eticheta haine

Eticheta de pe haine este primul lucru la care trebuie să ne uităm înainte de orice achiziție. Pentru unii, semnele de pe etichetele hainelor sunt în „chineză”, iar pentru alții reprezintă niște hieroglife, dar din păcate avem nevoie de ele. Acestea sunt acolo să ne ofere câteva indicii despre cum să ne întreținem articolele vestimentare. Pierderea cea mai mare pe care o poate avea o haină este atunci când această etichetă este tăiată.  Să zicem că vei reține unele detalii, dar acolo sunt informații prețioase pentru cei de la curățătorie.

Citește eticheta de pe haine cu atenție

În continuare, am să îți explic câteva dintre cele mai întâlnite simboluri.

1) Nu folosi înălbitor.

Nu folosi inalbitor
Nu folosi inalbitor

Dacă întâlnești acest simbol pe etichetele tale, atunci mesajul este unul foarte clar. Pentru a te asigura că hainele sunt splălate corespunzător, verifică ca detergentul tău să nu conțină hipoclorit de sodiu (NaOCl)  sau să nu folosești înălbitor.

2) Spălare manuală

Spălare manuala
Spălare manuala

Sunt haine din fibre sensibile la spălarea automată. Unele persoane își spală lenjeria sau puloverele din cașmir de mână pentru a fi siguri că se spală mai bine sau să nu dăuneze firelor textile.

3) Nu folosi fierul de călcat

Nu folosi fierul de calcat
Nu folosi fierul de calcat

Este un mesaj care sună în special pentru cravatele din mătase, dar și pentru alte produse. Dacă vrei să scoți anumite cute, atunci poți pune produsul respectiv pe un umeraș la baie și aburii își vor face treaba sau să folosești un steamer.

4) Spălat automat

Spălare automată
Spălare automată

Hainele care au acest simbol, se pun în mașina de splălat și mai departe ea va face treaba în locul tău. Vei găsi acest simbol cu unul, două sau trei puncte în interior. Cu cât crește numărul de puncte, cu atât trebuie să crească și temperatura apei.

5) Uscare la temperatură mică

Uscare eticheta haine
Uscare

Din dorința pentru a nu complica foarte tare lucrurile, dacă vezi acest simbol, atunci e de preferat ca hainele să se uște în uscător. Numărul de puncte înseamnă că hainele se pot pune la uscat o temperatură mai mare.

6) Curățătorie

Dryclean

Unele articole vestimentare precum costumele, cravatele sau altele din lână sau mătase necesită o vizita la o curățătorie chimică.

Lista ar trebui să fie mai lungă, dar m-am concentrat pe cele mai întâlnite. Sper să te ajute în continuare și fotografia de mai jos unde sunt mai multe simboluri explicate.

eticheta haine
Tabel simboluri

Dacă este ceva ce nu înțelegi, întreabă-mă. Sper că am reușit să te fac să fi atent la eticheta de pe haine.

sursa foto: aici, aici ,aiciaici si aici.

Related Posts

5 thoughts on “Citește eticheta de pe haine cu atenție

 1. just bond spune:

  foarte bun articol laci.eu am o pereche la care necestia o temperatura de 30 de grade si spalare manuala.sunt pantalonii mei preferati.

 2. Alex spune:

  foarte util articolul !
  Mulțumim

 3. asta este din cauza unor indivizi care se gandesc sa dea in judecata firmele ca nu i-a informat ca "foarfeca poate taia pielea" si alte tipuri de idiotenii.

 4. Nelu spune:

  Ce facem cu Accesoriile care sint compuse din materiale mai putin compatibile. De exemplu am o pereche de manusi din piele, imblanite, dar mai au si unele parti din material sintetic. Curatate nu merg din cauza sinteticului iar saplate nu merg din cauza pieli imblanite. nu am renuntat la ele pentru ca in zilele foarte geroase sint de neinlocuit. Totusi o curatare ar fi binevenita, pentru ca le am de ceva vreme.

  1. Laci spune:

   Apelezi la o curatatorie sau la un produs universal pentru astfel de materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *