Cât De Bine Crezi Că Te Îmbraci

În acești ani de activitate, am observat că fiecare persoană are o percepție diferită despre felul în care crede că arată. Uneori poate fi bună, alteori poate fi proastă. Am discutat acest subiect de foarte multe ori, dar parcă nu se va încheia niciodată. Cât de bine crezi că te îmbraci? Felul în care ne este analizată ținuta contează foarte mult de mediul înconjurător. Aici aș include persoanele cu care umblăm, accesul la acest tip de informație, atitudine și magazinele de unde ne îmbrăcăm. Aș vrea să notez despre fiecare caracteristică în parte care te va ajuta să înțelegi mai bine modul în care te îmbraci.

Cât de bine crezi că te îmbraci?

1. Persoanele cu care umblăm

Sosetele Colorate Sau Cu Imprimeu Pitti Uomo Stil Masculin
Cât de bine crezi că te îmbraci

Când am început să studiez mai serios acest domeniu de consultanță vestimentară, nu au fost persoane care sa aibe încredere  în ceea ce fac, de fapt aproape nimeni și aici includ și apropiații mei. Deși mi-am propus să citesc cât mai mult, pentru a acumula cât mai multă informație, parcă nu era de ajuns. Până într-un anumit moment.

Când am început să primesc mai multe întrebări, comentarii și mail-uluri, am început să fiu luat în serios și de apropiații mei care în momentul de față mă sună frecvent să-i ajut în probleme lor vestimentare. La mine a fost perseverența care m-a împis să-mi depășesc limitele, pentru că au fost destule momente în care am dorit să mă las, dacă aș fi ascultat de majoritatea.

Probabil că acest lucru ți se întâmplă și ție pentru că de regulă cei din jur nu vor privi cu ochi buni această schimbare. În unele cazuri, schimbarea nu este privită tocmai bine, pentru că din cauza egoismului (așa presupun) nu te lasă să evoluezi.

Dacă consideri că ești bine îmbrăcat, poți testa acest lucru pe un teritoriu neutru. Asta presupune să intri în contact cu lume străină sau să ceri feedback persoanelor avizate. De regulă este de ajuns să le vezi reacțiile. Bineînțeles, depinde de nivelul de cunoștințe de stil pe care le are fiecare categorie.

Pentru a înțelege mai bine această imagine de ansamblu, îți recomand să observi secțiunea de feedback de pe pagina de fani StilMasculin. Am urmărit o parte dintre aceste fotografii pe care le primesc pentru feedback și au doar mesaje de laudă pe profilele persoanale de facebook. În schimb, situația se schimbă când fotografia ajunge sub ochii critici ai cititorilor StilMasculin. Din păcate, această secțiune a atras și persoanele rău voitoare care nu știu cum se face corect o critică constructivă.

2. Accesul la informație

Cartea The Parisian Gentleman
cât de bine crezi că te îmbraci

Aș spune că cei care refuză să se îmbrace bine o fac incoștient sau voit pentru că avem foarte multe informații. Sunt mii de blog-uri și site-uri aproape în orice limbă posibilă, cărți, reviste, emisiuni, etc. În plus, avem din ce în ce mai mulți bărbați care sunt atenți la cum se îmbracă.

Resursele de care te poți folosi sunt următoarele:

Cele mai bune site-uri de stil din lume

Îți răspund la orice întrebare de stil

Ești ceea ce porți? – ediția de buzunar

Cum să te îmbraci bine cu bani puțini

3. Atitudinea

Pantalonii Albi Tiff Kronenbourg 1664 Blanc Stil Masculin
Cât de bine crezi că te îmbraci?

De multe ori acest lucru se întâmplă doar la nivel mental. Îți este prea frică să experimentezi să încerci ceva nou, dar preferi să faci aceleași gafe vestimentare zilnic. Observ acest lucru aproape zilnic. Știu că ești expus la multe răutăți când încerci ceva, dar dacă te uiți la ei, vei observa că stau mult mai prost decât tine.

Acest lucru îl poți observa din concursul Stil Masculin caută cel mai bine îmbrăcat bărbat din România sau la secțiunile de feedback de pe pagina de facebook. Această schimbare, trebuie să vină din interiorul tău, fără să fi forțat. Dacă vrei să fi luat în serios, vei avea nevoie de o schimbare de vestimentație și atitudine. Acest lucru este confirmat de toți cei care se îmbracă bine.

4. Magazinele de unde ne îmbrăcăm

Antonio Gatti De La Haine Ready To Wear La Cele Realizate Pe Comanda
Cât de bine crezi că te îmbraci

Indiferent de ce părere ai despre magazinele pe care le frecventezi, poate ar fi cazul să îți schimbi perspectivele. Brandurile populare, ieftine sau scumpe nu înseamnă că au hainele de cea mai bună calitate.  Încearcă să afli de unde se îmbracă bărbații stilați și așa poți găsi o alternativă mai ieftină. Îți cazul în care stai într-un oraș mic, îți recomand second-urile, magazinele online sau Ebay mai multe am detaliat în Cum să te îmbraci bine cu bani puțini

5. Alte resurse de care te poți folosi

Stilmasculin Meet Up Restaurant Livada Cluj
Cât de bine crezi că te îmbraci?

De ce stilul contează la bărbați

Seriale din care te poți inspira din punct de vedere vestimentar

Lucruri pe care trebuie să NU le mai faci în 2013

Imagini inspiraționale pentru stilul tău vestimentar

Cum am ajuns să învăț să mă îmbrac bine

Filme pentru stilul tău vestimentar

9 sfaturi de stil pe care mi-ar fi plăcut să le știu când am fost student

Cum să te protejezi de bărbații îmbrăcați fără gust

Hainele sunt mult prea scumpe…

Lipsa exemplelor concrete de stil

Cum trebuie să poate un începător accesoriile

Ce combinații să folosesc la articolele vestimentare pe care le am?

Cum pot găsi haine și accesorii de calitate pentru bărbați în magazine sau online

Banii nu pot cumpăra stilul

Teama de a fi judecat

Dezvoltarea stilului personal

Cum te poți îmbrăca bine cu haine în valoare de 900 de lei

În cine să am încredere?

Citește eticheta cu atenție

Reținerile financiare care mă împiedicau să am haine bune

Ținute cu stil pe bani puțini

Ținută de mire la aproape 700 de lei

6 ținute sub 300 de lei

Gusturile nu se discută

Alegeri greșite la cumpărături

Simplu e mai elegant

Inspiră-te de la ea

Bărbatul și costumul la comandă

sursa foto

Related Posts

4 thoughts on “Cât de bine crezi că te îmbraci?

  1. Constantin Zdrahus spune:

    "…hainele cele mai CALITATIVE".Halal.Si doar ce ce-am dat like de cateva zile.

  2. Suciu Alexandru spune:

    ce-i cu tine omule?

  3. Constantin Zdrahus spune:

    Suciu Alexandru Simplu:haine de cea mai buna calitatae.Atat.CALITATIVE…stiu si eu?!…intra si tu pe DEX si vezi ce inseamna.

  4. Constantin Zdrahus te grabesti sa judeci prea repede. Lacy e un expert in Stil Masculin, nu membru al Academiei Romane. Nu vad ce legatura are "sula cu prefectura" , atata timp cat ofera informatie valoroasa si isi dedica timpul liber GRATUIT, cred ca avem si noi obligatia sa trecem cu vederea micile defecte si imperfectiuni pe care le are fiecare om. Sau e obligatia noastra de romani sa fim carcotasi si sa criticam permanent?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *