Parfumul Ca Accesoriu

Este adevărat că un stil bun atrage priviri pe stradă, însă un parfumul ca accesoriu întoarce capul oricăruia, indiferent de sexul persoanei.  Cu toții vrem un parfum puternic, deoarece știm de ce este capabil acesta, însă nu suntem documentați când vrem să cumpărăm unul.

Prețul unui parfum nu definește cât de bun este parfumul, chiar unul ieftin poate fi superior față de unul scump. Alegerea parfumului perfect nu este un lucru ușor, trebuie să ții cont de stilul cu care te îmbraci, alergiile pe care le ai, tipul tău de piele, ingrediente, esență și prețul.

Parfumul ca accesoriu

CONCENTRAȚIA

Cel mai dens este parfumul pur, cu o concentrație aromatică de 22% .  Gama de bărbați deține foarte puține parfumuri pure, iar acelea sunt extrem de scumpe. Bărbații ocolesc parfumurile pure, din cauza mirosului extrem de puternic, însă diferența dintre parfumurile de femei și cele de bărbați este că parfumurile pentru dame sunt făcute ca să aibă un miros puternic și amețitor, pentru a atrage atenția, iar cel de bărbați să ofere o senzație plăcută și satisfăcătoare.

Tipul „Apa de parfum” (franceză eau de parfum)  este mai slabă decât parfumul pur, având  15-22% concentrație aromatică.

Apa de toaletă (franceză eau de toilette) este mai slabă decât apa de parfum și parfumul pur, lucru dovedit din slaba persistență a parfumului.

Apa de colonie (franceză eau de cologne) este una dintre cele mai slabe, având concentrația aromatică de 4%. Mirosul este unul ascuțit și durează în jur de câteva ore.

Apa rece (fr. eau fraiche) este cea mai slabă cu concentrația de 1-3%. Mirosul trece foarte repede.

Cu cât concentrația este mai mare, cu atât ține mai mult, însă prețul creste totodată cu concentrația.

Parfumurile Pepe Jeans Celebrate
Parfumul ca accesoriu

          ESENȚE DE PARFUM

 • Fresh. Este o esență apărută de câțiva ani, cu esențe oceanice combinate cu citrice pentru a da un aer de prospețime.
 • Florale Este o un tip care este dominată de esentețele unei sau mai multe flori. Sunt purtate doar de femei.
 • Ferigă A apărut acum ceva timp, combinate cu levandă, mușchi de stejar și cumarin. Sunt foarte multe parfumuri bărbătești de acest gen.
 • Orientale Sunt esențe exotice, senzuale, erotice. Un mare producător este Armani.
 • Lemnoase Acest tip dă aerul adevărat masculin impunător, fie îți place, fie nu. Data viitoare când dorești să cumperi un parfum, încearcă să vezi cum miroase acest tip.
 • Citrice Au un miros citric. Primele ape de colonie au fost scoase pe baza citrică, deoarece datorită tehnologiei era ușor de extras.


UTILIZAREA PARFUMULUI

Casual Coach Man Douglas Stil Masculin
Parfumul ca accesoriu

Greșeala bărbaților este de-a folosi parfumul prea mult, pentru a persista mirosul și să miroasă cât mai puternic, însă scopul parfumului este de-al face pe cel de lângă tine să simtă mirosul, nu pe cel din cealaltă încăpere.

Parfumul se utilizează în zonele unde pulsul se simte, după ureche, pe gât și încheietura mâinilor. Frecarea parfumului după utilizare alterează mirosul, deci nu o face.

În alcătuirea unui parfum intră foarte multe substențe care pot cauza alergii, iar prin urmare puteți avea simptome precum:

 • Dureri de cap
 • Greață
 •  Iritați în zona ochilor și a mâinilor.
 • Alergii asupra pielii..

Dacă ai avut aceste simptome, ar trebui să consulți un dermatolog sau medicul de familie ce îți va da o rețetă pentru aceasta. Înainte de toate, ar trebui să citești pe eticheta parfumului conținutul, pentru a te putea ferii data vitoare de substanțele respective.

Parfumurile naturale sunt cele care conțin uleiuri esențiale naturale produse pe baza florilor și extraselor din plante. Acest tip de parfum nu îl găsești pe raftul magazinelor, deoarece după al doilea război mondial s-a început comercializarea parfumurilor sintetice care încă continua până în zilele de astăzi.


Parfumurile se evaporă mai repede vara decât iarna, de aceea iarna se poartă parfumuri cu concentrații mai scăzute iar vara cu concentrații mai ridicate. Când vine vorba de vară, te sfătuiesc să utilizezi parfumuri fresh, iar iarna să utilizezi parfumuri lemnoase sau orientale.

Schimbă-ți întotdeauna parfumul în funcție de stilul tău, dacă foloșești același parfum pe un timp îndelungat, vei ajunge să nu simți mirosul, iar persoanele cu care te întălnești la fel. Vei incepe să te dai din ce în ce mai mult, consumându-ți parfumul.

Amestecarea parfumului este posibilă, însă trebuie să ai îndemănare și să știi cum, deoarece nu poți combina parfumurile tale preferate împreună.

PARFUMURI LA MODĂ

Stil Masculin Coach Man Douglas
parfumul ca accesoriu

Paco Rabanne- One Million / XS

Giorgio Armani – Code.

Christian Dior – Fahrenheit

Guess – Men’s Seductive Homme Blue

Salvador Dali – Pour Homme

Chanel – No5 / Allure

Carolina Herrera – 212 VIP.

Tu ce parfum folosești? Lasă într-un comentariu esența  care-ți place cel mai mult.

sursa foto

4 thoughts on “Parfumul ca accesoriu

 1. Andrei Costache spune:

  Ok,deci daca se poate sa mi se spuna si mie de unde as putea achizitiona un parfum mai puternic,ca cel prezentat mai sus(cu 22% puriitate) sau cel putin sa fie unul care sa persiste ceva timp.Deocamdata am Davidoff Cool Water si Playboy VIP,dar nici unul nu tine foarte mult timp dar pot sa spun ca mirosul e foarte bun.

 2. stefan spune:

  Fiind un blog de stil,as fi vorbit despre parfumuri puțin mai exclusiviste,gen Amouage,nu de astea de duzina!

 3. Bari Andrei spune:

  Daca iti doresti un parfum care sa persiste foarte mult poti incerca Yssey Myiake(L’Eau d’Issey) persista extrem de mult si are un miros fresh, daca vrei ceva mai sumbru poti incerca Dior Homme Intense(eau de parfum) care persiste la fel de mult dar este mai de noapte/office.

 4. Vlad spune:

  Thierry Mugler tabac / Tom Ford Black orchid / Versace eros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *