Costumul solaro - detalii și cum ar trebui să-l porți cu stil

Costumul solaro este un costum ca și oricare altul. Diferența constă doar în tipul de material folosit și la persoanele care poartă acest costum. Adică e mai mult pentru colecționari dacă ar fi să folosesc termenul corect.

Costumul solaro – detalii și cum ar trebui să-l porți cu stil

În trecut materialul solaro este confecționat din bumbac, iar acum acesta se face din lână. Materialul Solaro a fost conceput pentru sezonul călduros. Din păcate este prea gros pentru vară și prea subțire pentru zilele răcoroase. Deși acest material se găsește la mai mulți comercianți se zice că doar la Smith Woollens vei găsi cea mai bună calitate deoarece ei sunt cei care au inventat acest tip de material.

Costumul solaro - detalii și cum ar trebui să-l porți cu stil
Costumul solaro

Materialul Solaro îl recunoști după nuanța de măsliniu iar în spatele lui se distinge discret culoarea roșie. În plus, textura țesăturii este în forma imprimeului Herringbone.  În funcție de unghiul în care privești, dar și de felul în care cade lumina poți distinge nuanțe de verde, roșu, bej.

1 1
Costumul solaro

Când a fost inventat acest tip de material el a avut un scop practic care între timp a devenit estetic. Materialul a fost creat pentru armata britanică în anii 1900 care era în zona tropicală. Partea exterioară a fost realizată pentru a respinge razele soarelui, iar partea din spate pentru a proteja pielea de raze și de a oferi o senzație plăcută chiar dacă temperaturile erau ridicate.

Ai purta costumul solaro ?

sursa foto: aici, aici, aici

2 thoughts on “Costumul solaro – detalii și cum ar trebui să-l porți cu stil

 1. lucian spune:

  Normal ca as purta asemenea costum! Este exceptional!
  Unde il putem gasi in Romania? Louis purple au asa ceva in colectie?
  Multumesc

  1. Laci spune:

   Trebuie sa vezi daca poate sa-ti faca MTM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *