Jacheta Trialmaster

Din cauza sezonului ploios este momentul ideal pentru a purta jachete impermeabile. Iar printre cele mai populare piese vestimentare, impermeabile, cu care te vei intersecta sunt cele confecționate din  bumbac cerat. 

În acest material scris voi nota doar despre jacheta impermeabilă Trialmaster realizată de brand-ul Belstaff, deși sunt multe brand-uri care confecționează haine cerate. Povestea brand-ului începe din 1927 când aceștia au început să producă produse impermeabile. 

Jacheta impermeabilă Trialmaster

Modelul iconic, sub semnătura Belstaff, din bumbac cerat s-a născut de fapt în 1948 pentru o face față unei competiții scoțiene de motociclism de șase zile. În urma acestei competiții a devenit foarte populară deoarece îi oferea unui motociclist funcționalitățile de care avea nevoie.

belstaff trialmaster

În primul rând, materialul exterior, dar și căptușeala impermeabilă. În al doilea rând, silueta slim, cele 4 buzunare exterioare, centura în talie și închiderea la curea în jurul gâtului. În al treilea rând, umeri întăriți, libertate de mișcare în zona mâinilor și închidere prin intermediul fermoarului și al nasturilor.

Deși ea a fost inițial creată pentru motocicliști pasionați de offroad în scurt timp a ajuns și pe circuit. Printre fanii acestei jachetei au fost Steve McQueen și Che Guevara. Iar în scurt timp datorită esteticii și a funcționalității a devenit populară și în rândul bărbaților care nu erau pasionați de motociclete. În prezent, designul jachetei nu a suferit modificări și astfel te poți bucura de varianta clasică a ei.  Din punct de vedere al designului se poate ușor confunda cu field jacket sau M65

Dacă nu știi cum să o asortezi imaginează-ți că porți o jachetă din piele. Jacheta Trialmaster o poti purta casual sau smart casual. Sunt persoane care poartă jacheta peste un sacou.  Din punct de vedere tehnic este în regulă pentru că îți protejezi ținuta de ploaie. Din punct de vedere stilistic este o mișcare îndrăzneață pe care trebuie să ți-o asumi. 

Ești fanul jachetei cerate?

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *