Hibiki
Este cel mai cunoscut blend whisky japonez al celor de la Suntory, care au decis ca în anul 2003 să atace piețele mondiale cu acest produs și bine au făcut. Succesul a fost atât de mare, încât sortimentul Hibiki 12 YO a fost mai întâi lansat pe piețele europene și abia apoi în Japonia natală.
Yoichi Distillery
Care produce brand-ul Nikka este o distilerie importantă ce deține însă un market share mult mai mic și nu este în portofoliul Suntory. Produsele sale reprezintă doar 4% din piața japoneză. Cu toate acestea, ei au avut curajul și viziunea de a fi prima companie japoneză care a achiziționat o distilerie scoțiană în 1986, Tomatin. Din portofoliul lor face parte și brand-ul Chichibu produs la distileria deschisă în anul 2008 și unde se folosește orz local, turbă locală pentru a produce whisky japonez 100%. Pentru maturare se folosește chiar stejarul japonez sau Quercus Mongolica, mai cunoscut sub denumirea de Mizunara. Lemnul are însă reputația de a lăsa lichidul să se scurgă, astfel că este folosit mai mult la cuvele de fermentare. În ultima vreme arborele japonez este protejat prin lege, astfel că nu mai poate fi folosit la scară industrială.
Leave a Reply