Cât de lungi trebuie să fie pantalonii

Un lucru foarte des întâlnit la purtătorii de pantaloni de costum este că fie sunt nehotărâți de lungimea lor, fie nu-i interesează. Varianta scurtă a acestui articol ar fi că fiecare își poartă pantalonii cât de lungi îi dorește. Dar acesta este un răspuns din care nu vei învăța nimic. Din acest motiv îți voi argumenta fiecare variantă în funcție de lucrurile pe care le-am observat și de răspunsurile pe care le-am primit de la bărbați.

Cât de lungi trebuie să fie pantalonii ?

Una dintre cele mai populare reguli privitoare la lungimea pantalonilor este că pantalonul trebuie să atingă tocul pantofilor. Asta înseamnă că pantalonii trebuie să fie foarte lungi și în partea din față pantalonul va face multe cute, când regula spune că e admisă maxim o cută.

O altă situație este că bărbatul își dorește ca pantalonii să fie atât de lungi ca atunci când stă așezat să nu se vadă șosetele. Nu este nicio rușine dacă se văd șosetele atunci când te așezi. Ești mai vizibil când ești în picioare și tragi acel adaos de material de la pantaloni după tine. Există șosete suficient de lungi care să acopere pielea piciorului atunci când te așezi, dar asta nu înseamnă că pantalonii trebuie să fie trei sfert.

La un moment dat am discutat cu cineva din acest domeniu și spunea că în Anglia pantalonii se poartă mai lungi deoarece nu este o vreme tocmai prietenoasă, iar în Italia mai scurți pentru că temperaturile sunt ridicate.

Ce înseamnă să ai pantalonii prea lungi sau prea scurți?

Aș spune că acest lucru depinde de punctul de vedere al fiecăruia. Sunt sigur că ai observat în foarte multe fotografii bărbați purtând pantaloni mai scurți, în special la Pitti Uomo. De exemplu am niște prieteni care au venit, la Pitti, cu pantalonii puțin mai scurți față de cum îi purtau în mod normal. După ce au vizualizat câteva ținute și-au dat seama că ei au cei mai lungi pantaloni de acolo.

Anumiți bărbați, în special cei care își fac încălțăminte la comandă, preferă pantaloni mai scurți deoarece vor să scoată în evidență pantoful, pentru ca acesta să primească toată atenția. Alții poartă pantalonii puțin mai scurți doar vara pentru a fi în ton cu sezonul estival.

De-a lungul anilor de activitate m-am lovit de foarte multe ori de această lungime a pantalonilor și am ajuns la următoarele concluzii:

1) Pentru ca pantalonii să îți vină bine trebuie să faci un anumit compromis: fie îi strâmtezi și îi scurtezi ca să nu mai facă acele cute în partea de jos, dar să aibă o lungime decentă, fie te bucuri de o constituție care îți permite ca pantalonii să îți vină bine.

2) Anumiți bărbați sunt prea speriați când observă că pantalonii sunt mult mai scurți față de dimensiunea cu care sunt ei obișnuiți.

3) Dacă ai purtat pantaloni mai lungi până acum fă un exercițiu acasă în fața oglinzii. Fă mai scurt pantalonul pe piciorul stâng si prinde-l cu ajutorul acelor. Cel drept lasă-l la lungimea normală. Care picior arată mai bine: stângul sau dreptul?

Lungime pantaloni
Cât de lungi trebuie să fie pantalonii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *