Parfumul  Bucurestean

Este seară. O seară obişnuită de Bucureşti, rece, frivolă, austeră, fabuloasă. Am o sete nebună de a ieşi, dar nu de a socializa sau vedea oameni. Vreau să simt din nou parfumul Bucureştiului. In seara aceasta Bucureştiul are un parfum încărcat, morbid aş spune, este o invitaţie către viciu, de a comite păcate, de a comite adulterul, este o invitaţie de a simţi puterea opiumului, otrava ce face să îţi bată inima tare.

Parfumul bucurestean

Da. Voi vorbi despre parfumul bucurestean. Este primul ca şi importanţă în aflarea stilului. Parfumul este mult mai important decât hainele, accesoriile, pantofii, chiar mult mai important decât viaţa multora.

Parfumul te îmbracă, parfumul te dezbracă, parfumul îţi poate ruina increderea în faţa celorlaţi, parfumul te ridică pe un pidestal inimaginabil de înalt, batjocorind masele într-un mod atât de elegant, cum numai el ştie să o facă. Este practic incredibil cum parfumul  şi-a pătrat o poziţie atât fermă, atăt de legată de om, încă din cele mai vechi timpuri, o serie de uleiuri descrise în orice operă de maximă importanţă, uleiuri ce excitau şi fascinau atât bărbaţii cât şi femeile din diferite epoci elegante, uleiuri ce se mulau efectiv pe purtător.

Nu voi incerca să vorbesc despre cum se prepară un parfum, ce note sunt mai importante, puterea PH-ului propriu. Nu. Nu consider că este momentul şi nici locul. Acestea sunt lucruri ce doar cei pasionaţi le caută spre a le desluşi.Nu doresc să plictisesc.Nu e asta intenţia mea.

Pentru a alege parfumul potrivit, primul pas este analiza personală.Cine eşti? Ce faci? Cu ce te ocupi? Aceste întrebări au rolul de a delimita zona către care doreşti să mergi. Un pafum puternic dominat de testosteron, un parfum cu tente din alte epoca precum ambra, mirosul vechi de pudră, un parfum uzual cu tente ce te fascinează şi povestesc despre tine, un parfum aşa cum multă lume îl numeşte, fresh, deşi mă enervează teribil termenul şi lista poate continua.

După aceste întrebări, începe practic călătoria către parfumurie. Dacă o vă gândiţi la Sephora &  altele pe acest gen, vă înşelaţi, aici nu o să găsiţi consiliere, o să sfârşiţi în a cumpăra un parfum mirosit la alţii, nişte alţii care au achiziţionat parfumul într-un mod similar, sau care doar au cumparat un parfum, neştiind istoria lui, viaţa lui, nimic. Nu face asta, este un comportament mediocru. Vorbesc despre parfumeriile speicializate ce au un portofoliu impresionant de case celebre care fac parfumuri. DA. Case ce fac parfumuri şi încă din 1800. Să renunţăm vă rog la Armani, Boss & alte pseudocase de parfumuri. Ele exploatează consumerismul, se axează pe comercial, dacă susţineţi că viaţa voastră aste atât de simplă, comercială, puteţi continua.

Parfumul este propriu, deci are note subiective, un parfum care i se potriveşte unui bărbat, cu singuranţă nu ţi se va potrivi şi ţie.Suntem unici, avem o multitudine de parfumuri la îndemână, deci  încercaţi.

Un alt pas importat este de a calcula PH-ul propriu. Este esenţial prin prisma faptului că aşa vei afla de persistenţa parfumului pe pielea ta.

Ca o încheiere voi înşira anumite note ce mi se par burgheze, aristocratice, eclectice. Note florale( patchoulli, orhidee, flori de câmp), ambra, notele de tămâie, piele(patchoulli după un anumit timp pe piele se transformă în acest miros). Ca şi nume vâ recomand Molinard, Juliette has a gun, Antiga Barbearia di Bairro, Grossmith. Parfumul preferat, Ambre Lumiere de la Casa Molinard.

Aş spune doar un singur lucru. Degeaba vei încerca să câştigi un loc într-o zonă stilată,aşteptând doar ca hainele şi personalitatea ta să te claseze acolo.Aceastea sunt nimic fără un parfum ce nu îi va face pe ceilalţi să îşi amintească că ai trecut pe acolo, chiar şi printr-un simplu pat, indifferent cât de decadent sună.

 sursa foto

2 thoughts on “Parfumul bucurestean

  1. Cristi spune:

    Mi-a placut articolul, felicitari.
    O mica completare: asa numitele „pseudocase de prfumuri” au si colectii exclusiviste, comparative calitativ cu cele de nisa pe care le enumeri: Armani Prive, Chanel Les Exclusifs.

    1. MihaiT spune:

      Multumesc. Chiar ma bucur ca ai adus aminte de aceasta zona. Putem vorbi de multe case de moda in prima instanta, cu asta au inceput, ce au lansat linii mai exclusiviste. Aceasta este tot o strategie de a aduce un plus de imagine, notorietate, cum vrei. Nu poti sa compari o casa de parfumuri cu traditie de peste 100 de ani minim cu un parfum reinterpretat de cateva decade. Parfumurile prezentate de obicei de aceste case de moda sunt niste esente mai vechi, ce au creat o fascinatie pentru acea perioada. Astazi acestea sunt foarte diluate si au mirosuri comune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *