Nodul la cravată: Cum se face încreţitura perfectă

Nodul la cravată nu este corect, până nu înveţi să îl aranjezi pentru a ieşi perfect sau să facă încrețitura perfectă. Aici mă refer la etapa finală, înainte de a trage în întregime capătul lat al cravatei prin bucla finală. Va trebui să faci o mică încreţitură, gropiţă sau incizură, la cravată, cum vrei tu să îi spui.

Nu este nici un motiv anume pentru a adaugă această etapă în procesul de realizare a nodului la cravată, doar faptul că aceasta îi conferă cravatei de mătase un aspect mai robust, scoate în evidenţă modificarea culorilor cu reflexia solara şi adaugă un plus de eleganţă nonşalantă celui ce o poartă.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laszlo Nagy (Stil Masculin) (@stilmasculin) on

Cum se face încrețitura perfectă la cravată

Încreţitura se realizează imediat ce s-a introdus capătul lat al cravatei prin bucla finală, înainte de a-l trage de tot. Se aplică degetul index imediat sub nod, cu care se apasă înăuntru cravata pentru a crea adâncitura, în timp ce degetul mare şi mijlociu susţin marginile cravatei pentru a crea versanţii încreţiturii.

Încreţitura la cravată poate fi simetrică (exact în mijlocul cravatei) sau asimetrica (înspre una din marginile cravatei). Încreţitura asimetrica conferă un aer de noncomformism, pe când cea simetrică se potriveşte la evenimente mai formale, mai rigide.

Un alt aspect care trebuie luat în considerare este dacă capătul îngust al cravatei trebuie sau nu introdus în eticheta de pe spatele cravatei. Gentlemanul englez este obligat să o facă, pe când italianul preferă să lase capetele libere. Cine are dreptate? La urma urmei, nici unul nu are pentru ca acest fapt ţine de gustul fiecăruia. Multe opinii sunt însa în favoarea mediteraneenilor.

Oricine te-a învaţat să faci un nod la cravata îţi va spune ca şi principiu faptul că cele două capete ale cravatei trebuie să fie la acelaşi nivel după ce ai făcut nodul, sau capătul mai lat trebuie să fie puţin mai lung decât cel îngust. Această axiomă este contestată, însă, de eleganţii italieni. Pentru ei, un nod perfect este mult mai important decât lungimea celor două capete. Totuşi, nodul perfect poate fi realizat doar cu un segment mai lat al cravatei; prin urmare nu arareori la italieni capătul lat este mai scurt decât cel îngust.

Cum faci încrețitura la cravată? 

Related Posts

3 thoughts on “Nodul la cravată: Cum se face încreţitura perfectă la acest accesoriu

  1. River spune:

    Ti-am propus sa faci un style icon despre Ashton Kutcher,dar se pare ca Ovidiu a facut el primul.(desi nu i-am propus) L-ai rugat tu? Te-am anuntat ca sa nu aveti aceleasi articole!:D

  2. Laci spune:

    Din pacate Ovidiu obisnuieste “sa imprumute” continut de pe stilmasculin.ro. Ti-am promis ca va fi un articol despre style icon Ashton Kutcher si-l vei gasi pe stilmasculin.ro. Multumesc inca o data pentru sugestie.

  3. River spune:

    Nu ai pentru ce,doar ca eu am vrut sa te anunt ca sa nu fie nicio problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *