Pantalonii scurti

Astăzi vom vorbi despre pantalonii scurți, care sunt mai mult utili decât stilați, de cele mai multe ori. Dar suntem aici pentru a combina aceste două aspecte, astfel încât să îți găsești perechea perfectă, funcțional și stilistic.

Structura

Cea mai importantă parte a structurii pantalonilor scurți este lungimea. Aceștia nu pot trece de genunchi, dar nici nu pot fi atât de scurți încât lenjeria intimă să fie mai lungă decât ei. Trebuie găsit echilibrul dintre cele două. Astfel, pantalonii trebuie să fie mai sus cu 5-10 centimetri de genunchi, poate chiar 5-8, în unele cazuri.
Partea superioară este la fel cu cea a pantalonilor obișnuiți.

Cromatica și imprimeurile la pantalonii scurți

Pantalonii scurți pot veni în nenumărate variații cromatice și modele. Important e să îți amintești regulile de asortare a culorilor, deoarece ele sunt aceleași ca și cele ale pantalonilor lungi.
Din punctul de vedere al imprimeurilor, acestea pot ascunde cât de cât, măcar vizual, unele defecte. De exemplu, dacă ai picioare lungi și slabe, poți purta dungi late orizontale. Dacă ai picioare scurte și musculoase, încearcă dungile subțiri verticale. În primul caz, imprimeul dă volum coapsei, iar în al doilea caz scade din acesta și subțiază.

Dacă nu ai probleme din acestea, sau pur și simplu alegi să le ignori, poți încerca absolut orice imprimeu, atâta timp cât urmezi simplele reguli ale asortării.

Cu ce se poartă pantalonii scurții

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laszlo Nagy (Stil Masculin) (@stilmasculin) on

Aici răspunsul este foarte larg, dar îl voi restrânge la câteva idei de bază. În primul rând, este foarte indicat să îi porți cu o cămașă, căreia eventual îi vei sufleca mânecile. Aș sugera totuși să nu porți cravată sau papion, deoarece acestea dau o formalitate mai mare ținutei, iar pantalonii scurți o scad mult. De asemenea poți purta un tricou polo sau unul rugby.

O dezbatere aprinsă este între purtarea sacoului la pantaloni scurți. Unii susțin că da, în cazul unei ținute foarte lejere, iar aici îl avem pe Nick Wooster purtând această combinație la un eveniment Pitti Uomo din timpul iernii. Alții susțin că discrepanța dintre formalul unui sacou și informalul unei perechi de pantaloni scurți este prea mare și n-ar trebui încercată această combinație. La urma urmei, totul rămâne la alegerea fiecăruia.

În plus, ce porți în picioare are o importanță deosebită. De regulă se poate purta cam orice încălțăminte, cu excepția pantofilor care duc cât de cât spre formal, adică Derby sau Oxford și evident, a sandalelor și șlapilor. Poți purta mocasini, poți purta loafers, poți merge pe pantofii de iaht și așa mai departe. Ce contează cel mai mult, e ca niciodată să NU porți șosete lungi cu pantaloni scurți, deoarece vor da un aspect cu totul inestetic ținutei. În schimb, folosește șosetele scurte, invizibile.

În final, după ce am prezentat cum ar trebui să arate o pereche de pantaloni scurți, îți urez succes la cumpărături și să fii cât mai stilat!

Cum porți pantalonii scurți? 

Related Posts

2 thoughts on “Pantalonii scurți. Doar funcționali sau și stilați?

  1. Mersi pentru sfaturi!

  2. pana la curea e una si in rest e total altceva…eu nu gasesc eleganta si stil in tinuta asta plus ca e un nonsens in functionaliate(si cum barbatul e functional inainte de toate…)daca tot e asa de cald ca vrei pantaloni scurti atunci camasa cu maneca scurta si gata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *