Cum Să Te Asortezi Cu Ploaia

Știu că nu e cel mai fericit titlu, dar cum ploaia persistă de câteva zile m-am gândit că e cazul să notez despre cum să ne protejăm de această vreme.

M-a prins ploaia de multe ori nepregătit și am fost nevoit să stau să se usuce hainele pe mine. Nu este cel mai plăcut sentiment, dar dacă știi că vine ploaia îți recomand să te pregătești. 

Cum să te asortezi cu ploaia

Începe cu o pălărie/șapcă sau bască. Totuși, aș prefera să nu răcesc având în vedere că această zonă e cea mai puțin protejată. Din păcate mi se întâmplă să prind ploaia exact în zilele în care nu port pălărie. 

Avem varianta, evidentă,  de a purta umbrelă. Sunt genul de persoană care vreau să am cât mai puține lucruri cu mine deoarece nu mă simt confortabil să am grijă de toate lucrurile. În mod normal avem două tipuri de umbrele: cele lungi și cele de buzunar. 

Personal aș alege ambele variante. Am o umbrelă lungă atât în mașină cât și acasă, dar asta nu e pentru mine. O folosesc pentru familie. După utilizarea ei trebuie să-i port de grijă să o pun la uscat etc. Dacă între timp se stabilizează vremea atunci sunt șanse mari să o uit, unde am lăsat-o, la uscat. În aceeași măsură dacă e o umbrelă de calitate poate reprezenta un accesoriu stilat.

Varianta mai simplă este umbrela de buzunar. După ce s-a uscat ai pus-o în geantă sau în buzunar. Ce te faci când nu mai funcționează sistemul telescopic?

Din punct de vedere al hainelor impermeabile poți alege mai multe variante. Avem acele haine subțiri impermeabile, jachetele cerate, cele de fâș, trenci sau diverse veste. Asta înseamnă că putem găsi ceva pentru pretențiile noastre vestimentare.

Pentru o persoană care se îmbracă de regulă casual o astfel de jachetă se va intregra perfect în stilul vestimentar la fel ca trenciul care arată mai bine peste o ținută formală/office. Cei care experimentează mult și încalcă regulile, în mod voit, vor purta trenci atât la ținutele casual precum și la cele office. Precum și vesta matlasată o vor purta peste sacou pentru al proteja de ploaie. 

Vesta Matlasata La Sacou
Cum să te asortezi cu ploaia

Când plouă ușor putem alege o jachetă din piele sau ceva prin care picăturile de ploaie nu pătrund așa de repede, dar este pe riscul tău. Poate vei fi nevoit să stai mai mult timp pe afară și în acest caz picăturile de ploaie vor pătrunde în haina din lână sau denim.

Avem și varianta costumelor care resping picurii de apă, dar nu este o soluție pe termen lung.

Din punct de vedere al încălțămintei alese ai mai multe variante. Poți să-ți tratezi încălțămintea din piele netedă și cea întoarsă cu o peliculă specială pentru a împiedica ca apa să intre în încălțăminte. De asemenea trebuie să fi atent și la tipul de talpă pentru că îți poate intra apa și pe acolo. Sau mai poți apela la galoși.

Am făcut un test în această vară la Electric Castle. Am ales să port aceeași pereche de încălțăminte sport, zilnic, pentru a demonstra că nu era nevoie de cizme. Într-un final am reusit să calc și în bălți, dar nu mi-a intrat apa în încălțăminte.

Un alt accesoriu important de care ai nevoie este geanta. Având în vedere că majoritatea avem un laptop, niste documente sau orice altceva ce trebuie transportant într-o geantă. Obligatoriu trebuie să fie impermeabilă. 

Tu cum te asortezi cu ploaia?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *