îți cureți fața

Îți cureți fața în mod corespunzător? Cu siguranță ai întâlnit persoane care arată prea bine pentru vârsta pe care o au. Am un prieten din Timișoara care are 40 ani și arată ca de 30 de ani. Presupun că ai întâlnit și tu astfel de persoane. De ce crezi că aceste persoane nu își arată vârsta? Unul dintre factori este felul în care au grijă de tenul lor

De ce este important să îți cureți fața corespunzător

Este important să îți cureți fața zilnic pentru a avea un ten cât mai curat și tânăr. Spun asta deoarece cu cât înaintăm în vârstă nu mai putem da timpul înapoi. Ai rămâne surprins cât praf și mizerie se depune pe fața noastră de dimineața până la sfârșitul zilei. Poți face un mic experiment. Cere o dischetă demachiantă de la parteneră și folosește-o înainte să te pui la culcare.

Desigur sunt unele persoane care au gene bune și vor arăta foarte bine și la vârste înaintate, dar procentul este atât de mic încât nu știu dacă ne putem baza de asta. 

În primul rând rutina trebuie să înceapă de dimineață. E foarte important să folosim apă rece deoarece cea caldă accelerează pierderea elasticității tenului. Curățarea de dimineață este esențială deoarece fața se încarcă cu sebun, peste noapte, și acesta trebuie eliminat.

În al doilea rând se pune puțină loțiune de curățare pe buricele degetelor care se va aplica pe față prin mișcări circulare după care se clătește cu apă rece. 

Următorul pas este să aplicăm crema antirid care este de două feluri: ochi și față. Zona din jurul ochilor este mult mai sensibilă din acest motiv nu este una universală. Conturul de ochi antirid te ajută să scapi de cearcăne, puncte negre și pungi și previne apariția altora. În același timp și hidratează zonele pe care s-a aplicat crema. Crema de față anti-ageing încetinește procesul de îmbătrânire a tenului.

Seara înainte de culcare se repetă procedura deoarece în timpul zilei fața se încarcă cu praf și mizerie.

De două ori pe săptămână este recomandat să folosești o mască exfoliantă care se va aplica exact după baie sau duș pentru că porii sunt deschiși.

Pe lângă această rutină este foarte important să te dai cu o cremă cu factor de protecție și pe cât posibil să te lași de fumat sau să scazi numărul țigărilor. 

Iarna e important să folosești o cremă hidratantă pentru că la anumite persoane tenul se usucă foarte repede.

Dacă încă te mai gândești că datul cu cremă e doar pentru femei asta e de domeniul trecutului.

Spre că ți-ai dat seama de ce este important să îți cureți fața corespunzător.

Foto: Humans of Cluj Napoca

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *