Alegi Frizura

Mulți bărbați investesc o grămadă de bani în haine scumpe și/sau de calitate, care nu este un lucru rău, însă ei nu sunt atenți la cum să-ți alegi frizura. Felul în care te îmbraci spune multe lucruri despre tine, dar nu haina este singura care îl face pe om. Există și alte detalii, de care, dacă ai grijă, sunt sigur că o să arăți bine în orice situație.

Cum să-ți alegi frizura?

Unul dintre aceste detalii este frizura, care ar trebui să fie ”mână în mână” cu stilul vestimentar pe care vrei să-l adopți.

Cum ți se pare că ar arata un business man cu o frizură complet dezordonată? Mie unul nu mi-ar inspira suficientă încredere pentru a încheia o afacere cu el, chiar dacă afacerea pare profitabilă.

Consider că frizura este un ”accesoriu”  care trebuie să inspire starea de spirit a persoanei care o poartă, deci acest detaliu nu poate fi pus pe locul doi.

Unii bărbați și-au achiziționat o mașină de tuns electrică și preferă să se tundă acasă foarte scurt. Pe unii îi poate avantaja acest tip de tunsoare. Însă cel mai bine este sa cereți sfatul unui hair-stylist și să nu apelați la aparatele de acasă doar din comoditate. Sunt de părere că nu este în regulă să crezi ca este suficient sa îți pui niște gel pe cap înainte de a ieși din casă; concepția asta era între anii ’90-2000.

Mai puteți apela la anumite cataloage cu frizuri, pe care de multe ori le găsiți în frizerii, dar recomandarea mea este să nu copiați ce vedeți acolo, ci, poate să vă inspirați și să vă creați o frizură personalizată. Totuși, consider că atunci când faci asta ar trebui să ceri și părerea unui profesionist, adică a unui hair-stylist.

Nu toți își pot permite să apeleze la serviciile unui hair-stylist, dar vă pot spune din proprie experiență că, de multe ori, am fost mai mulțumit de frizura pe care mi-a făcut-o un frizer normal pe o sumă modică, decât ce mi-a făcut un stilist. În ziua de astăzi, în România, o diplomă de stilist se poate cumpăra, chiar dacă cel care are diploma în mână știe tunde sau nu. Totuși, poți apela la un stilist dacă nu ești sigur ce frizură te-ar prinde mai bine. Însă prețurile unui stilist bun sunt de câteva ori mai mari decât a unui frizer normal.

Totuși, dacă citești acest blog, sunt convins că vrei să fi atent la toate aceste detalii, care, până la urmă crează imaginea ta exterioară.

Fie că preferi să alegi o frizură clasică, fie că vrei să fie ceva cu care vrei să ieși în evidență trebuie să fi atent la anumiți factori, în funcție de care ar trebui să-ți alegi frizura:

Tipul de păr

Păr uscat

Păr uleios

Păr creț

Păr aspru și des

Păr subțire

Ce frizură mi se potrivește în funcție de forma feței

Fața ovală

Față Ovală
Față ovală

Dacă forma feței tale este una ovală, poți spune că ești un bărbat norocos. Poți purta aproape orice coafură cu care vei arăta foarte bine.

Fața pătrată

Față Pătrată Alegi Frizura
Față pătrată

De regulă, bărbații care au forma feței pătrată au și o frunte înaltă iar maxilarul este accentuat. Daca te încadrezi în această categorie stiliștii îți vor recomanda atât coafurile pentru păr scurt, dar și mediu, în linii drepte sau curbe pe față. Totuși, un mic truc ar fi să folosești o frizură care să aibă volum, pentru că volumul ajută la rotunjurea feței.

Fața alungită

Fată Alungită Alegi Frizura
Fată alungită

Dacă forma feței tale este alungită, trebuie să alegi o frizură care să dea impresia că fața ta este mai scurtă și mai lată. Orice tunsoare care îți va acoperi fruntea te va ajuta. De evitat sunt părul lung și lins, sau alte tunsori care dau impresia de alungire a feței. Nici tunsoarea ”la zero” nu te avantajează deloc.

Fața triunghiulară

Față Triunghiulară
Față triunghiulară

Dacă ai o bărbie îngustă și obrajii conturați, poți spune că ai o față triunghiulară. Ca și cei cu fața ovală, poți să te consideri norocos pentru că există foarte multe frizuri cu care să areți bine.

Fața rotundă

Față Rotundă
Față Rotundă

Pentru acest tip de față se recomandă un păr scurt, sau mediu, eventual cu țepi, care vor duce la alungirea feței. Îți recomand  să eviți părul creț precum și părul lung.

Lungimea părului

Chiar dacă ai părul lung, mediu sau scurt, iți poți alege frizuri cu care să areți extraordinar.

Cât timp ești dispus să aloci zilnic pentru a-ți aranja părul

Cu cât o frizură este mai sofisticată, cu atât este mai greu de întreținut. Dacă știi că îți place să dormi mai mult dimineața, nu-ți recomand o frizură foarte sofisticată. Dacă nu ești dispus să aloci timpul suficient pentru aranjarea ei, nu va arăta bine.

Mici defecte pe care vrei să le ascunzi

Majoritatea băieților avem în cap anumite ”eczeme de asfalt” să le spun așa, sau urme ale unor accidente din copilărie, în care am avut capul spart. O frizură adecvată poate să ascundă aceste urme și pot spune că este chiar indicat să le ascunzi deoarece nu sunt chiar estetice.

Sfaturile mele:

Un mic sfat, pe care nu știu dacă este necesar să-l spun, dar totuși o fac, este ca părul tău să fie curat tot timpul.

Îți mai pot recomanda să speli părul seara dacă pentru aranjarea lui ai folosit geluri sau fixative.

Fii aventuros și nu ezita să încerci frizuri și coafuri noi, pana când vei găsi ceva care ți se potrivește cel mai bine!

Tu cum îți alegi frizura?

Un articol scris de Adrian Tocaci.

Sursa foto: aici și aici

Related Posts

19 thoughts on “Cum să-ți alegi frizura? (guest post)

 1. Victor Cretu spune:

  Buna Laci Nagy, imi place mult articolul tau despre cum sa imi aleg frizura.
  Te rog sa imi recomanzi cateva pentru forma fetei mele. Multumesc anticipat :)

  1. Lorand Coc spune:

   Da, da’ areti bine! :)))))

 2. Frantz spune:

  Mno, problema frizurii este destul de complicată. Ideea de bază este ca un profesionist să aleagă pentru client ceva care să-i avantajeze trăsăturile antropometrice.Investiția lunară, la două luni, într-o frizură merită și ar trebui să facă fie o chestie obligatorie.
  Acum, mai sunt și cazurile ălora ca mine, care se tund foarte scurt, pentru că nu mai avem ce purta, gradul de chelie diferind de la individ la individ.
  Exemplul personal este că, deși sunt slab, am ales să mă tund 0, din cauză că părul este o amintire frumoasă.
  Când văd atâția indivizi penibili, cu o brumă de mărar pe scalp,mă face să râd. Părul nu-l mai aduce nimeni înapoi. Și atunci, de ce ar mai purta cineva câteva fire, gen Traian 4 șuvițe, când era primar? Când poate să se tundă scurt?
  Eu personal am ales să port și barbă, pentru a schilibra fața și a lua ochii lumii de la mândrețe de chelie.
  Sfatul meu, pentru ăia care cheles, este să se tundă scurt și să poarte barbă.
  O barbă scurtă, îngrijită, tunsă regulat, care să-i facă să arate bine.
  Apropo, Lacy, văd o evoluție a calității articolelor și subiectelor abordate. Tot respectul.

 3. Buna asa este imaginea conteaza

 4. Mihai Casalean spune:

  mda,interesant

 5. LEONARD spune:

  spunemi si mie te rog ce frezura sa aleg ca am fata alungita

 6. ce frezura sami aleg datimi niste idei am fata alungita

 7. Mrr Alexx Awwr spune:

  tipuri de frezuri va rog am fata ovala

 8. marian spune:

  Am fata ovala, spunetimi ce frizuri sa aleg

 9. CRISTI spune:

  Va recomand la toti de mai sus, o chelie.
  Se poarta chel , e la moda, pentru femeile de azi.

 10. Alex spune:

  Dati-mi idee pentru o freza am fata ovala

 11. vio spune:

  Buna am fata ovalaovala ce tunsoare mi se potriveste.

 12. Foarte bun articolul. Felicitari !

 13. Salutari! Niciodata nu am inteles de ce trebuie sa fie doar o varianta! Nu exista corect sau gresit! Fața patratoasa la un bărbat, ar trebui sa rămână asa cum este, nu sa fie „indulcita”, decât daca se cere! Important este sa afli ce trăsături iti doresti sa maschezi sau sa scoti in evidenta si doar apoi alegi o tunsoare!

 14. andrei spune:

  Salut. Am caput plat la spate si vreau da ascund acest lucru.Ce tunsoare crezi ca mi s-ar potrivi?

  1. Laci spune:

   Salut,

   Discuta cu un stilist despre asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *