hdr

De câțiva ani am început să fac propriile mele fotografii și să am secțiunea de street style de la diverse evenimente locale. Mi-am dorit să fac mai multe și am ajuns să fac fotografii la nivel internațional, dar nu mă consider un fotograf bun. Mă descurc. Aparatul foto îți oferă o limită de discreție fără ca persoana pe care o fotografiezi să se simtă stânjenită. Adică mi-a plăcut de fiecare dată să surpind cât mai natural persoana pe care o fotografiez. Totodată un aparat foto te ajută să faci fotografii de calitate, dar  și datorită unor funcții speciale.

Nu am crezut că un aparat foto poate fi înlocuit de un telefon mobil. Nu mă înțelege greșit, fiecare are părțile pozitive și negative, dar asta depinde de utilizator. La începutul acestui an am participat la a cincea ediție de Pitti Uomo. În cadrul acestui eveniment încerc să surprind cele mai creative ținute, dar și stiluri vestimentare din care te poți inspira. Dar în acest an lucrurile s-au schimbat puțin. În locul aparatului foto m-am jucat cu telefonul Huawei P8.

M-a speriat ideea în sine de a face fotografii cu telefonul, având în vedere că eram un utilizator fidel al aparatului foto. După care mi-am adus aminte de câteva funcții ale telefonului care te ajută să faci fotografii apropiate unui DSL-R.

huawei
Fotografii de street style cu ajutorul telefonului

În prima zi, fiind în fața provocării, mă gândeam la o strategie despre cum să fac acele fotografii pe care le făceam de obicei cu aparatul foto.

Nu mai rețin care a fost prima fotografie pe care am făcut-o la Pitti Uomo, dar știu sigur că nu mi-a ieșit. Am verificat din nou setările și am descoperit funcția HDR. Mi-a plăcut efectul pe care îl avea această funcție și am făcut toate fotografiile la fel, fără să mai fiu nevoit să prelucrez fotografia pe calculator. Câteva fotografii care mi-au ieșit puțin mai întunecate le-am modificat folosind editorul foto al telefonului.

Fotografii de la târg mă întrebau unde îmi este aparatul foto și li se părea foarte ciudat că l-am înlocuit cu telefonul. A doua zi, după ce au văzut fotografiile pe site, mi-au spus că telefonul face fotografii decente care se pliază perfect pentru Instagram, Facebook sau site.

Nu vreau să intru în detalii tehnice pentru că sunt alții mai pricepuți care pot da și mai multe detalii despre camera telefonului Huawei P8. Mi-a plăcut foarte mult și partea de detalii. Adică dacă vrei să fotografiezi o anumită textură sau imprimeu, cu siguranță vei fi mulțumit de calitatea imaginii. În plus, de fiecare dată când fotografiam pe cineva aveam posibilitatea ca printr-o simplă apăsare să fac imaginea mai luminoasă.

bur
Fotografii de street style cu ajutorul telefonului

Mai jos ai câteva fotografii pe care le-am făcut cu telefonul, ca să îți faci o idee despre ce fotografii poate face:

hdr
sdr
3
hdr
hdr
13

Legat de experiența de a face fotografiile de street style cu telefonul îmi doresc să o repet pentru că mă ajută să și creez o relație personală cu cel pe care îl fotografiez. De asemenea, mai este și acea alergătură pentru a fotografia pe oricine îți iasă în cale.  În plus, am economist timp pentru că nu trebuia să mai prelucrez fotografiile și le puteam uploada direct pe site. Să nu mai zic despre cât de mult mi-a ușurat munca pe Instagram.

IMG_2253 - Copy

5 thoughts on “Fotografii de street style cu ajutorul telefonului?

 1. Ionut Birca spune:

  Probabil ai umblat un pic si la setarile camerei , si eu am un telefon la fel si sunt foarte multumit de el , mai ales ca , acum am citit acest articol !

 2. calin spune:

  salut. unde as putea sa gasesc o cravata cum e cea din penultima fotografie, cu dungi albe transversale?

 3. Laci Nagy spune:

  Am folosit functia HDR pentru a face fotografii si am dat luminozitate in zonele intunecate inainte de a face poza.

 4. Laci Nagy spune:

  Am folosit functia HDR pentru a face fotografii si am dat luminozitate in zonele intunecate inainte de a face poza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *