Acest articol își propune să clarifice fenomenul și să ne ajute să înțelegem de ce datorită calității unui om educat acesta nu va cumpara niciodată un ceas contrafăcut. Pentru că este folosit des termenul de “ceas fake”, vom folosi termenul pentru a ne referi la ceasurile fake contrafăcute în cele ce urmează.
Ceasurile fake sunt pentru oamenii fake
O vorba românească spune: “să nu te întinzi mai mult decât îți e plapuma”. Tocmai pentru că oamenii nu aplică această învățătura există o creștere a cumpărării și etalării ceasurilor fake. Acestea există datorită oamenilor care deși nu își permit un ceas autentic, vor să reflecte același statut social asemenea celor care își permit să achiziționeze un ceas autentic.
Într-un post precedent recomandam armonia asortării curelei de la ceas cu cea de la pantaloni și cu pantofii. Aceeași tip de armonie trebuie să se regăsească în viața oricărui gentleman. Mașina, pantofii, costumul și ceasul trebuie să fie armonios integrate în stilul masculin și raportate la bugetul disponibil.
Un ceas original
Beneficiul ceasului autentic este faptul că nu se va strica la fel de repede spre deosebire de cel fake. Conform standardelor europene ca și cumpărător beneficiezi de o garanție internatională valabilă de 2 ani. În conformitatea cu legile din Romania garanția asigură rezolvarea oricăror potențiale vicii de fabricație prin reparare sau înlocuire în termenul legal de 30 de zile. Desigur că garanția are și rolul de asigurare a calității ceasului cumpărat.
De ce nu ceasurile fake?
Când cumperi un ceas fake îți pui sănătatea în pericol. Materialele folosite sunt de regulă de calitate proastă iar pentru cumpărător există riscul apariției unor reacții alergice sau apariției altor probleme asemănătoare.
Suntem familiari cu expresia “e facut pe vapor”. Realitatea e ca de cele mai multe ori sunt făcute de copii care sunt exploatați și fac aceste ceasuri în condiții inumane. Vânzarea de ceasuri fake are o contributie mare și în finanțarea crimei organizate.
Statisticele arată că se pierd în medie 100.000 de joburi anual în industrie din cauza vânzării ceasurile fake.
Ce face industria orologica?
În 2009 Fondation de la Haute Horlogerie si Federation of the Swiss Watch Industry au lansat Campania „Fake Watches are for Fake People” o campanie împotriva cumpărării ceasurilor fake. Tot ei finanțează controale și acțiuni de confiscare și distrugere a ceasurilor fake. Scopul acestor acțiuni este de a dezcuraja vânzarea de ceasuri fake.
Ce pot face distribuitorii de ceasuri din Romania?
Acțiunea care ar putea avea cel mai puternic efect ar fi ca distribuitorii de ceasuri din Romania să aibe voința să se uneasca și să facă o campanie asemănătoare cu cea a elvețienilor. Costurile unei astfel de campanii ar fi infime în comparație cu valoarea educării, încurajarea clienților să cumpere ceasuri de la distribuitori oficiali iar potențialul de atragere a acestora cu siguranța ar rezulta în creșterea vânzărilor.
Ce putem sa facem noi?
Noi putem să ne informăm și să răspândim aceste informații. Un client informat este un client fericit. Pentru cei cărora le place acest articol și pentru pasionați puteți contribui cu un like, un share sau un comentariu. Nu uitați că: “ceasurile fake sunt pentru oameni fake”.
Sunt o persoana care cumpara ceasuri , nu fake as zice no name si tin sa va zic ca la fel beneficiez de garantie, la fel beneficiez de materiale care stati fara grija nu mi a afectat sanatatea in niciun fel..Cei drept am vazut ceasuri fake 1:1 cu originalul diferenta care e ? ca nu il cumperi de la firma care pune 60% din pret in nume atat . Daca vorbim de smartphoneuri da aia e alta categorie si acolo se vede diferenta intra fake si original si e de inteles de ce ar fi recomandat sa cumperi ceva original , asa la ceas ce se intampla ? va spun eu nimic. Nu mi sa stricat niciun ceas , nu sa rupt, nu mi a dat cancer , nu mi a mancat incheietura mainii etc etc . Va rog daca aveti acest stil masculin nu il confundati cu snobismul. o duminica frumoasa in continuare va doresc.