Ce înseamnă să fii bărbat?

În urmă cu ceva timp am ajuns, într-un final, la un răspuns la ce înseamnă să fii bărbat. Orice bărbat ar trebui să își răspundă. Fiecare are o concepție proprie asupra acestui subiect. Răspunsul te poate defini ca și om, ca și entitate socială. Când vorbim de societate ne referim la un ideal, nu la ce se intamplă in zilele noastre.

Ce înseamnă să fii bărbat?

Aspectul fizic

La început vorbim despre igienă. Trebuie să fii prieten cu dușul, nu doar cu parfumul. Nu contează că hainele sunt curate dacă tu nu ești. Părul să fie mereu aranjat, chiar și dacă ieși numai până la magazin.
Atunci când ai o întâlnire de afaceri, un interviu sau vreun eveniment oficial trebuie să fii îmbrăcat business. Nu există o alternativă în această chestiune. Referitor la îmbrăcămintea pentru o ieșire la cafea, la facultate sau la serviciu, alegi o ținută casual(cămasă, pulover,blugi, etc.)
Tot timpul,dar absolut tot timpul îmbrăcămintea trebuie să fie curată, să fie într-o stare perfectă, ireproșabilă.

Aspectul moral

Un bărbat adevărat consider că există după un anumit set de reguli si principii. Nu contează că ambalajul este frumos, dacă ce este în interior nu se ridică la același nivel.

Educația joacă un rol primordial in această chestiune. “Școala vieții” nu există. Aceasta este scuza oricărui om care a mers la școală doar pentru a nu sta acasă. Studiile universitare te fac să îți dorești mai mult de la viață, te fac să vezi lumea cu alți ochi.

Atunci când intri într-o instituție academică ești nevoit să adopți o anumiă atitudine și să ai o anumită conduită. Nu te limita la discuții despre femei, bani și mașini. Trebuie să ai o paletă largă de cunoștiințe. O întâlnire cu prietenii nu se poate limita la niște discuții despre persoane. Muzica, politica, economia, istoria, religia, etc. nu pot lipsi din conversație. Într-o dispută cu cineva nu contează ca ai tonul ridicat dacă argumentele sunt slab construite.

Când ești pe stradă nu scuipa, nu fluiera și nu striga după femei. Tratează o femeie așa cum ai vrea să fie tratată fiica ta. În fața ta toți trebuie să fie egali, indiferent de statutul social, nivelul financiar sau nivelul studiilor.

-Ajută lumea din jurul tău.

-Nu-ți incălca cuvântul.

-Fii punctual.

-Muncește cât de mult poți.

-Citește doar lucruri de calitate.

-Sportul este un stil de viață, nu doar un hobby.

Alcoolul trebuie sa fie ca și un accesoriu, nu un mod de viață. De multe ori pe stradă vezi barbați care arată bine, dar cărora imaginea le este stricată de nivelul alcoolului din sânge.

-De la fiecare om ai ce invăța, trebuie doar să alegi ce vrei să inveți.

Concluzie

La final aș dori să spun că aspectul fizic si cel moral trebuie să coincidă. Trebuie să fii plăcut ochiului la exterior și sufletului la interior. Nu există nu pot, există doar nu vreau.

Pentru tine ce înseamnă să fii bărbat?

9 thoughts on “Ce înseamnă să fii bărbat?

 1. Reguli demne si necesar de urmat…

 2. Pepene Ionut spune:

  Da chiar!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Andrei spune:

  Unul din cele mai bune articole din ultima vreme publicate pe aici . Astept si alte articole de la acest autor .

 4. Nina Mikas spune:

  Cunosc un barbat exact asa!..este fiul meu!!!

 5. Nina Mikas spune:

  Cunosc un barbat exact asa!..este fiul meu!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *