Cum Aleg Un Costum Pentru Bărbați Casual
costum pentru bărbați casual

Un costum pentru bărbați casual, poate arăta diferit în viziunea fiecărui purtător. În această situație, mă refer la nivelul de cunoștințe pe care îl ai din punct de vedere vestimentar. În cadrul acestui material, vei afla mai multe detalii despre cum să recunoști un costum casual.

Cum aleg un costum pentru bărbați casual

În imaginea de mai sus, ambele costume sunt casual, dar anumite persoane vor susține că cel din dreapta pare mai casual decât cel din stânga. Astfel, mai jos vei afla cum să îți alegi un costum casual.

1) Ce fel de costum ai nevoie și de ce?

Aceasta este prima întrebare pe care trebuie să ți-o adresezi. Motivele sunt următoarele: probabil ești la primul tău costum, vrei să experimentezi cum ți-ar sta, vârsta pe care o ai, trebuie să-l porți obligatoriu la un eveniment/loc de muncă etc. În majoritatea cazurilor nu vei avea nevoie de un costum casual. Un costum gri sau bleumarin este o alegere mai bună pentru fiecare bărbat. De abia după ce te-ai învățat să porți acest model și altele, ești pregătit să încerci unul casual.

2) Cum deosebesc costumul casual față de cel clasic/formal

Img 2084 Copy
costum pentru bărbați casual

Revenind la introducerea articolului, consider că și acest aspect este important. Trebuie să îți imaginezi în felul următor: cu cât un costum este mai simplu, cu atât acesta este considerat formal. Iar de aici putem dezvolta în continuare.

Cu cât este mai închis la culoare cu atât este considerat mai formal. Un costum cu imprimeu dacă este comparat cu unul uni este considerat casual.

Dacă îți dorești un costum cu imprimeu și dorești cea mai casual variantă, atunci imprimeul trebuie să fie cât mai ciudat/deosebit, de dimensiune mare (dungi late, carouri mari, paisley etc.)

Detalii Stil Masculin Pitti Uomo 94
costum pentru bărbați casual

Pe lângă culoare și imprimeu mai sunt și alte detalii pe care trebuie să le iei în considerare.

În cazul în care costumul este uni, dar are revere foarte înguste, mai multe butoniere pe rever, nasturi foarte colorați, ața folosită la butoniere este colorată, diverse detalii decorative sau orice artificiu care îl face să arate ciudat etc. atunci se încadrează în zona casual.

Un alt detaliu important pe care trebuie să îl știi este materialul din care este confecționat. Dacă dorești costum casual, alege bumbac 100% sau un amestec dintre bumbac cu in. În anumite situații, vei găsi un amestec de materiale în care predomină cele sintetice și fac costumul să pară foarte lucios și implicit casual. Este o variantă riscantă dacă dorești să mergi spre această direcție.

3) Cum poți face un costum formal să arate casual

Ținuta Pitti Uomo 104 Ziua 2
costum pentru bărbați casual

Prefer această variantă deoarece poți transforma un costum clasic/formal într-un casual. Poți face acest lucru asortând piese casual la costum. Dacă e primul tău costum, alege unul gri sau bleumarin la care poți adăuga o pereche de încălțăminte sport, cămașa să o înlocuiești cu tricou etc.

Alte artificii la care poți apela este să adaptezi doar sacoul sau pantalonii la o ținută casual. Sunt mulți bărbați care preferă să poarte sacoul la o pereche de jeanși sau pantaloni chino. Alți bărbații preferă să adauge o vestă colorată/casual pentru a oferi un constrat ținutei. Sau poți crea o ținută asortând pantalonii de la un costum cu sacoul de altul.

Ce ai mai adăuga despre cum să aleg costum pentru bărbați casual ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *