Bărbații Barba

Nu mai este o noutate că de ceva ani bărbații au încercat diferite look-uri în special ce ține de barba lor. Și dacă te poți bucura de o barbă sănătoasă poți face foarte multe lucruri. Fie o scurtezi, fie o lași mai mare, fie o aranjezi în diverse modalități. Aș putea spune că în momentul de față nu mai e considerat un trend să ai barbă, dar parcă bărboșii sunt mai prezenți ca niciodată. S-au deschis mai multe barbershop-uri, sunt multe evenimente dedicate bărbi și bărboșilor, sunt mai prezenți în reclame și parcă fiecare femeie își dorește să aibe un partener bărbos. Și toate aceste lucruri au dat naștere la diverse brand-uri specializate pe produse de îngrijire sau pe magazine online. În zilele trecute am povestit cu cineva care lucrează la un barbershop nou deschis în Cluj și sunt asaltați de mostre cu produse de îngrijire pentru barbă.

Bărbații și barba lor

Barba este prezentă de la apariția omului și am avut câțiva bărboși care s-au remarcat de a lungul istoriei. În antichitate erau luptători care jurau de barba lor și atingerea ei putea duce la un duel. Dar în acest material nu este vorba despre cei din istorie. Este vorba despre bărbatul din ziua de azi. Avem noroc că societatea nu mai este la fel de înțepată și probabil va crește nivelul de normalitate cu cât ne îndepărtăm mai mult de perioada 1989. Adică angajatorii sau potențialii parteneri de afaceri nu se mai uită ciudat la tine dacă ai o barbă. Contează să fie aranjată.

Într-adevăr este mai greu să ai o barbă, să o crești, să o menți, să o îngrijești, să ai grijă cum mănânci, să îți faci o programare la barbershop. Dar din perspectiva mea, merită fiecare efort. De fapt nu mai e considerat un efort de la un anumit punct. Devine o obișnuință ca și spălatul pe dinți.

Barba îți protejează fața de razele ultraviolete, de asemenea te face o persoană mai agresivă, sigură pe ea, îți oferă câțiva ani în plus, dar îți oferă per total un plus de masculinitate. Câți dintre voi nu vă doriți aceleași lucruri? Evident să-ți lași barbă nu este suficient. Trebuie să vină ca și o completare la personalitatea ta. De ex. nu m-aș vedea fără barbă în următorii ani, dar cine știe ce se va întâmpla pe viitor și probabil voi face o schimbare.

Chiar dacă s-au creat așa de multe produse de îngrijire pentru bărboși asta nu înseamnă că ne vom petrece mai mult timp decât o femeie în saloanele de îngrijire sau în fața oglinzii. Este normal să ne dorim să arătăm bine și să fim mai îngrijiți fie că e vorba de barbă sau haină.

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *