Pentru mulți bărbați barba reprezintă un stil de viață. Este ca acel lucru de care nu te poți despărți când ești sau nu acasă. Este acel detaliu, în plus, care contribuie la imaginea noastră. Și aici nu mă refer la o simplă barbă lăsată să crească fără niciun pic de intervenție. Consider că e corect să spunem că reprezintă o formă de exprimare și de ce nu un plus al masculinității.
Ce spune o barbă despre tine
A purta o barbă nu înseamnă neapărat un plus de testosteron care de multe ori poate avea conotații negative. Bănuiesc că știi la ce anume mă refer.
E cert că o barbă te face mai matur și vine în avantajul celor care au în jur de 20 de ani. Practic îți crește nivelul de credibilitate. O dată cu înaintarea în vârstă pentru unele persoane barba nu vine neapărat cu un avantaj. Fie vrei să îți arăți vârsta și îmbrățișezi firele albe care apar. Fie scapi de ea și vei arată mai tânăr. Evident avem și opțiunea de a vopsi barba sau să intervenim asupra formei sau a lungimii.
Totuși, mi se pare ciudat ca cineva să renunțe la barbă după foarte mulți ani. Se schimbă totul. De la rutina zilnică de îngrijire până la produsele aferente pe care trebuie să le folosești. Vei întâlni persoane care nu te vor mai recunoaște. E normal ca fiecare dintre părți să vină cu avantaje sau dezavantaje.
Un bărbos are multe variante de stilizare a bărbii față de cineva care preferă să fie proaspăt bărbierit. Indirect are mai multe variante de a atrage atenția.
Am fost întrebat în mai multe ocazii de ce am ales să port barbă. Înainte de a alege a purta barbă am încercat și varianta fără. Nu mi-a plăcut niciodată acea „față de bebeluș” pe care o aveam după sesiunea de bărbierit. Și mi se părea de fiecare dată forțat ca atunci când vrei să fi prezentabil trebuie să fi proaspăt ras.
Până la urmă trebuie să găsim ceva care să ne reprezinte fie dacă purtăm sau nu barbă. Adică nu trebui să urmărim anumite reguli impuse cu strictețe.
Foto Andreea Bogdan