Ralph Lauren

De la un simplu vânzător de cravate Ralph Lauren a ajuns să creeze un imperiu în industria modei. Și ca orice business a avut suișuri și coborâșuri. 

Colecțiile lui sunt inspirate din stilul clasic britanic precum flanelul sau tricoturile Fair Isle și sunt echilibrate cu influențe de pe continentul american precum hainele de tip workwear. 

Mai jos poți observa cele mai importante momente din istoria brand-ului.

Ralph Lauren – 50 de ani în industria modei

Primul lui serviciu a fost ca vânzător la Brooks Brothers la vârsta de 24 de ani, iar de a lungul anilor a schimbat mai multe locuri de muncă.

Brand-ul cu care a început  în 1967 se numea Polo by Ralph Lauren și vindea doar cravate. Aceste cravate erau mai late față de cele obișnuite și potențialii clienții au fost foarte reticienți până în momentul în care a reușit să facă aproximativ 500.000$ din vânzarea lor. Următorul pas natural a fost de a lansa o colecție destinată bărbaților. 

În 1972 a lansat o colecție de tricouri polo în 24 de nuanțe. În momentul de față reprezintă una dintre cele iconice piese vestimentare ale brand-ului.  1974 a însemnat adevăratul debut în moda masculină a brand-ului când a realizat costumele lui Robert Redford care a avut rolul principal în filmul The Great Gatsby. Imaginează-ți că și în prezent acel stil vestimentar din 1974 încă se regăsește în garderoba bărbatului modern.

1978 reprezintă momentul în care Ralph Lauren au lansat primul parfum pentru bărbați și femei.

În 1981 Ralph Lauren deschide primul magazin înafara continentului american.

În 1994 lansează gama de lux a brandului Ralph Lauren Purple Label. 

Foarte mulți designeri care sunt cunoscuți în prezent au lucrat pentru Ralph Lauren. Printre aceștia au fost John Varvatos, Michael Bastian și Simon Spurr.

În cadrul NYFW din acest an a sărbătorit cei 50 de ani de activitate alături de diverse staruri de la Hollywod.

Ce anume îți place cel mai mult la acest brand?


sursa foto

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *