Sa Imbatranim Frumos

Să fim serioşi, nu există om care este împăcat cu ideea că îmbătrâneşte şi odată cu asta vine şi cea mai mare temere a bărbatului modern: pierderea părului.

Cum sa imbatranim frumos

Din moment ce este inevitabil ai doar două opţiuni:

Poţi să fii împăcat cu asta ori te poţi gândi îndelung la cum să acoperi ‘găurile’ sau cum să-l tunzi în aşa fel în cât să nu fie foarte vizibil.

Căderea părului este ceva genetic. Da, există produse ce ajută la prevenirea sau încetinirea căderii părului însă până acum nu a fost găsită nici o metodă pentru a stopa asta. Dacă alegi să te împaci cu ideea, aşa ar trebui să începi.

Încearcă pe cât posibil să nu faci exces de vitamina A sau medicamente ce îţi pot declanşa căderea părului fie ea şi temporară. Această este o cauza reversibilă. Odată ce cantitatea de vitamina A consumată este în parametrii normali, părul începe să crească normal.

Nici cu, nici fără nu este bine. Dacă în dietă ta zilnică nu incluzi destule proteine, corpul tău le va lua fără să te întrebe din cele ce sunt alocate pentru podoaba capilară. Sunt foarte multe surse de proteină pe care le poţi consumă (încearcă să nu ajungi la suplimente nutritive) precum peştele, carnea roşie, sau ouăle. Dacă se întâmplă să fii vegetarian îţi voi prezenţa în scurt timp un ghid în acest sens.

Factor foarte important pentru căderea părului este stresul de orice fel. Dacă vrei şi partea bună, stresul emoţional produce mai multă cădere de par decât cel fizic. Astea înseamnă că în cazul unui divorţ, eşti mult mai predispus la căderea părului.

Meyer W. Wegener Stil Masculin Haine Barbati
Cum sa imbatranim frumos

Optează pentru o tunsoare care să fie mai ‘consistentă’ în partea de sus a capului şi nu pe laterale. Totodată alege să nu mai porţi pălării. Dacă acoperi problema nu înseamnă că ai rezolvat-o. Plus de asta, pielea capului are nevoie să respire. Singurul mod în care poţi utiliza o pălărie este pentru a te proteja de soare.

Spălarea excesivă a părului cu şampoane ce promit că te scapă de mătreaţă îţi subţiază considerabil firul de par ceea ce duce la ruperea lui. Îţi recomand spălarea de 3 ori pe săptămâna însă dacă este necesar să o faci de mai multe ori, alege un şampon din plante. Întreabă la plafar.

Că să îţi faci o idee, inspiră-te din frizurile lui Tom Ford, Jude Law, Anderson Cooper, Matt Lauer sau a prinţului William.

Pentru orice întrebare te aştept la comentarii.

3 thoughts on “Sa imbatranim frumos

 1. Ed spune:

  Dacă am 16 ani si a început să îmi cadă părul, ce fac? (am auzit că ajută dacă te razi in cap de mai multe ori)

 2. Ed spune:

  Am auzit ca ajuta daca te razi in cap. E adevărat?

  1. themusso spune:

   Îți spun eu sigur că nu este adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *