Zile Ploioase

Tuturor ni s-a întâmplat să avem diferite stări de confuzie privind ţinuta în timpul unei zile ploioase. În detrimentul stilului, mulţi bărbaţi preferă să îmbrace un hanorac sau o pelerină, gândindu-se doar la eficienţa acestora . Cei care pun preţ pe imaginea de sine, au pregătite articole vestimentare pentru o vreme capricioasă, putând astfel să rămână eleganţi şi în situaţii deosebite. Din garderoba unor asemenea bărbaţi n-au cum să lipsească:

1. Umbrela

Wenn21422961

Cu toate că unii bărbaţi consideră umbrela un accesoriu mai puţin masculin, multe reviste de modă îl surprind pe dandy-ul londonez cu o umbrelă pe mână atunci când vremea este ploioasă.

Dacă doreşti să-ţi achiziţionezi o umbrelă, este recomandat să eviţi culorile puternice, dar în cazul în care optezi pentru o astfel de tonalitate, va trebui să o asortezi la una dintre nuanţele din ţinută. Modelele clasice de umbrele sunt: negrul, bleumarinul şi verdele închis. Nota de rafinament este dată de lungimea axului. Cu cât mai lung, cu atât mai bine.

Un criteriu important de alegere a umbrelei constă în calitatea materialului cu care este cusută (velcro sau nylon), dar si a materialului din care este confecţionat mânerul, lemnul fiind unul dintre cel mai căutat datorită rezistenţei sale. Uneori, acesta prezintă pe partea inferioară o plăcuţă din argint, pentru a-i oferi o tentă imperială.

Utilizarea umbrelei presupune respectarea unor reguli de bun-simţ:

-Atunci când plouă, fii atent la cei din jur pentru a nu-i stropi cu apa scursă de pe umbrela ta.

-Nu o lăsa la uscat în mijlocul camerei/biroului. Materialul din care este confecţionată nu se va deteriora dacă o vei strânge.

-Atunci când eşti însoţit de o persoană, oferă-i un loc sub umbrela ta, dacă aceasta este suficient de mare.

În concluzie, umbrela este unul dintre cele mai elegante accesorii utilizate de barbaţi, putând fi folosită împotriva ploii, dar şi ca baston pe teren accidentat. Dacă încă nu ai una, trebuie să o iei în considerare la următoarele tale investiţii, nu vei regreta.

2. Jacheta sau pelerina impermeabilă

Img_2741-800X533

În cazul în care umbrela te incomodează, poţi opta pentru o jachetă impermeabilă. Marele avantaj al acesteia constă în modaliatea de a se împacheta foarte uşor, ocupând puţin loc într-o geantă, fără a se şifona prea tare. Mulţi bărbaţi o preferă şi datorită potenţialului estetic, nu doar a scopului său utilitar.

Dacă încă nu ai o astfel de jachetă şi vrei să-ţi achiziţionezi una, poţi miza pe un model în culori vibrante.

3. Ghetele din piele

Sideview-Of-The-Large-Brogues-Metal-Eyelets-And-Thick-Shoe-Laces

În vreme ploioasă, este recomandat să înlocuieşti perechea de pantofi cu una de ghete din piele. Acestea din urmă, îţi oferă o mai bună acoperire a piciorului, fiind confortabili , mai rezistenţi la apă şi la fel de versatili ca şi pantofii. Pot fi purtate împreună cu o pereche de pantaloni din flanel, promiţând o combinaţie perfectă de confort şi eleganţă.

În concluzie, dacă ţii la propria imagine atunci când ieşi din casă pe vreme ploioasă, nu uita să apelezi la piesele vestimentare descrise mai sus.

sursa foto:aici si aici, aici, aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *