Cravată din pânză de păianjen

Păianjenii produc fibre: mătăsoase, fine, durabile și elastice, iar cineva s-a gândit să facă o cravată din pânză de păianjen. O companie, în urma unor cercetări, au lansat pe piață un produs artificial care are aceleași proprietăți ca și firul de păianjen. Produsul obținut dintr-un mix de drojdie, apă, săruri și zaharuri se tranformă în fibre și astfel se realizează materialul. Procedura de creare a acestor fibre este siminală cu cea pentru acrylic.

Cravată din pânză de păianjen

Chiar dacă avem mătăsuri de foarte bună calitate Bolt Threads consideră că încă mai este loc de îmbunătățire în această industrie. În plus, procedura de obținere a acestor fibre nu este așa de dăunătoare mediului ca și în alte cazuri.

Primul produs creat de Bolt Threads a fost o cravată care seamănă în textură cu cea tricotată.

S-a făcut o colecție limitată de 50 de bucăți care se poate achiziționa la prețul de 314$ în urma unei loterii. Termenul limită de participare este de 14. martie 2017.

Din punctul meu de vedere reprezintă o alternativă pentru produsele din poliester și cele produse în sistem fast fashion. Cu timpul acest material va fi mai accesibil.

Ai purta cravată din pânză de păianjen?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *