pomade

Până de curând nu știam ce este pomada, dar și după ce am aflat de existența ei nu credeam că am să mă intersectez prea curând cu acest termen. Totuși, am avut ocazia să interacționez cu mai multe brand-uri de pomade precum Murray’s, Dax, Black and White, Layrite și Suavecito.

La prima impresie diferența dintre primele trei și ultimele două constă în ingredientele folosite. Dacă folosești ultimele două pomade pe bază de apă îți va fi mai ușor să îți speli părul. În schimb, primele trei pomade sunt mai rezistente și îți vor ține părul stilat întreaga zi. În plus, fiecare produs vine într-o cutie metalică clasică.

1) Murray’s Superior

murray

Acest produs există pe piață din 1926. Un mare atu al pomadei Murray’s este că folosește aceleași produse de acum 90 de ani. Asta înseamnă că are o culoare naturală și nu conține conservanți. Murray’s Superior este considerată a fi preferata starurilor de la Hollywood.

Pentru a o aplica ai nevoie doar de o cantitate foarte mică. Dacă ești obișnuit cu produse în formă de gel pentru păr probabil este o idee bună să nu treci direct la acest produs din start.

2) Dax

dax

Dax este o pomadă atât de puternică încât îmblâzește și firul de păr creț. Atunci când folosești pomadă este recomandat să folosești cantități mici deoarece, în caz contrar, părul tău va fi foarte lipicios. Dax au o gamă variată de produse, printre care și cele care se pot înlătura ușor, prin spălare.

3)Black and White

black-white-genuine-pluko-hairdressing-pomade-50ml

Acest produs este legendar și poartă denumirea de pomada Rock ‘n’ Roll. Black&White era foarte populară în rândul bărbaților care își doreau să adauge părului volum și să obțină o fixare puternică. Unul dintre bărbații Rock ‘n’ Roll care a folosit pomada Black & White a fost însuși Elvis Presley.

4) Layrite pomade

layrite-original-deluxe-pomade-small-29gr

Pomada galbenă Layrite este pe bază de apă și se poate îndepărta foarte ușor.  Desigur, dacă îți place această gamă vei găsi ceva pentru o fixare mai puternică.  Dacă ar fi să comparăm toate cele cinci pomade, din punct de vedere al aromei, produsul galben este cel mai discret.

5) Suavecito

suavecito-original-hold-pomade-113gr

Suavecito a devit un fenomen cultural deoarece au reinventat mașinile modificate și tatuajele. Aroma acestei pomade este extraordinară și este pe bază de apă.

Concluzii despre pomade

Fiecare dintre cele cinci produse descrise trebuie alese în funcție de personalitate și nevoi. Dacă ești un tip tradiționalist poți alege una dintre cele 3 pomade: Murray’s, Dax sau Black and White.

Folosind pomada în locul gelului obișnuit este ca o schimbare a stilului de viață și un refresh pe care îl vei oferi părului tău.

Mai multe detalii despre cum poate fi folosită pomada vei găsi pe The Groom Lab.

Related Posts

One thought on “Cea mai mare colecție de pomade din România?

 1. Edi spune:

  Adevar graieste gura ta, foarte interesant acest produs numit: pomada. Da volum si stralucire parului asa cum se spune, aluneca ploaia de pe par ca de pe niste ghete bine ceruite. Nu mai exista matreata, ori ramane lipita, ori hidrateaza foarte bine scalpul, pentru ca asta si este, o grasime. Poti da forma parului si fara sa folosesti uscator de par. Problema cea mai mare e spalatul pe cap. E necesar un sampon foarte puternic, ceea ce nu I prieste foarte mult scalpului, sau metoda traditionala, iei mata o mana plina de ulei virgin de masline si freci simasezi scalpul pana te dor destile. Tragi o samponeala cu ddetergent de vase si repeti pana esti satisfacut. Si pentru siguranta personala, infinge ti un pieptene in buzunarul din dos ca o sa tot fie nevoie sa te bati cu gravitatia pe parcursul zilei sau…noptii. Eu am renuntat la ea, si folosesc un gel scump de ma gandesc de doua ori inainte sa l cumpar, iar coafura rezsta mult si bine vantului din Dublin.
  P.s. neaparat sa folositi fixativ daca folositi pomada si vreti „sa tina”.
  P.s.2. E necesara daca aveti par mediu- lung, pentru pompadour, The God Father style& stuff.
  Ca o concluzie personala, merita folosita numai atunci cand sunteti siguri ca nu o sa se joace nimeni in par, si totul trebuie sa fie perfect. Nasty greasy stuff.
  Greasy boys rulz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *