5 Filme Pe Care Merită Să Le Vezi Dacă Îți Place Acțiune

În cazul în care îți plac filmele de acțiune, iată cinci producții de top pe care merită să le vezi măcar o dată în viață:

5 filme pe care merită să le vezi dacă îți place acțiunea

1. Rocky (1976) – Acest film a dat startul uneia dintre cele mai cunoscute producții din istoria cinematografiei. Sylvester Stallone s-a aflat în rolul principal, care i-a impulsionat serios cariera. Iar Rocky a câștigat nu mai puțin de trei premii Oscar deși a avut un buget de doar 1 milion de dolari. Încasările au fost colosale la un asemenea buget și pentru un film din 1976, ridicându-se la aproximativ 225 de milioane de dolari, echivalentul a peste 1 miliard de dolari în banii din zilele noastre. Ulterior au urmat alte opt continuări, Stallone fiind implicat în toate, inclusiv în rolul de regizor și co-scenarist.

2. The Expendables (2010) – Un film cu o distribuție de top, în care se regăsesc nume precum Stallone, Jason Statham, Jet Li și Dolph Lundgren. Având în vedere istoricul acestora, e clar că The Expendables este un film în care acțiunea e la înălțime. Actorii amintiți formează un grup de mercenari, ce pleacă într-o misiune în America Latină. Bugetul filmului a fost de 80 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 270 de milioane de dolari. A avut deja două continuări și se pregătește și episodul patru al seriei.

Dincolo de succesul cinematografic, o altă producție cunoscută este slotul The Expendables, ce poate fi accesat pe NetBet cazinouri online. Jocul a fost lansat în 2020 de compania Stakelogic, iar printre simbolurile sale se află personajele principale ale filmului, alături de cărți de joc.

3. Die Hard (1988) – O altă serie foarte populară, care încă mai este difuzată de televiziunile din România, în special în perioada Sărbătorilor. Primul film din seria Greu de Ucis a fost bazat pe cartea Nothing Lasts Forever, semnată de Roderick Thorp. În prima parte, agentul de poliție John McClane este prins în mijlocul unui atac terorist într-un zgârie-nor din Los Angeles. Încasările Die Hard au fost de 140 de milioane de dolari, în condițiile în care bugetul nu a trecut de 35 de milioane de dolari.

Au apărut alte filme din această franciză, dar au apărut și jocuri video, reviste de benzi desenate și multe alte producții adiacente. Recenziile filmului au fost pozitive, iar Die Hard a avut patru nominalizări la Premiile Oscar.

4. Terminator 2: Judgement Day (1991) – După succesul primului film al seriei, foarte mulți oameni au așteptat cu nerăbdarea producția lansată în 1991. Iar fanii au avut să descopere un film de acțiune excelent, în care James Cameron a fost la înălțime cu o regie impecabilă. De altfel, Terminator 2: Judgement Day a primit nu mai puțin de patru premii Oscar și a avut multe recenzii pozitive.

În plus, în 2017 în cinematografele din Marea Britanie filmul a fost redifuzat, într-o versiune îmbunătățită, în 4K. Terminator 2: Judgement Day a avut încasări de peste 520 de milioane de dolari, la un buget de aproximativ 100 de milioane de dolari. În total sunt 6 filme în seria Terminatorul și se discută și despre apariția celui de-al șaptelea.

5. Rambo – First Blood (1982) – Una dintre producțiile de top cu Stallone în rolul principal. El a intrat în pielea veteranului de război John Rambo și a fost nevoit să își facă dreptate, la revenirea după perioada petrecută pe front. Încasările acestui film au trecut de 125 de milioane de dolari, cifre bune având în vedere că bugetul a fost de doar 15 milioane de dolari. Ulterior au mai apărut încă două filme în această franciză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *