Extrem de bine antrenați, mereu atenți, siguri pe ei, atitudine de câștigător și ochi pătrunzători care citesc fiecare mișcare a feței și o minte ageră pregătită să pătrundă și cele mai secrete gânduri ale persoanei din fața lor. Nu, nu este vorba despre agenții secreți 007, ci despre cei care au ales să-și transforme pasiunea pentru jocurile de cazino în carieră alăturându-se miilor de jucători profesioniști din întreaga lume.

6506052555_23fc9a3122_b

E suficient să treci pragul celor mai populare cazinouri din România, indiferent că o faci în capitală sau în oricare dintre marile orașe ale țării ca să înțelegi că există o lume diferită, provocatoare și palpitantă, în care se învârt sume mari de bani, femei frumoase și bărbați atrași, mai mult sau mai puțin fără scăpare, de euforia riscului și emoția câștigurilor mari. În săli spațioase și elegante, dotate cu cele mai noi tehnologii și mese pentru cele mai variate jocuri, se desfășoară în fiecare seară scene ce par scoase dintr-un film, fie de acțiune cu accente comice, fie scene ce aduc mai mult a drame, pentru cei care pleacă acasă cu mult mai puțin decât au intrat pe ușă.

The Cosmopolitan Of Las Vegas Opening Celebration

Jucătorii profesioniști nu lipsesc nici de pe site-urile on-line de profil care au apărut într-un număr foarte mare în ultimii ani. PokerStars Cazino se numără printre cele mai mari cazinouri on-line din lume și este locul unde jucătorii profesioniști își antrenează și testează strategiile și abilitățile. Poker, Ruletă, Blackjack, disponibile în diferite variante pentru toate gusturile și specializările, totul într-un singur loc la dispoziția jucătorilor de orice calibru.

Tipul profesionistului

Și totuși, ce îi diferențiază pe profesioniștii jocului de restul persoanelor prinse de farmecul jocurilor de cazino. Ce au diferit Anargyros Karabourniotis, Nick the Greek, Phil Ivey, Doyle Brunson sau Chip Reese? Ce i-a dus pe culmi pe Scott Seiver sau Ole Schemion? Sunt definiți jucătorii profesioniști de anumite trăsături de personalitate care îi face mai potriviți pentru acest joc decât alții? Sunt caracteristici naturale sau dobândinte de-a lungul timpului prin muncă și pasiune?

Adevărații profesioniști ai jocului

Jocurile de noroc și toleranța la incertitudine

Poate una dintre cele mai importante caracteristici ale jucătorilor profesioniști, toleranța la incertitudine este cea care îi ajută să facă față cu brio într-un mediu în care chiar și cei mai buni pierd și în care succesul nu este garantat decât atunci când toate cărțile sunt puse pe masă. Orice jucător profesionist a trecut măcar o dată în cariera sa printr-un moment al pierderilor neașteptat de mari sau de frecvente. Fiecare dintre ei încep jocul în fiecare zi știind că un astfel de moment se poate repeta. Ghinion, o stare mentală proastă sau orice alt element poate transforma o zi bună într-una cu pierderi regretabile. Doar persoanele cu nervi tari și o toleranță ridicată la incertitudine pot dezvolta capacitatea necesară de concentrare, mai ales în timpul jocurilor tensionate.

5434541912_9e55fb3821_b

Evaluare continuă și atenție

Jocurile de noroc înseamnă atenție permanentă la tot ce se întâmplă, înseamnă evaluare continuă a situației, de înțelegre a raportului dintre riscul asumat și câștig și o capacitate dezvoltată de adaptare la circumstanțe noi. În fiecare secundă a jocului participanții trebuie să fie atenți în același timp la propriile reacții, la reacțiile fiecăruia dintre jucătorii adverși și să evalueze propriile cărți și strategii. Este un efort de concentrare care poate fi realizat în condiții bune doar după ani de experiență și partide de joc.

Video: Cum să citești mai ușor partenerii de joc

Disciplină

Un lucru important separă jucătorii profesioniști de restul jucătorilor și anume atitudinea față de joc. Pentru mulți, jocurile de noroc sunt un hobby, o activitate desfășurată în timpul liber pentru deconectare, pentru unii înseamnă o oportunitate de socializare sau de a câștiga ceva bani în plus în weekend sau la finalul programului de lucru, pentru alții o pasiune scăpată parțial sau complet de sub control. Marea majoritatea investesc emoțional în jocurile de noroc căutând acolo ce nu găsesc în alte laturi ale vieții: provocare, noutate, risc, adrenalină sau dimpotrivă, relaxare și o companie plăcută.

Adevărații profesioniști ai jocului

Pentru jucătorii profesioniști însă, jocurile de cazino sunt un job, o carieră în care investesc timp, efort și bani și din care își obțin veniturile. Abordarea este una rațională bazată pe antrenament, experiență, un buget foarte bine stabilit pentru fiecare partidă și o durată de timp alocată jocurilor de pregătire și partidelor importante care aduc câștiguri mari. Jucătorii profesioniști participă la jocurile de cazino pentru bani, deși sunt de obicei persoane competitive care apreciază provocările și adversarii de valoare. Latura emoțională este mai puțin prezentă în jocul lor, jucătorii profesioniști fiind concentrați în principal pe strategie, analiza competitorilor, analiza fiecărei mișcări realizate și a fiecărei decizii luate. Profesioniștii sunt cei care își analizează fiecare joc după ce s-a terminat, care evaluează mișcările lor și ale adversarilor de câte ori este nevoie pentru a se asigura că data viitoare nu vor mai face aceeași greșeaă și că fiecare partidă înseamnă o experiență utilă în plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *