Vinul Mo/Fr  De La Crama Jelna

Vinul MO/FR de la Crama Jelna reprezintă un cupaj care reuneşte cu pasiune aroma explozivă a muscatului, miere, flori de tei, cu cea a feteştii regale şi anume lămâie şi lime. Structura şi corpul sunt dominate de Fetească, pe când post-gustul lung şi proaspăt este al Muscat-ului.

Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în prima decadă a lunii Septembrie 2018, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost lăsaţi la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat și pregătit pentru fermentare. Fermentaţia a decurs în două faze de temperatură, 1/3 la 16 grade C, 2/3, 3/3 la 12-14 grade C. Strugurii din cele 2 soiuri au fost culeşi împreună şi vinificaţi
împreună.

Maturarea s-a realizat pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.

Vinul Jelna MO/FR (Muscat Ottonel și Fetească Regală) s-a realizat într-o ediție limitată de 6950 sticle sub îndrumarea winemaker-ului Darius Pripon cu un AVB de 12.5%

Trăsături Organoleptice vinul Jelna MO/FR:


Culoare: Strălucitoare galben-verzuie.
Olfactiv: Vinul prezintă o intensitate aromatică ridicată,
elegantă cu tente de pere Williams, flori de portocal şi citrice.
Gustativ: Etalează o structură delicată care însă ascunde
cu desăvârşire o aciditate reconfortantă, datorată personalităţii vânjoase a Feteştii regale.

Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius

Acest vin este recomandat a fi consumat alături de o gustare rece, paste cu fructe de mare, gustări reci, slănină cu brânză, pește ( crap, șalău sau știucă).

MO/FR a câștigat medalia de argint la The Balkans Internațional Wine Competition în 2019.

Pentru comenzi și mai multe detalii accesează site-ul crama Jelna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *