Cum sa te imbraci la o inmormantare

Arta de a te îmbrăca corespunzător pentru o anumită ocazie este întotdeauna o chestiune delicată, dar atunci când participi la o înmormântare este un moment mult mai delicat. Funeraliile sunt evenimente ce necesită respect, iar o parte de a fi respectuos, reflectă din ținuta ta. Cel mai adesea, stilul este pentru a-ți exprima personalitatea, dar, la o înmormântare, vă îmbrăcați pentru cel decedat și pentru familia decedatului. Tinuta ta este menită să reprezinte durerea și tristețea ta, așa că, îmbracă-te subtil, supus și clasic. Este de datoria ta să fii o sursă de sprijin într-o perioadă dificilă, așa că, acționează cu tact, respect, sensibilitate și demnitate.

Iată câteva ținute vestimentare potrivite despre cum să te îmbraci la o înmormântare

Costumul/pantofii

inmormantare
Cum să te îmbraci la o înmormântare

Culorile închise sunt o necesitate. Un costum negru este cea mai potrivită alegere, urmat de cel bleumarin închis și gri închis. Puteți să purtați și un costum în trei piese, mai ales dacă este toamnă/iarnă. Dacă nu aveți un costum complet, puteți purta pantaloni de culoare închisă cu o cămașă și cravată. Dacă înmormântarea are loc într-o biserică sau într-un climat cald, afară, vă puteți da jos sacoul pe timpul ceremoniei.

Puteți opta pentru o pereche de pantofi clasici negri sau derby/oxford negri (brogue), dar nici o pereche pe culoarea maro închis sau khaki nu ar fi o alegere greșită. Un lucru important este ca pantofii să fie lustruiți și bine îngrijiți. Nu participați la un serviciu de înmormântare în blugi, în tricou, adidași, teneși sau orice altceva ați purta în ziua liberă.

Cămașa/cravata

11079782_359853524199634_338367152_n

 

O cămașă albă este o opțiune standard, iar una de culoare neagră, o alegere acceptabilă, de asemenea. Cravata trebuie să fie cât mai simplă, de culoare neagră de preferat sau o culoare închisă. Evitați să purtați cravate cu imprimeuri sau culori țipătoare. În cazul în care publicul este mai conservator, puteți renunța la cravată.

De asemenea, încercați să evitați papioanele sau cravatele ascot la aceste evenimente. La cămașă, nu contează pentru ce anume optați, regular fit sau slim fit, important este să păstrați culorile (alb, negru, bleumarin închis). Evitați orice cămăși cu modele/imprimeuri puternice sau culori strălucitoare.  Indiferent de ținuta pe care o alegi, asigură-te că hainele tale sunt spălate, curate, călcate și fără miros. O înmormântare nu este momentul pentru care să te îmbraci pentru a ieși în evidență, ci dimpotrivă, trebuie să ai o ținută cât mai sobră, adecvată și subtilă, în același timp.

Accesoriile

Luați în considerare temperatura și vremea, atunci când vă alegeți ținuta pentru o înmormântare. Dacă este cazul, optați pentru îmbrăcămintea exterioară, mai ales dacă evenimentul va avea loc în aer liber. În cazul în care vremea se anunță rece, purtați o haină lungă neagră/un palton negru sau de culoare închisă, iar dacă ploaia este în prognoză, duceți umbrela cu dvs, care la rându-i, trebuie să fie neagră sau de culoare închisă.

Dacă v-ați dus pălăria, nu o purtați în timpul actului funerar. Orice prea bătător la ochi, nu este necesar și recomandat, de altfel. Bijuteriile ar trebui să fie reduse la minimum sau chiar deloc, dar un ceas de mână este un accesoriu adecvat cu privire la aceste evenimente, fie quartz, fie mecanic. De evitat totuși cele aurii, argintii. De preferat sunt cele cu curea din piele naturală (culoare neagră sau maro închis, desigur). Totodată cu importanța acestor ținute, trebuie respectat și codul bunelor maniere.

Sursa foto: aici, aici și aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *