povestea despre stilul masculin

Mă numesc Ștefan Băbălău, am 23 de ani și sunt din R.Moldova, Chișinău și asta este povestea mea despre stilul masculin. Urmăresc blogul StilMasculin acum un an de zile (am aflat de acest blog printr-o referință/link de pe blogul lui Alexandru-Remus în vara anului 2012) și vreau să mărturisesc că stilul meu de viață s-a schimbat considerabil la aspectul estetico-vestimentar. Și atitudinea mea față de vestimentație și stil masculin a căpătat o nouă imagine în relație cu ceea ce port și cum port.

Povestea lui Ștefan despre stilul masculin

Mulţi se amăgesc pe ei înşişi crezând că vestimentația frumoasă îi va face să aibă preţ în ochii lumii. Dar farmecul care vine numai de la înfăţişarea din afară, este lucru trecător. De aceea contează foarte mult interiorul – sufletul omului, iar esențialul este că exteriorul de fapt nu este altceva decât reflexia a ceea ce ești și cine ești cu adevărt.

Pentru mulți oameni stilul este un mod complicat de a spune lucruri foarte simple. După noi: un mod foarte simplu de a spune lucruri complicate. Am înțeles că stilul de viață a fiecărui om îl definește pe fiecare în parte, și ceea ce ține de o bărbăție autentică ține neapărat atât de Codul Bunelor Maniere cât și de Codul Vestimentar.

Dacă acum 2-3 ani în urmă aveam maxim 3 cămăși în garderoba mea, și acelea doar pentru evenimentele speciale, astăzi colecția mea de cămăși e în număr de peste 20 de buc.; Dacă acum 2 ani în urmă aveam doar un sacou și acela pentru evenimente, astăzi diversitatea acestora îmi permite să le asortez în cele mai creative moduri conform Codului Vestimentar.

Dacă acum 2 ani în urmă nici nu pomeneam cuvântul papion, astăzi am peste 10 modele de papioane, cravate, batiste de buzunar, accesorii etc.; Dacă acum 2 ani în urmă pantofii erau pentru mine doar încălțăminte de eveniment, astăzi a devenit încălțămintea cea de toate zilele; Dacă acum 2 ani în urmă purtam doar ciorapii albi, astăzi am renunțat la ei și i-am înlocuit cu o colecție nouă colorată.

Am început să fac distincție între stiluri și să respect pe cât posibil normele vestimentare, astfel renunțând la modă, m-a ajutat să-mi definesc un stil propriu care mă face unic și original în ceea ce sunt. Dar cel mai important este faptul că am învățat cum să mă îmbrac bine cu bani puțini, pentru aceasta și pentru aportul acestui blog în viața mea eu îmi aduc recunoștință și vreau să spun un mare MULȚUMESC.

Related Posts

8 thoughts on “Povestea lui Ștefan despre stilul masculin (guest post)

 1. Cristi spune:

  Imi place stilul tau! Felicitari!

 2. Ioan Cozac spune:

  Stefan,toata admiratia.Ma bucur cind vad tineri de virsta ta ca pun pret pe tinuta.Te felicit.
  Cravata e discutabila..

 3. Multumesc pentru apreciere Ioan Cozac !! Să trăiți !!!

 4. Catalin spune:

  La Multi Ani pe 2014!
  Referitor la articol foarte bun, simplu dar util pentru toti ceilalti. Eu unu ma regasesc in multe dintre cele descrise de Stefan.

 5. Florin spune:

  Nu-mi vine greu sa cred ce spune tipu. Il felicit si mereu imi tresalta inima, cad vad cate unu care gaseste „drumul”, care se reinventeaza, care descopera ca in viata trebuie sa te dezvolti (pe toate planurile), pentru ca ai un potential. Cineva m-a contrazis de curand ca degeaba te imbraci elegant(sau stilat) daca nu ai nimica in cap. Am tinut neaparat sa-i spun ca ba din potriva te imbraci asa pentru ca ai ceva in cap, exteriorul reflecta interiorul. Exceptie cand te imbraca altcineva, asta face parte din alta poveste. Multumim celor care ne lumineaza. Am crezut ca dezvoltarea personala este totul, pana de curand cand am gasit si eu Stil Masculin si mi-am dat seama ca exista si exteriorul. Sa traiesti! Lacy pentru munca pe care o faci. Pe unii chiar ii schimba!

 6. Sergiu spune:

  BRAVO !!! ma bucur mult pentru tine, ca ai aflat asta la varsta ta… si ma simt vinovat ca am aflat abia acum… (ei dar niciodata nu e prea tarziu), si ciorapii albi in afara de cei sport au zburat la gunoi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *