Brad Pitt, Basca, Tricou Alb

Pe lângă alte pălării, basca The Newsboy cap reprezintă acel accesoriu classic care poate oferi stil aproape fiecărei ținute.  În acest sezon cam singurul accesoriu vizibil este fularul și uneori cureaua. Această pălărie îți poate oferii confort, versatilitate și-ți oferă o posibilitate de accesorizare.

The Newsboy Cap mai este cunoscută sub denumirea de Gatsby Cap, dar în continuarea articolului voi folosi termenul de bască.

Ea a apărut în secolul al XIV –lea în Anglia și era purtată de clasa muncitoare. Cu timpul acesta a început să fie considerată potrivită pentru ținuta la țară fiind purtată de nobilii englezi.

Acestă bască este ușor rotundă și are o marginea plată în față și arată bine pe bărbații de toate vârstele.

Basca – accesoriul care ne ofera confort și stil

O altă variantă a băștii este The Flat Cap care este similară cu The Newsboy Cap, dar este mai curată și mai structurată.

Basca este întâlnită și-n prezent la toate categoriile de bărbați atât ca și vârstă cât și clasă socială. Bărbații mai în vârstă poartă basca ca un fel de tradiție pe care au moștenit-o și o respectă în continuare. Au apărut băști sub aceași formă, dar puțin mai stilate care sunt purtate de bărbații moderni. Același gen de basca sub o altă înfățișare pe care o poartă tinerii la ținutele sport și casual.

Basca are un rol important și benefic nouă. Ea este purtată pe sezon de toamnă – primăvară, protejându-ne de ploaie și frig. Un amănunt de care nu putem uita este textura. Ea poate fi confecționată din lână sau tweed, dar aceasta se mai găsește în varianta de piele, vinil sau piele de căprioară. Basca poate fi purtată la orice fel de ținută atâta timp cât este în concordanță cu fizionomia feței. Ea trebuie să aibă legătură cu textura  și nuanțele vestimentației ca să nu fie ieșită din peisaj.

Pentru a-ți continua educația vestimentară, te invit să citești Cartea Stil Masculin: Cum să te îmbraci bine și să plătești mai puțin.

Ți se pare ca basca un accesoriu cu stil?

sursa foto: thehomeskooled.com, buzznet.com, stylewithanna.com, a-man-fashion.blogspot.com, menshats.co.uk, contactmusic.com, gossipseriously.blogspot.com,

Related Posts

12 thoughts on “Basca – accesoriul care ne ofera confort și stil

 1. Tommy_G spune:

  Salut Laci!
  Inca un articol superb! Chiar doresc in ultima vreme sa fac o asemenea achizitie. Poate m-ai putea ajuta cu ceva sfaturi de unde mi-as putea procura o basca de genu’. Tot ce gasesc pe net este de la Kangol ceea ce mi se pare destul de sport pentru gusturile mele. As cauta ceva in genul din poza cu Gerard Butler sau ceva din tweed.
  Merci anticipat.

 2. Cipri spune:

  ceau. daca am urechile decolate mi s potriveste basca? sau ce tip de caciula mi se potriveste… ms tare mult

 3. Laci spune:

  @Cipri iti recomand palariile care vin putin peste ureche. Poti incerca o fedora.

 4. franco spune:

  hmmm, ce mi-ar place o basca dar la fata mea astenica si lunguiata nu mi-ar sta bine ..cred ca mai degraba sant avantajati cei conturati sferici

 5. Laci spune:

  @ Franco Tipul din fotografia 6 Jeremy Piven are fata ovala si ii sta bine.

 6. just bond spune:

  super articol.unde as putea gasii asa ceva?

 7. Egzvard spune:

  Laci, este in regula daca basca este asortata la esarfa ?

 8. Poate faci un material si despre manusi…:)

 9. just+bond spune:

  tommy g intra pe asos.co.uk si scrie bakerboi cap…:)sper ca e ceea ce cauti si da cele de la kangol sunt aiurea.stima ps un articol bun si chiar as vrea si eu un articol despre manusi…

 10. Anca Si Viorel Lungu spune:

  mi se pare ca e sapca nu basca.Sau le schimbam denumirea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *