alegi un ceas

Atunci când alegi un ceas, există o mulțime de aspecte ce trebuie luate în considerare, alegerea se face în funcție de dimensiuni, forme, design, model, firmă sau altele. Nu doar costumul și pantofii pot spune cine ești, accesoriile aduc un plus stilului personal, de asemenea, iar ceasul de mână ar trebui să se afle printre primele accesorii de nelipsit din garderoba unei persoane. De exemplu, un ceas de mână poate spune despre tine că ești o persoană cu personalitate și de succes.

Cum să-ți alegi un ceas

Alege un ceas din oțel inoxidabil. Curelele din oțel inoxidabil sunt considerate mai bune și mai durabile decât cele din piele. Se potrivesc foarte bine în situațiile casual. Ceasul din oțel inoxidabil este mai versatil și de obicei este rezistent la apă. În cazul în care dorești să cheltui o sumă mai mare de bani, poți opta pentru un ceas din aur.

Alege culoarea potrivită pentru ceasul tău. De obicei, tendința noastră este de a alege un ceas cu cadrane si curele colorate. Dacă ai un stil mai clasic, ar trebui să alegi culori potrivite ținutei: alb-negru, culori pământii sau non-culori, nuanțe potrivite pentru costumele clasice, costumele business sau cele formale. Dacă ai un stil smart-casual sau casual, poți opta pentru ceasuri cu cadrane și curele mai colorate: cărămiziu, portocaliu, bordo, bleumarin, măsliniu etc.

Alege forma și dimensiunea potrivită. Un alt aspect important ce trebuie luat în considerare atunci când alegem un ceas de mână este dimensiunea feței. Pentru o persoană mai înaltă și mai masivă, se potrivește o față a ceasului mai mare, iar pentru cei mai scunzi, o față mai mică, desigur. În funcție de preferințe, puteți opta pentru o formă a cadranului rotundă, dreptunghiulară sau pătrată. În cele mai multe cazuri, ceasurile pătrate sunt preferințele femeilor, dar sunt și excepții. Un ceas rotund se potrivește în special cu stilul retro/vintage, dar nu este o regulă neapărat.

Ceasurile quartz. Dacă vrei un ceas pe care să te poți baza, atunci cea mai bună opțiune pentru tine este un ceas quartz. Mișcările quartz-ului sunt foarte precise și necesită o întreținere minimă, în afară de înlocuirea bateriei. Bateria ceasurilor quartz a fost special concepută pentru o viață cât mai îndelungată. Bateria trimite curent electric printr-un mic cristal din cuarț, pentru a crea vibrații. Aceste vibrații păstrează mișcarea de oscilație și dă impuls motorului pentru a mișca limbile ceasului.

Ceasurile mecanice. Spre deosebire de ceasurile quartz, ceasurile mecanice nu sunt la fel de precise și sunt puțin mai greu de întreținut, trebuind periodic curățate. Ceasurile mecanice sunt create de ceasornicari experți, mișcările mecanice conțin o serie complexă de componente mici care lucrează împreună pentru a alimenta ceasul. Deși design-ul ceasurilor mecanice nu s-a schimbat prea mult de-a lungul timpului, tehnologia a permis o inginerie mai precisă și o atenție mai sporită la detalii.

Cum îți alegi un ceas?

One thought on “Cum să-ți alegi un ceas

  1. Ciprian spune:

    Eu unul prefer un ceas sport. Momentan am Casio Edifice si ma gandesc la un Tissot sport pe viito

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.