Bucharest Fashion Film Festival

Bucharest Fashion Film Festival, primul eveniment din România plasat la joncțiunea dintre fashion, film și advertising, lansează call-ul pentru scurtmetraje cu o componentă estetică puternică construite în jurul universului creativ al unuia sau mai multor designeri vestimentari. Câștigătorii celor trei categorii, Best Fashion Film, Best Local Production și Fresh Perspective vor fi desemnați de un juriu format din profesioniști locali și internaționali și vor primi premii în valoare de câte 1000 de euro. Filmele pot fi înscrise pe https://bucharestfashionfilm.ro/bfff2020/ până la 1 martie. Înscrierea producțiilor locale în competiție este gratuită.

Bucharest Fashion Film Festival caută producții locale

Un fashion film este un scurtmetraj, comisionat cel mai adesea de un brand, produs în general pentru a fi distribuit online, cu scopul de a prezenta în mișcare creațiile designerilor. Construind în jurul obiectului o întreagă lume conceptuală, posibilitățile estetice oferite de acest nou canal de comunicare au provocat designerii și regizorii să experimenteze cu o gamă largă de tipuri de conținut, plasând filmul de modă la joncțiunea dintre scurtmetraj, video-art și advertising.

Ediția a IV-a a Bucharest Fashion Film Festival va pune accentul pe producțiile locale, dedicând expoziția din acest an și seara de deschidere unei selecții de fashion films realizate în urma colaborării dintre designeri și regizori locali. Acestea vor fi intercalate cu performance-uri complementare care vor interfera cu filmele, explorând granițele dintre cele două medii și măsura în care acestea pot colabora.

Bucharest Fashion Film pune bazele unui forum de discuție despre relația dintre film și modă prin proiecții de scurt și lungmetraje, dezbateri și workshopuri. Programul include secțiunea competitionala, în cadrul căreia sunt premiate cele mai bune filme de modă locale și internaționale, proiecții de filme cult cu scenografie și costume spectaculoase și documentare despre personaje marcante din istoria modei, instalații multimedia, mese rotunde, masterclass-uri și evenimente de networking.

Pentru ediția din 2019 s-au înscris peste 120 de filme din întreaga lume, dintre care 10 producții românești. 45 dintre acestea au făcut parte din selecția oficială și au fost prezentate publicului local. Premiul pentru Cel mai Bun Fashion Film a fost câștigat de Things must separate in order to appear, regizat de Georgia Tribuiani, în timp ce Premiul Fresh Perspective, rezervat unui fashion film cu buget redus, i-a revenit Mariei Sloth Rousing, pentru Transformable Wardrobe. Debandada, proiectul Andradei Moruțan, a fost desemnat câștigător al premiului pentru Cea mai bună Producţie Locală. Juriul a fost format din Nick Rees-Roberts (profesor la Sorbonne Nouvelle University din Paris și autor al volumului Fashion Film: Art and Advertising in the Digital Age), Katie Metcalfe (video commissioner al platformei NOWNESS și programator al Festivalului de Film Sundance), Marketa Uhlirova (istoric de artă și directorul festivalului Fashion in Film din Londra), Lil Bulgac (fashion director Harper’s Bazaar România), Andrei Iovu (redactor-șef Harper’s Bazaar România) și Alina Gavrilă-Borțun (founder & creative director Gavrilă&Asociații, founder Gavrilă Fashion Tellers).

DEADLINE: 1 MARTIE 2020

Membrii juriului vor fi anunțați în curând.

Bucharest Fashion Film Festival are loc în perioada 23-26 aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *