilMasculin.ro au ales cel mai bun brand made to measure/bespoke din România în 2017 appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>
http://www.stilmasculin.ro/cititorii-stilmasculin-ro-au-ales-cel-mai-bun-brand-made-to-measure-bespoke-din-romania-in-2017/feed/ 0
Cea mai bună vitrină din 2017 http://www.stilmasculin.ro/cea-mai-buna-vitrina-din-2017/ http://www.stilmasculin.ro/cea-mai-buna-vitrina-din-2017/#respond Mon, 05 Feb 2018 12:16:58 +0000 http://www.stilmasculin.ro/?p=52280 Poate pentru unii pare ciudat, dar se dau premii pentru cea mai bună vitrină. Se spune că o vitrină bună vinde. Pentru cei care aveți acest tip de business sau lucrați în domeniu este bine să luați în calcul acest lucru. Câștigătorii sunt Bergdorf Goodman, Bloomingdales, Brioni, Burberry, Calvin Klein, Christian Louboutin, Coach, Dolce & Gabbana, […]

The post Cea mai bună vitrină din 2017 appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>

Poate pentru unii pare ciudat, dar se dau premii pentru cea mai bună vitrină. Se spune că o vitrină bună vinde. Pentru cei care aveți acest tip de business sau lucrați în domeniu este bine să luați în calcul acest lucru. Câștigătorii sunt Bergdorf Goodman, Bloomingdales, Brioni, Burberry, Calvin Klein, Christian Louboutin, Coach, Dolce & Gabbana, Diane von Furstenberg, Emporio Armani, Fendi, Gucci, Harrods, Harvey Nichols, Henri Bendel, Hermès, Kate Spade, Kleinfeld Bridal, Loewe, Lord & Taylor, Loro Piana, Louis Vuitton, Macys, Marc Jacobs, Max Mara, Michael Kors, Ralph Lauren, Saks Fifth Avenue, Selfridges, Tiffany & Co, Tod’s, Tory Burch și Under Armour. Bineînțeles fiecare pe categoria lui.

La categoria vitrină masculină a câștigat brand-ul Brioni. Adică fotografia de mai sus. Iar la categoria vitrină mixtă a fost ales Burberry care se poate vedea în fotografia de mai jos.

 

Mai multe detalii aici.

The post Cea mai bună vitrină din 2017 appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>
http://www.stilmasculin.ro/cea-mai-buna-vitrina-din-2017/feed/ 0
Cum mi-am aranjat barba la Gett’s Men Exclusive Floreasca http://www.stilmasculin.ro/cum-mi-am-aranjat-barba-la-getts-men-exclusive-floreasca/ http://www.stilmasculin.ro/cum-mi-am-aranjat-barba-la-getts-men-exclusive-floreasca/#respond Mon, 05 Feb 2018 11:53:30 +0000 http://www.stilmasculin.ro/?p=52233 Eram cu câteva ore înainte de începerea evenimentului Novembeard de la Loft din 2017. M-am programat pentru un pensat cu ața și aranjarea bărbii. Am notat în articolul anterior referitor la Muhamed persoana care s-a ocupat de mine în acel moment. Sesiunea de aranjare a bărbii a început destul de ciudat pentru mine. Pentru  înlăturarea […]

The post Cum mi-am aranjat barba la Gett’s Men Exclusive Floreasca appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>

Eram cu câteva ore înainte de începerea evenimentului Novembeard de la Loft din 2017. M-am programat pentru un pensat cu ața și aranjarea bărbii. Am notat în articolul anterior referitor la Muhamed persoana care s-a ocupat de mine în acel moment. Sesiunea de aranjare a bărbii a început destul de ciudat pentru mine. Pentru  înlăturarea firelor crescute pe obraji a folosit ața.  După ce mi-au amorțit obrajii nu am mai simțit nimic. Procedeul este dureros la început, dar după te obișnuiești. Avantajul acestei tehnici este că scoate firul cu rădăcină. După această intervenție m-a întrebat dacă mă las pe mâna lui. I-am răspuns ok.

Înainte de a folosi lama a dezinfectat-o cu o soluție specială după care i-a dat foc. A atins două aspecte importante show și o ustensilă sterilă. Nu am putut remarca atenția la detalii. Și aici mă refer la atenția pe care o acorda la aranjarea bărbii.  În acea seara am fost complimentant pentru felul în care arăta conturul. “Parcă a fost trasat cu laserul” vorba unui prieten.  În rest, mi-a tăiat mai mult din barbă față de cum eram obișnuit în Cluj. Nu m-a deranjat acest lucru. Pe lângă barbă m-a și tuns puțin. Rezultatul se poate vedea mai jos.

Dacă vrei să încerci mai multe servicii de îngrijire poți încerca GETT`S Men pe Calea Floreasca, nr 111-113,  București sau alte saloane GETT`S  din România. 

The post Cum mi-am aranjat barba la Gett’s Men Exclusive Floreasca appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>
http://www.stilmasculin.ro/cum-mi-am-aranjat-barba-la-getts-men-exclusive-floreasca/feed/ 0
Fii mai atent la hidratare http://www.stilmasculin.ro/fii-mai-atent-la-hidratare/ http://www.stilmasculin.ro/fii-mai-atent-la-hidratare/#respond Fri, 02 Feb 2018 07:53:12 +0000 http://www.stilmasculin.ro/?p=52254 O dată cu înaintarea în vârstă pe lângă faptul că organismul nostru suferă modificări trebuie să fim mai atenți la modul în care ne odihnim, mâncăm, facem mișcare, ne îmbrăcăm și ne îngrijim. La primul contact pe care îl ai cu o persoană ești obișnuit să te uiți la fața acesteia. În plus, de ce […]

The post Fii mai atent la hidratare appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>

O dată cu înaintarea în vârstă pe lângă faptul că organismul nostru suferă modificări trebuie să fim mai atenți la modul în care ne odihnim, mâncăm, facem mișcare, ne îmbrăcăm și ne îngrijim. La primul contact pe care îl ai cu o persoană ești obișnuit să te uiți la fața acesteia. În plus, de ce să nu ai grijă și de acest aspect? Hidratarea te ajută aproape în orice situație. Fie că discutăm de pantofi din piele, organism, față sau păr.

Fața

Din cauza temperaturilor scăzute fața va fi uscată mai ales că primul strat, cel protector, este deshidratat. Putem preveni acest lucru sau îl putem fixa cu ajutorul unei creme hidratante. Stratul superior al pielii e format din celule moarte. Sub acest strat pielea reține apă. Produsul de hidratare are un efect dublu atât de a reține apa în stratul de piele, dar și de a absorbi din exterior.  În plus, previ apariția și adâncirea ridurilor. De ce să duci această povară cu tine dacă o poți preveni. Hidratarea oferă elasticitate pielii și întârzie îmbătrânirea. Pentru cei care au tenul uleios și sunt predispuși la acnee, dar nu folosesc produse de hidratare vor înrăutăți situația. Știi acea senzație când ieși de la duș și te strânge fața? De regulă această senzație apare în urma contactului feței cu apa caldă. Această senzație este de fapt un semnal pe care ți-l transminte organismul deoarece este într-o stare de disconfort. 

Este recomandat să folosești un produs de hidratare și după ce te barbierești. În momentul procedurii pielea se exfoliază. Produsele de hidratare a pielii trebuie folosite de două ori pe săptămână dimineața și seara exact după ce te speli pe față. Anumite produse de hidratare au și factor de protecție care previne uscarea pielii expuse la soare. 

Buze

Atât temperaturile scăzute precum și cele ridicate cauzează uscarea buzelor. Este acea senzația când simți că ți s-au crăpat buzele și te ustură. Poți preveni sau le poți vindeca cu un balsam de buze.

 

Păr

La fel cum pielea are nevoie de hidratare aceași nevoie o are și părul. Balsamul de hidratare îți oferă un păr sănătos prevenind senzația de păr uscat, despicat și rupt.  Acest balsam se poate aplica atât de păr, barbă sau mustață. În plus, îi oferă o senzație de luciu, dar și înmoaie firul de păr.

Acest produs ce poate găsi aici.

Sursa foto; aici

The post Fii mai atent la hidratare appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>
http://www.stilmasculin.ro/fii-mai-atent-la-hidratare/feed/ 0
Ce să porți dacă ești între mărimi http://www.stilmasculin.ro/ce-sa-porti-daca-esti-intre-marimi/ http://www.stilmasculin.ro/ce-sa-porti-daca-esti-intre-marimi/#respond Wed, 31 Jan 2018 04:03:41 +0000 http://www.stilmasculin.ro/?p=51217 Hainele potrivite reprezintă un mare coșmar pentru mulți bărbați. Asta vine din faptul că fiecare avem conformații diferite și brand-urile au croiuri variate. Printre cele mai întâlnite probleme sunt cele legate de mărimea cămășii. Fie are mâneci prea scurte, fie e prea strâmtă în zona gâtului. În continuare îți voi prezenta o parte dintre probleme […]

The post Ce să porți dacă ești între mărimi appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>

Hainele potrivite reprezintă un mare coșmar pentru mulți bărbați. Asta vine din faptul că fiecare avem conformații diferite și brand-urile au croiuri variate. Printre cele mai întâlnite probleme sunt cele legate de mărimea cămășii. Fie are mâneci prea scurte, fie e prea strâmtă în zona gâtului. În continuare îți voi prezenta o parte dintre probleme și câteva dintre soluții.

Pantalonii

1) Pantaloni prea lungi 

Multe brand-uri au început să lase rezerve. Indiferent de cât de lungi sau scurte îți sunt picioarele lungimea pantalonilor se poate regla lejer la un atelier specializat pe retușuri. De multe ori poți avea noroc să prinzi lungimea potrivită și să nu mai faci modificări.

2) Pantaloni prea strâmți

De regulă sunt sportivi care au coapse groase. Pantalonii fie nu sunt încăpători în zona coapsei, fie vin prea mulați iar în zona taliei sunt prea largi. În astfel de situații aș recomanda să se meargă pe una sau două mărimi mai mari și talia să fie modificată la un atelier specializat. 

3) Talia de la pantaloni prea largă sau prea strâmtă 

Când pantalonii sunt prea strâmți în talie se mai pot face mici modificări, dar depinde foarte mult de model și de rezervele disponibile. Dacă talia este prea largă se poate face modificarea la un croitor specializat.

4) Pantaloni prea largi 

După tiv este cea mai simplă modificare care se poate face la un atelier specializat.

Cămașa

5) Cămașa prea strâmtă la gât

Doar în unele cazuri ar merge mutarea nasturelui de la gât pe orizontală. Pentru că nu de fiecare dată este suficient. Această procedură merită doar pentru persoanele care poartă cravată. Adică pentru cei care țin primul nasture încheiat.

6) Cămașa prea largă la gât  

Din păcate aici nu sunt soluții. Când ai nasturele încheiat între cămașă și gât trebuie să intre maxim 2 degete. Dacă intră mai mult de 2 degete prea ușor atunci e prea largă. 

7) Cămașă prea mare la umeri

În foarte puține cazuri se poate face manopera de retușare și să arate și bine. Depinde de croi și în mod special de cât de mult se depășește linia umerilor.

8) Mâneci prea largi și lungi

O procedură simplă de realizat pentru cei specializați în retușuri.

9) Cămașă prea largă 

În funcție de croi se poate strâmta pe corp, dar atenție și la constituția pe care o ai. Cămășile slim nu vin bine pe oricine.

Vesta

1) Vestă prea largă

Se poate modifica ușor la croitor.

Sacou

1) Sacou prea larg

Dacă îți vine bine la umeri și lungimea mânecilor este în regulă atunci merită să-l modifici, dar depinde de croiul acestuia înainte de toate. De ex. cum am slăbit în ultima vreme îmi duc sacourile pe rând la modificat. 

2) Sacou prea lung

În principiu se poate scurta, dar și această procedură depinde de croiul sacoului precum și de persoana care face retușul.

3) Sacou prea mare la umeri 

Și în această situație depinde foarte mult de persoana care face retușul, dar și de cât de mult depășește umărul.

4) Sacou prea lung la mâneci

Această procedură depinde foarte mult și de faptul dacă sunt nasturii funcționali sau nu, dar și de poziționarea lor. Dacă nasturii nu sunt funcționali atunci mâneca se poate scurta de jos. Dacă distanța dintre ultimul nasture și capătul mânecii este prea mică atunci se va muta nasturele mai sus. În cazul nasturilor funcționali mâneca se va scurta de sus. Această procedură este recomandată să o facă doar persoanele pricepute.

5) Sacou prea scurt la mâneci

Sunt anumite modele care au rezervă în interior, dar aici intervine acea distanță dintre ultimul nasture și capătul mânecii. Dacă e distanță suficient de mare 1-2 cm în plus se vor observa și nu este în regulă. Poți vedea acest gen de costum în magazinele de specialitate. Modelele respective au fost special concepute așa pentru a putea scurta din mânecă ușor. De această dimensiune îți vei da seamna din punct de vedere vizual. Trebuie să fi foarte sincer cu tine.

Paltonul

În mare parte se aplică aceleași lucruri de mai sacou.

Dacă ți se pare că nu ai nevoie de retușuri, dar tot nu îți găsești mărimile potrivite încearcă să probezi de la mai multe brand-uri sau să îți faci la comandă.

The post Ce să porți dacă ești între mărimi appeared first on Stil Masculin .ro.

]]>
http://www.stilmasculin.ro/ce-sa-porti-daca-esti-intre-marimi/feed/ 0