Pantalonii Cu Manşetă

Pantalonii cu manșetă , au fost inventaţi în 1890 de către Edward al VII-lea, având un scop practit. În timpul vizitelor pe care le făcea Edward al VII-lea la ţară, acesta îşi rula pantalonii pentru a nu se murdări de noroi şi umezeală. Manşeta a devenit populară prin anii 20′- 30′ în America, dar şi-au pierdut popularitatea în timpul celui de al II-lea război mondial. Jeanşii cu manşetă, au devenit prin anii 50′ populari datorită lui Marlon Brando deoarece vroia ca lumea să-i observe ghetele. Ce părere ai despre această mişcare clasică?

Cum să porți pantalonii cu manșetă

Pantalonii cu manșetă, ajută ca pantalonul să vină mai bine pe picior. Datorită greutăţii manşetei, aceştia se aşează mai bine pe picior.

Această manşetă, nu este potrivită pentru oricine fiindcă persoanele scunde, vor părea mai mici de înălţime. Pantalonii cu manșetă sunt potriviți pentru modelele cu pliuri, în special persoanelor care își doresc o ținută clasică. În plus, ea este recomandată doar persoanelor care se îmbracă clasic şi conservator.

Aceste manşete vin perfect pe un costum greu din tweed. Dacă nu găseşti pantalonii cu manşetă, în comerț, de acest detaliu se poate ocupa un croitor. Îţi propun ca pantalonii să-ţi vină bine pe picior pentru că o manşetă arată urât pe nişte pantaloni foarte largi.

În prezent, aceste manșete le vom regăsi în majoritatea colecțiilor masculine în special pe anumite perechi chinos de vară. În plus, din ce în ce mai mulți bărbați optează pentru pantalonii cu manșetă la comandă?

Cum ai purta pantalonii cu manșetă ?

sursa foto: The Styleblogger

Related Posts

13 thoughts on “Pantalonii cu manşetă

 1. Lucian E. spune:

  Am cumparat de curand niste pantaloni cu manseta, dar nu mi-a placut cum aratau asa ca am desfacut-o si acum arata mai bine! :)

 2. razvannn spune:

  Pe Dan T. vin bine .
  Nu prea am înțeles un lucru din ce-ai spus în articol pentru că nu prea ai format bine acel enunț , anume : ce nu recomanzi ? purtarea pantalonilor cu pliuri , sau confecționarea de pantaloni cu astfel de manșete ?

 3. Laci spune:

  @ Razvannn Pantalonii cu pliuri pentru ca sunt prea largi.

 4. Paul spune:

  EU mi-am făcut în ultima vreme vreo 4 perechi de pantaloni cu manșetă :) fără pliuri… însă trebuie să-i mărturisesc lui Laci că pe lângă cele patru mai am 2 perechi cu pliuri (una cu 2 pliuri și una cu unul :d)… Sunt mai largi și am fost avertizat și de croitor că sunt însă cred că pot arăta face parte din outfituri interesante.

 5. Alex spune:

  Observ o tendinta in ultima vreme de pantaloni mai scurti, probabil pentru a scoate in evidenta sosetele colorate. Ei normal ar trebui sa „pice” pe pantof si sa se opreasca deasupra calcaiului. Sunt curios cat o sa dureze treaba asta.

 6. Vladimir spune:

  Ai folosit cuvantul ‘manseta’ de 10 ori intr-un text de ~50 de cuvinte. Nu da bine deloc repetarea abundenta. In nicio situatie.

  Ia-o ca pe un sfat, nu ca pe o critica.

  Succes in continuare!

 7. Lucian E. spune:

  @Alex: O sa dureze pana la urmatorul sezon, cel mult cateva luni, dupa care iarasi va pica pe pantof! :) Pai nu ati vazut ca a reaparut pantalonul gavroche, lat si larg, de flutura pe picior! Asa ca, eu n-o sa-mi scurtez toti pantalonii ca sa mi se vada sosetele! ;)

 8. razvannn spune:

  Se trezește și lumea să vorbească.. de parcă le-a spus cineva să-și scurteze pantalonii pentru a se vedea șosetele . Poți să-i rulezi dacă vrei așa ceva , nu să-i scurtezi neapărat .

 9. Stefan D. spune:

  @Razvannn: Suparat baiatu’, te-ai trezit cu fata la cearsaf si azi? :)

 10. Laci spune:

  @ Alex Depinde de model pentru ca sunt pantaloni cu manseta care de abia ating pantoful.

  @ Vladimir Am inteles. Mersi.

 11. George spune:

  Bun articolul insa mergeau mai multe poze, pentru a vedea versatilitatea pantalonilor cu manseta

 12. Laci spune:

  @ George A fost destul de greu sa mai gasesc altele. Din pacate, au fost multe care nu mi-au placut.

 13. Mario spune:

  Manșeta se poate crea doar de către croitor? Ma gândesc ca manșeta se poate forma si atunci cand iti rulezi pantalonii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *