Cum Să Îți Asortezi Pantalonii Scurți La Încălțăminte

Vara este sezonul care ne permite să fim foarte lejeri din punct de vedere al vestimentației. Din acest motiv poate că nu mai suntem atenți la modul în care asortăm piesele vestimentare între ele. Dacă ai de ales între a avea o ținută bine construită și una dezorganizată de ce ai alege varianta care nu te avantajează?

Trebuie să pornești de la ideea de a căuta un balans între modelul de pantalon scurt ales și încălțăminte. Bănuiesc că ți-ai dat seama care dintre combinații nu merg. De ex. pantalonii scurți sport nu merg cu încălțăminte formală.

Cum să îți asortezi pantalonii scurți la încălțăminte

Pantalonii scurți sport cer încălțăminte de același tip

Știu că nu vin cu o informație nouă în această situație. Dar am ales-o ca o recapitulare. Dacă ai încălțăminte care e potrivită pentru sport e mai mult ca sigur că merge purtată la pantaloni scurți care fac parte din aceeași categorie.

În funcție de designul modelului de pantalon scurt (material, cromatic, croi) poți alege o pereche de teniși, încălțăminte sport albă sau cu un design retro. Nu este nimic greșit în a încerca aceste combinații. Precum spuneam mai sus, totul constă în balans.

Pantalonii scurți chinos

Acest tip de pantalon scurt a ajuns târziu la noi comparativ cu cei sport sau jeans. Ca nivel de formalitate pot fi considerați la fel ca și jeanșii. Din punct de vedere al încălțămintei poți alege: pe cea sport albă sau orice model sport-casual care consideri că se potrivește, boat shoes, espadrile și mocasini.

Pantalonii scurți de jeans

Aceștia sunt de 2 feluri. Cei foarte casual și cei simpli. Din punct de vedere al încălțămintei aș fi mai rezervat în cazul celor foarte casual. I-aș asocia doar cu încălțăminte casual.

Pantalonii scurți din stofă

În esență pantalonii scurți sunt considerați casual. Această diferențiere se face prin material folosit, aspect, croi și dunga de la pantalon. Aici mă refer atât la modelele din stofă, bumbac, in, lână etc care se apropie de acel pantalon de costum. Adesea i-ai văzut asociați cu un sacou din același material sau la cămașă.

Acești pantaloni se asortează cu încălțămintea pe care am enunțat la cei scurți chinos. În plus, mai putem adăuga loaferși, pantofi din piele întoarsă, etc.

Un sfat extra

Deși este un trend de a purta șosete lungi la această combinație te sfătuiesc să nu o faci. Șosetele ”invizibile” vor păstra ținuta simplă și curată.

M-am rezumat la informații simple de unde poți începe să construiești o ținută. Și e foarte important să experimentezi.

Cum asortezi pantalonii scurți la încălțăminte?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *