Barba Ingrijita

Nu mi-a plăcut niciodată să folosesc lama de ras pentru că nu îmi plăcea ce văd în oglindă după bărbierit. Era fața unui copil mai tânăr cu cel puțin câțiva ani. Și atunci când ai 19 ani, nu ai niciun avantaj să arăți ca un copil de 16 ani.

Cum să ai o barbă îngrijită

Faptul că mi-am lăsat o ușoară barbă mi-a adus mai multe avantaje față de cei care erau de vârsta mea.  În anii 2000 am prins momentul în care ți se cerea buletinul la intrarea în club. Ei bine, mie nu mi s-a cerut niciodată, spre deosebire de cazul colegilor mei care nu arătau a persoane majore. Chiar și secretarele de la facultate se purtau mai frumos cu mine față de modul în care îi abordau pe restul studenților.

Barba a prins o popularitate așa de mare încât unele branduri de cosmetice au scos produse de ten speciale pentru bărboși.

Bt9290_32-U2P-Global-001

Trăim în secolul vitezei, iar pentru mulți bărbați reprezintă un trend o barbă îngrijită. Pentru alții reprezintă un stil de viață, dar parcă nu fiecare bărbat știe să se îngrijească de barba lui. Astfel îți ofer câteva sfaturi simple pe care le poți folosi dacă ești purtător de barbă:

1) Folosește uleuri speciale pentru barbă. Nu doar că vei avea un aspect îngrijit, dar iubita ta îți va mulțumi. Nu ți s-a plâns niciodată că barba ta o înțeapă?

2) Aranjează-ți barba în funcție de forma feței. Chiar dacă vrei să porți un anumit tip de barbă nu înseamnă că ți se și potrivește.

3) Fă contur deasupra bărbii și sub ea pe zona gâtului. Astfel vei înlătura firele rebele și vei obține efectul de barbă îngrijită și proaspăt tunsă.

4) Fă un calcul în funcție de cât de des îți crește barba ca să știi când necesită vizita la bărbier. Pentru că un stil mai scurt de barbă necesită intervenție periodică față de un stil mai lung care necesită îngrijire o dată pe săptămână.

5) Nu-ți lăsa barbă dacă îți cresc prea puține fire de păr pe față. Efectul este că te chinui prea tare având un rezultat total opus față de ceea ce sperai să obții.

6) Barba necesită aceeași îngrijire ca și părul de pe cap, pentru că transpirăm în zona feței și, fără să vrem, suntem expuși și la fumul de țigară. Am un prieten care își spală periodic barba înainte de culcare deoarece iubita lui nu suportă mirosul de țigară.

7)  Scurtează firele de păr din jurul gurii pentru a te asigura că nu vei depozita miezuri de mâncare pentru a avea o barbă îngrijită.

Bt7085_15-U2P-Global-001
Cum să ai o barbă îngrijită

8) Dotează-ți trusa de îngrijire cu un aparat de tuns.

9) Dacă barba ta este mai lungă vei avea nevoie de un pieptene sau de o mașină de tuns cu piepteni motorizați Beardtrimmer Series 9000 care vor aranja firele rebele și pe cele căzute.

10) Alte noutății despre îngrijirea bărbii vei găsi la Philips.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *