Istoria Brandului Brooks Brothers

Dacă ar fi să facem o comparaţie dintre Brooks Brothers, Burberry Prorsum şi Hugo Boss, primul brand este cel mai tradiţional deoarece a fost înfiinţat în 1818, respectiv 1856 şi 1923. Brooks Brothers este un brand iconic american.

Istoria Brooks Brothers

Primul magazin a fost deschis în data de 7 aprilie 1818  în New York de către Henry Sands Brooks la vârsta de 45 de ani. În 1845 au făcut primele costume Ready To Wear (articole vestimentare pe care le găseai pe raft şi care nu mai sufereau nicio modificare).

În 1850  lâna de aur a fost adoptată ca şi marcă a bradului. Simbolul oii suspendate pe o panglică a fost un simbol al comerciaţiilor britanici de lână.

În 1859, a fost deschis un al doilea magazin în New York. În 1865 ei au făcut o haină pentru Abraham Lincoln. În 1890, au introdus pe piaţa americană eşarfele din mătase din urma unei vizite în Anglia.

John Brooks, nepotul fondatorului a fost la un meci de polo englezesc unde a observat că jucătorii aveau gulerul de la cămaşă prins cu nasturi pentru a nu flutura. Astfel, el a implementat varianta originală a acestui model care a devenit unul dintre cele mai vândute produse.

Puloverele Shetland au fost introduse în 1904, în colecţia acestora. Chiar dacă iniţial au fost ţesute de către ţăranii de pe insula cu aceaşi denumire, brandul a refinat procesul de fabricaţie şi-n scurt timp produsul a devenit un clasic american.

Haina polo a fost introdusă de către Books Broothers în 1910 americanilor.

Trendul cravatei cu dungi în diagonală a fost lansat de către Brooks Broothers în 1920 americanilor şi tot în acelaşi an şi imprimeul madras.

În 1930, a fost introdusă haina din bumbac „seersucker” care a fost considerată ca pe o inovaţie care poate fi purtată de timp călduros.

Preşedintele John Clark Wood a descoperit şosetele argyle după ce a observat un model asemănător la un jucător de golf. În 1949 au fost primii care au lansat pe piaţa americană, acest produs.

În 1969, au avut până la 10 magazine deschise.

Primul magazin din Japonia s-a deschis în 1979. Aceştia au început să vândă foarte multe cămăşi cu gulerul prins cu ajutorul nasturilor.

Mark & Spencer au preluat în aprilie 1988, Brooks Brothers.

În 2001, au introdus croitoria digitală. Primul magazinul din Marea Britanie a fos deschis în 2005.

2
apetogentleman.com
Istoria Brandului Brooks Brothers
apetogentleman.com
Istoria Brandului Brooks Brothers
https://themonsieur.com

Related Posts

6 thoughts on “Istoria brandului Brooks Brothers

 1. vasilachi vasile spune:

  frumos totul

 2. Pantera spune:

  Am o camasa bleu, in carouri de la ei…Calitatea e net superioara fata de tot ce am in garderoba!…Am cumparat-o in urma cu vreo 5-6 ani dar are aceeasi culoare/ forma/ textura dupa foarte multe spalari!in Romania nu stiu daca au magazin dar cred ca ar fi doritori care sa plateasca calitatea respectiva!…

 3. kata spune:

  @Pantera de unde ai cumparat-o si la ce pret?(daca se poate)

 4. Pantera spune:

  De la ceva „baieti veseli” din Cluj care aveau foarte multa marfa de calitate , preturi foarte bune fata de magazine dar care nu se mai ocupa cu businessul respectiv!…Am cautat prin Bucuresti dar nu am gasit nimic!…credema ca merita toti banii!am intrat la EGO SI AM VAZUT CE PRETURI AU…NU SE COMPARA CU NIMIC …POATE CELE DE LA RALPH LAUREN DAR IN REST CU NIMIC!

 5. Vlad spune:

  @Pantera cand ai vorbit despre EGO ai spus in sensul pozitiv sau negativ ca nu se compara cu nimic?
  Am vazut si eu ce preturi au, dar calitatea este pe masura? Sa zicem din experienta ta cu camasa BB…?
  Merita sa dai atatia bani sau au produse de calitate nu foarte buna la preturi foarte mari?

 6. Cosmin spune:

  Puteți găsi acest brand in Băneasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *