Amenajare living -  Ghidul începătorului pentru decorarea unui living

Dacă tocmai ați început să vă gândiți la decorarea casei dumneavoastră, și mai întâi pe listă aveți amenajare living, poate deveni un proces copleșitor destul de repede. Aveți de pus toate piesele împreună pentru a crea un întreg armonios și atrăgător. Trebuie să luați în considerare culorile de vopsea pentru pereți, ce fel de mobilier aveți deja, ce mai aveți nevoie în plus și cum să aranjați toate elementele.

Primul pas, și cel mai important, este să vă dați seama care este stilul preferat de decorare. Privind fotografii ale unor camere de living este de ajutor. Cunoscând acest lucru, vă va fi mult mai ușor să vă ghidați deciziile privind mobilierul, culorile vopselei, draperiile, podeaua și accesoriile. Aici vă prezentăm o listă cu sfaturi despre cum să începeți procesul de amenajare living.

Faceți inventarul obiectelor existente

amenajare living inventar obiecte vechi

Faceți un pas înapoi: priviți mobilierul și decorul existent. Scăpați de mobilierul deteriorat, demodat, prea mare, prea mic sau care nu vă mai place. Dacă este o moștenire de familie sau o piesă pe care doriți să o păstrați, care nu se potrivește în sufragerie, dați-i un loc nou în altă parte a casei.

Acum că aveți doar piesele importante, sunteți pregătiți pentru pasul următor!

Alegeţi o paletă de culori

amenajare living paleta de culori 1

Culoarea va stabili tonul pentru living. O cameră predominant albastră și verde va avea un efect calmant, în timp ce culorile vibrante (rosu, galben, portocaliu) sunt energizante. O cameră neutră (alb, bronz, gri) este pânza perfectă pentru accente îndrăznețe precum covoare, perdele și decorațiuni jucăușe.

Puteți începe procesul de selecție a culorilor prin asortarea cu mobilierul deja existent. Notați nuanțele pe care le observați. Sau dacă ați păstrat o piesă importantă de artă sau decor, selectați o paletă bazată pe culorile principale ale elementului respectiv.

Alegeți un stil de design

amenajare living alegere stil design

Petreceți timp citind bloguri și reviste pentru a vă găsi stilul ideal. Pinterest este o resursă excelentă! Dacă vă plac liniile curate și elemente de lemn expuse, vi s-ar potrivi stilul mid-century modern. Dacă preferați lemnul vopsit și scaunele acoperite cu texturi, cel mai indicat este stilul country.

Odată ce ați ales stilul preferat, acum vine partea distractivă: achiziționarea mobilierului nou! Începeți cu obiectele mari – o canapea, covor și un centru de divertisment – deoarece acestea ocupă cel mai mult spațiu și sunt punctele centrale ale camerei.

Extra sfat! Achizițiile mari ar trebui să vă definească stilul. Dacă ați ales să decorați într-un stil tradițional, nu cumpărați o canapea modernă. Va crea confuzie!

Amenajare living – Mobilier

amenajare living mobilier

Oamenii, în general, știu cum să își aranjeze mobilierul pentru camera de living. Cel mai adesea, împing o canapea lângă perete, două scaune față în față și asta-i tot. Dar aranjarea mobilierului este ceva care necesită o planificare mai detaliată. Există elemente importante de reținut, cum ar fi alegerea unui punct central (de atracție), crearea unor zone de conversație și ușurința cu care se face deplasarea prin cameră respectivă.

Amenajare living – Covoare

Un covor poate fi dificil de potrivit în livingul dumneavoastră. Există o serie de motive pentru care este important să îl achiziționați, dar înainte de a cumpăra ceva doar pentru că vă place, asigurați-vă că știți regulile pentru covoare.

Cel mai important aspect al oricărui covor este mărimea. Atunci când un covor este prea mic, acesta poate da senzația de incoerență. Asigurați-vă că știți dimensiunile camerei de living și modul în care este amenajat mobilierul. Tot mobilierul ar trebui așezat pe covor și, în mod ideal, ar trebui să existe aproximativ 25 până la 50 de centimetri de podea liberă (parchet stratificat / laminat / masiv) între marginile covorului și pereții încăperii.

Amenajare living – Piese de artă

Amenajare living -  Ghidul începătorului pentru decorarea unui living

Zidurile goale sunt semnul unei camere incomplete. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să umpleți fiecare centimetru, dar decorarea zidurilor cu artă este importantă. Este important, dar nu trebuie să devină un proces costisitor. Ceea ce o persoană considera artă poate fi extrem de diferit de ceea ce crede altcineva.

Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă urmați instinctele atunci când vine vorba de ceea ce vă place și de ceea ce se va potrivi în living. Informați-vă cu privire la regulile de bază despre ce să cumpărați și cum să-l aranjați, apoi lăsați-vă inima să vă fie ghid.

Amenajare living – Lumina

Amenajare living -  Ghidul începătorului pentru decorarea unui living

Lumina este un element oarecum complex al oricărei încăperi. În camerele de living, este mai puțin necesară decât în încăperi mai utilitare, cum ar fi bucătăriile, dar există câteva aspecte importante care nu ar trebui ignorate.

Cel mai important, ar trebui să includeți fiecare dintre cele trei tipuri principale de iluminat: ambiental, general și de accent. Sursele de lumină ar trebui amplasate la diferite niveluri în întreaga cameră. Luați în considerare iluminatul cu pandantiv, lămpile de masă, podea și de perete.

Amenajare living – Un șemineu din piatră naturală, punct de atracție

Amenajare living -  Ghidul începătorului pentru decorarea unui living

Un șemineu din piatră naturală va fi elementul principal în camera dumneavoastră de living. Există modele, dimensiuni și materiale foarte diferite pe care le puteți alege. Încercați să creați un șemineu înalt, placat în piatră naturală, care va deveni punctul central al camerei. Șemineul este elementul clasic care transforma camera de living într-un refugiu confortabil, în special în timpul iernii.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *