Telefon

Să încerci să faci previziuni în ceea ce privește rezultatul final al unui meci, mai ales de fotbal, este ceva solicitant și aproape imposibil, ar spune cei mai mulți dintre noi. Doar că sunt atât de multe trucuri care te pot ajuta nu neapărat să “nimerești” scorul, cât mai ales să te apropii de realitate, că ar fi păcat să nu încerci măcar să implementezi și să profiți de pe urma acestora. Entuziaștii pariurilor sportive ar găsi în aceste resurse idei cât se poate de ofertante, mai cu seama că le-ar fi de folos pentru alegerile de la case, cu toate că nu ar fi vorba nici aici de garanții.

Sigur, cele mai multe companii de paruri – dacă nu chiar toate – folosesc modele sofisticate de statistici și analiză, pentru a seta mizele viitoare, dar nu este ca și cum ai avea acces la acestea. Și așa ajungem la prezentarea câtorva sfaturi care să-ți fie de folos. În cazul în care vrei să te dedici acestei activități fii pregătit să parcurgi un material care îți va răspunde, sperăm, celor mai multe întrebări. Așa cum precizăm, însă, ia în considerare că este posibil ca niciunul dintre aceste trucuri să nu funcționeze, că se înțeleg și aplică diferit, dar cu siguranță ți-ar fi de folosi la îmbunătățirea strategiilor când vine vorba de pariuri și predicții fotbal.

Analizează vechile jocuri

Dacă ai timp suficient pentru a face o retrospectivă a unor jocuri din trecut, vei vedea că există un pattern. Nu ne referim la faptul că se urmează o anumită regulă la stabilirea scorului final, doar că odată identificat un anume model care se repetă, atunci îți va fi mai ușor să te orientezi către anumite rezultate. Spre exemplu, ai putea remarca faptul că echipele gazdă tind să joace mai bine în deplasare și să câștige astfel de partide. Asta ar fi un prim punct de start. Ideea este că sunt extrem de mulți factori de luat în considere, așa că ia un pix și-o foaie și vezi ce lucruri sunt comune și când și cum se repetă.

Utilizează statisticile echipelor

Da, spuneam mai sus că nu ai avea acces la anumite statistici, dar poți să-ți construiești tu un model care să-ți fie de folos în traserea unor statistici, cu ajutor unor fișiere Excel. Când încerci să prezici rezultatul unui meci de fotbal, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le urmărești este istoricul statistic al fiecărei echipe. Aceasta include atât recordul lor general, cât și modul în care s-au comportat împotriva anumitor adversari. Privind aceste cifre, îți poți face o idee mai bună despre ce echipă are mai multe șanse să câștige într-o zi anume.

Pe lângă analiza performanței anterioare a fiecărei echipe, este important să ne uităm și la forma lor recentă. Acest lucru ar putea oferi o idee despre ce echipă joacă în prezent mai bine și poate avea mai multe șanse să câștige pe termen scurt. De exemplu, dacă o echipă a câștigat ultimele cinci jocuri în timp ce cealaltă a pierdut ultimele trei, atunci prima este probabil cel mai sigur pariu.

Nu neglija niciun detaliu

Pronosticurile de fotbal sunt influențate și de anumite detalii care de cele mai multe ori se omit și care ar putea face diferența între succes și eșec:

● vremea, care poate avea un impact semnificativ asupra rezultatului de meci;

● absența unui jucător poate determina un rezultat mai bun sau mai slab;

● ce arbitru a fost desemnat, pentru că unul poate fi mai impunător decât altul;

● obiectivitatea ta în cadrul alegerilor;

● cunoașterea capacităților echipei adverse;

● avantajul casei, dacă se joacă în deplasare sau acasă;

● dacă există accidentări sau istoric în acest sens.

Folosește o aplicație sau construiește-o de la zero

Da, cu toate că nu este ceva chiar cunoscut și chiar la îndemână, îți poți construi și apoi utiliza o aplicație gratuită, care să te ajute să faci predicții de fotbal, ca mai apoi să te folosești de ele când faci pariuri. Predicțiile de fotbal calculate pe acest model sunt concepute pentru a proiecta rezultatul jocurilor viitoare.

Aceste predicții sunt o bază excelentă pentru a fi folosită atunci când urmărești jocuri pentru a paria, dar ar trebui folosite doar ca o singură piesă a puzzle-ului. Există mulți alți factori care intervin în rezultatul final al unui joc, așa că cercetează bine și cu atenție înainte de a lua orice decizia finală. Despre aprofundarea subiectului va trebui să te ocupi individual, dar îți spunem în mare care sunt pașii de urmat:

● asigură-te că ai acces la seturi de date anterioare;

● ai cunoștințe despre structura competiției și despre ce implică sistemul de joc;

● folosești EXCEL pentru a face tabele cu rezultatele de joc, incluzând orice performanțe notabile sau eșecuri rușinoase;

● folosește formule pentru a calcula rezultatele în procente;

● învață să calculezi parametrii obiectivelor așteptate pentru o anumită pereche de echipe;

● folosește funcția de probabilități din Excel, și cote de pariere pentru rezultatele meciului dat;

● configurează tabloul de bord final al modelului de predicție de fotbal pe coloare, unde se vor arăta șansele de a apărea acel rezultat și cotele zecimale respective

Concluzie

Dacă începi, trebuie să începi cu metode simple, dar bazează-te mai ales pe propria experiență care să te ajute să faci judecați raționale. Nu pune presiune pe tine, dacă nu îți dorești nimic mai mult decât să te distrezi – nu are rost să te complici decât dacă vrei să transformi acest hobby al pariurilor în ceva care să aducă venituri suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *