Stil Masculin Parerea ta este obiectivă sau subiectivă?

Adeseori ni se ridică întrebarea dacă modul în care evaluăm noi ţinuta unei persoane este obiectivă sau subiectivă. Acest lucru este important deoarece ca să putem avea o opinie corectă trebuie să ştim cum să ne raportăm la ceea ce analizăm.

La ce vreau să mă refer defapt: Stilul, aş spune eu este parte din noi, acest lucru îl face din punctul nostru de vedere original, însuşit. Dar dacă priveşti din afară poţi spune că este subiectiv 100%. Acum se ridică întrebarea: cum evaluăm stilul cuiva?

Părere obiectivă sau subiectivă ?

Când evaluezi pe cineva nu poţi să spui : ” aşa cred eu ”. Trebuie să ai un  şablon după care să evaluezi. Ceea ce ţie ţi se va părea cu stil nu i se va părea de exemplu, moşului care a trăit pe vremea lui Ceauşescu. Desigur, poţi evalua pentru a emite o opinie personală obiectivă sau subiectivă despre ceea ce vezi, dar nu poţi să transformi într-o regulă ceea ce nu poţi justifica.

Aş spune că un lucru este foarte important: Documentarea. Ca şi în orice domeniu, trebuie să te documentezi pentru a putea avea un minim de cunoştiinţe despre ceea ce tu vrei să analizezi. Astfel, după caz poți oferi părere obiectivă sau subiectivă. Deoarece moda se schimbă, totuşi rămân câteva principii de bază. Şi fiindcă noi, aici discutăm despre stilul masculin, iar spunând acest lucru ne referim la rafinament, eleganţă şi atitudine este indicat să ţii cont de aceste premise esenţiale.

S-a vorbit mult aici despre  stil, despre cum să ai o atitudine potrivită, despre conferinţe şi lucruri foarte utile care sunt primordiale pentru a avea o bază când vrei să emiţi un raţionament despre ţinuta cuiva.

Cum spuneam şi în alte rânduri vă sugerez să urmăriţi evenimentele Pitti Uomo, vor fi pentru voi o sursă de inspiraţie şi vă va ţine la curent cu tot ceea ce se actualizează moda masculină de calitate.

” Education begins the gentleman, but reading, good company and reflection must finish him.” – John Locke

Deci cum e părerea ta? Obiectivă sau subiectivă?

2 thoughts on “Parerea ta este obiectivă sau subiectivă?

  1. robert spune:

    De fapt, nu defapt! !!!!!!!!!!

  2. alex spune:

    Salut, exista cursuri s au seminare ptr a te putea documenta in domeniul acesta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *