Cravata Grenadine

Prima mea cravată grenadine am primit-o cadou primăvara și am acceptat-o pentru că era specială, dar nu știam de ce. După mai multe săpături despre grenadine am aflat că este o țesătură clasică și că trebuie neapărat să am așa ceva în garderoba mea.

Deși sunt mare fan James Bond îmi pare rău că nu am remarcat-o mai repede. Sean Connery a purtat-o în nenumărate rânduri în rolul agentului 007, și asta i-a adus o foarte mare popularitate. Acest lucru se întâmpla prin anii ’60.

Cravata grenadine

Grenadine este un tip de țesătură de mătase obținut în vechile războaie de țesut din regiunea Como, caracterizat de o urzeală ușoară, deschisă, ce amintește de textura tifonului. Deși țesătura la grenadine este deschisă aceasta este foarte stabilă. Cravata grenadine este considerată cea mai versatilă cravată din garderoba masculină, culorile sobre permițând purtarea ei în orice mediu formal, iar originalitatea texturii îi permite totodată integrarea într-o ținută informală.

În primul rând, deși cravata grenadine seamănă cu cea tricotată, aceasta este total opusă ei. Pentru cei care fac confuzii între cele două, mătasea grenadine este țesută, nu tricotată. Mătasea grenadine este mai prețioasă, și unele persoane o consideră o cravată de lux. Din acest motiv este considerată mai formală decât cea din mătase.

Din punct de vedere al construcției cravata grenadine se găsește în două forme: hand rolled sau self tiped. Din punct de vedere al texturii vei găsi garza fina și garza grossa. Garza fina este foarte asemănătoare ca textură de cea tricotată, iar garza grossa are țesătura deschisă.

Datorită țesăturii foarte deschise, se folosește un interlining special de culoare neagră. De regulă interlining-ul este un alb murdar.

Dacă ai un eveniment când trebuie să porți o cravată neagră această textură te va scoate în evidență și denotă atenție la detalii. În cazul în care ți se pare prea mult pentru tine să porți acest tip de țesătură, alege nuanțe închise sau neutre.

În România, la The Urban Ties poți găsi cravata grenadine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *