Beneficiază de stil

Hainele au două mari funcții: cea utilă, de protecție, și cea estetică. Evident, sunt mai multe funcții adiacente precum beneficiază de stil, însă vom nota doar despre perechea mai sus menționată.

Beneficiază de stil

În primul rând, încă de pe vremea lui Adam și Eva, oamenii s-au acoperit, fiecare cu ce a putut, în funcție de locul geografic și de posibilități. Tradiția se păstrează și astăzi. Înainte, oamenii peșterilor foloseau piei de animale pentru a îndeplini funcția de bază a hainelor, aceea de protecție.

În unele zone era acoperită doar partea inferioară a corpului. În altele, mai răcoroase, era acoperit tot corpul. Ulterior s-a evoluat, trecând la cultivarea plantelor textile și folosirea produselor acestora pentru fabricarea materialelor necesare confecționării de veșminte. Și astăzi avem în vedere îndeplinirea funcției utile, acoperindu-ne în sezoanele reci cu haine mai groase.

În al doilea rând, funcția estetică a hainelor e cea mai greu de îndeplinit, nu pentru că nu am vrea, ci pentru că s-a acordat o prea mare atenție primei condiții, făcând-o pe a doua aproape neglijată. Dar aici intervenim noi. Deși multă lume nu-i dă mare importanță, estetica hainelor aduce și ea o mulțime de alte beneficii. Dacă ar fi să enumăr câteva, ar fi astfel:

Hainele ce stau bine pe tine te ajută să ieși din zona ta de confort. Fiecare bărbat ajunge de multe ori în momente în viață când trebuie să ”sară în gol”, ceea ce înseamnă să facă ceva ce n-a mai făcut până atunci, încât să-și depășească condiția.

Însăși schimbarea stilului de a te îmbrăca este un astfel de salt, însă dacă, de exemplu, va trebui să mergi la un interviu pentru o slujbă sau să ieși la o întâlnire cu o domnișoară, nu vei putea să te duci în hanorac și adidași. Trebuie să te îmbraci ceva mai formal, pentru a crea o impresie bună, astfel, dezvoltarea stilului vine în ajutorul tău, facilitându-ți alegerile în materie de îmbrăcăminte și dându-ți încredere în tine când porți ce ai ales.

De asemenea, costumele și uniformele, în general, impun respect (costumul actual este o variație a îmbrăcămintei din armată din secolele trecute). De fiecare dată când mergem pe stradă și vedem un om îmbrăcat în uniformă, fie de polițist, de jandarm, de soldat, ne uităm cu respect la ei, deoarece știm că are o sarcină bine definită de îndeplinit.

De aceea femeilor le plac bărbații care poartă uniformă, deoarece ei sunt oameni puternici, hotărâți, care știu ce vor și mai presus de toate, impun respect. Același lucru se întâmplă cu persoanele ce poartă costume. Când ne uităm la un bărbat îmbrăcat astfel pe stradă, cu o servietă și un telefon în mână, știm sigur că acel om are o treabă de rezolvat, este ocupat, este productiv și ne crește stima pentru el.

Și să nu uităm de creșterea propriei încrederi în sine. Folosind exemplul personal, mereu primesc complimente în legătură cu aspectul meu vestimentar, lucru care îmi crește stima de sine. Oamenii se uită altfel la mine, mi se deschid mai multe uși, primesc mai multe saluturi, mai multe zâmbete, iar oamenii sunt dispuși să stea să discute cu mine. Partea amuzantă e că mai mereu cetățenii îmi cer bani, crezând că am foarte mulți. Cu toate acestea, crudul adevărul este altul.

În concluzie, pot afirma că se poate trăi fără stil, dar viața ar fi la fel ca hainele acelea: negre, ponosite, comune și fără vitalitate. Protecția nu e de ajuns dacă nu e însoțită de estetică, așa că haideți să îmbinăm utilul cu plăcutul, să creăm o generație stilată și să ne mândrim cu asta.

Beneficiază de stil!

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.