Jacheta Norfolk

Jacheta Norfolk a apărut după anul 1850 și e considerată a fi prototipul sacoului sport. Modelul s-a bucurat de o ușoară creștere în popularitate datorită lui Edward al VII-lea sau Prințul de Wales care îl purta în momentele casual pe care le petrecea în mediul rural. În mod indirect acest stil vestimentar a fost adoptat de apropiații acestuia.

Jacheta Norfolk se poate recunoaște după câteva caracteristici. Are trei sau patru nasturi, pliuri și un cordon în jurul taliei. Ea îți oferă libertate mai mare de mișcare și din acest motiv era folosită la vânătoare sau golf. Iar jacheta era asortată la pantaloni bufanți realizați din același material.

jachete norfolk

Câteodată jacheta avea încă un strat protector din piele în jurul umerilor sau o „întăritură” realizată din același material. Reverele erau întotdeauna crestate, iar nasturii din lemn, piele sau corn de cerb. Buzunarele erau încăpătoare de tip burduf și acoperite cu clapă pentru a păstra cartușele și alte lucruri. Ea era realizată din tweed sau lână grea.

Chiar dacă modelul are origini masculine femeile au început să poarte jacheta la începutul secolului al XX- lea. Iar cu timpul ea a fost modificată în funcție de nevoi, adaptată pentru oraș și s-au folosit alte materiale și imprimeuri. Buzunarele au devenit mai mici, s-a renunțat la curea, la pliuri și cordon.

Dacă îți place acest model ai trei variante de unde poți alege. Second hand de pe Ebay sau magazinele vintage din afara țării, ready to wear sau să îți faci la comandă.

Jacheta Norfolk o poți asorta cu pantaloni din texturi asemănătoarea precum tweed, flanel sau catifea raiată. Cu siguranța sunt bărbați care ar asorta jacheta la pantaloni din denim.

Cum ai asorta jacheta Norfolk?

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *