Cămașa cu guler tunică

Cămașa cu guler tunică ne oferă mai multă lejeritate în ținută fie că ne convine sau nu. Astfel ajungem să renunțăm la cravată (cei care putem) și să păstrăm câțiva nasturi descheiați la tricou/cămașă. Un upgrade de vară la care putem apela este cămașa fără guler.

Cămașa cu guler tunică

Ea datează din 1927, când Hannah Montague a tăiat gulerul unei cămăși pentru a le spăla separat. Cu această ocazie s-a născut gulerul detașabil. Se zice că această cămașă era utilă clasei muncitoare deoarece nu erau obligați să poarte cravată la locul de muncă care ar putea să le pună în pericol viața. Adică purtând cravată s-ar putea prinde de utilaje și mai departe știi scenariul.

 

A post shared by Batch (@batchshirts) on

Deși nu o putem considera la fel de formală ca și cea cu guler ea se poate purta atât la costum precum și la alte ținute casual care au în compoziție jeanși sau pantaloni scurți. De fapt această cămașă nu este în totalitate fără guler. Ea are circa 2 cm de material care servește pe post de guler. În plus, este o alegere ideală având în vedere că nu este o alegere atât de populară în rândul bărbaților. Astfel te vei face remarcat prin ținuta lejeră. Personal o prefer pentru că vara îmi permite să port o bandană fără a avea zona gâtului prea aglomerată.

Te mai poți intersecta cu acest guler tunică, dar sub denumirea de mandarin sau nehru. Totuși, există câteva diferențe între ele. Cămașa cu guler tunică are prindere la un nastere, iar cel mandarin nu are.

Cum ai purta cămașa cu guler tunică?

Sursa foto

5 thoughts on “Cămașa cu guler tunică pentru mai multă lejeritate

 1. Adi spune:

  La pantaloni scurti se poarta bagata in pantaloni sau pe dinafara?

   1. Gabi spune:

    Pot asorta o camasa tip tunica la sacou?? Sau ar trebui sa raman pe cea standard cu guler?

    1. Laci spune:

     Poți purta liniștit o cămașă cu guler tunică la sacou. Nu este ceva anume care să îți interzică acest lucru.

 2. Mirel spune:

  Excelent articol, Multumesc pentru informatii si articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *