Cum Se Combina Culorile

Don’t be afraid of the dark, cam așa sună titlul celebrului film horror al lui Guillermo del Toro. Dar alta e situația în cazul stilului vestimentar. Până nu demult, și eu obișnuiam să port doar haine închise la culoare, cel mai adesea negru și gri închis, iar când îmi făceam curaj să îmbrac ceva colorat foloseam tot ceva în nuanțe închise. De ce? Foarte simplu… consideram că aceste obiecte vestimentare îmi conferă o notă de mister, mă fac să arăt mai slab (ceea ce e adevărat) și mai ales nu necesitau o atenție sporită pentru a le combina. Credeam că o astfel de ținută este foarte stilată și atrage privirea.

Cum se combina culorile?

Nu puteam greși mai mult. Am descoperit acest secret pe „pe propria piele” în momentul în care am început să port haine de toate culorile. Am început să observ și alte persoane cu mai mare interes și sincer, vestimentația în negru, gri sau albastru închis nu îmi transmitea nici o informație despre purtatorul ei, doar că se îmbracă la fel ca restul.

Culorile, ce e drept, cer o atenție mai sporită atunci când le îmbraci dar merită pe deplin efortul. Un bărbat care știe cum să combine culorile vii, stridente în așa fel încât să creeze o armonie între obiectele vestimentare, e văzut ca un bărbat sigur pe el, care știe ce vrea și știe să își foloseasca atuu-rile.

Color-Colorful-Colour-Suit-Supply-Ad-Advertisement-2011-650X487
Cum se combina culorile

Totuși, cum se combină culorile?

Deși aparent dificil, să alegi o vestimentație în culori vii este foarte simplu. Orice, repet, ORICE obiect vestimentar de culoare stridentă, vie, se potrivește perfect cu un altul noncolor (alb sau negru) deci posibilitațile sunt nelimitate. Foarte bine se potrivesc roșul și albastrul (care se găsesc într-o mulțime de nuanțe) cu albul și galbenul, oranjul, rozul, și chiar verdele cu negrul
De asemenea, o utilizare eficientă a hainelor colorate se face ținând cont de culorile calde și reci.

Culorile vii se spune că sunt reprezentative elementelor naturale, astfel: pentru cele calde, elementul natural este focul deci culorile sunt galben, oranj, roșu-oranj, roșu, roșu-purpuriu etc. Pentru culorile reci avem: verde, albastru, albastru de Caraibe, albastru-azur, violet, indigo etc Acestea sunt în corespondență cu elementele cer, aer și apă . Și aici se pot combina eficient haine în culori calde cu cele în culori reci.

Cum se combina culorile monoromatic? Aceeași culoare în diferite nuanțe?

Color-Colorful-Ad-Colourful-Suit-Supply-2011-Advertisement-650X487
Cum se combina culorile

Da și… da. În primul caz, e simplu, vestimentația aceasta denotă prospețime, stil, bun gust și în mod sigur te va face remarcat. Atenție, ca și încalțăminte se va purta întotdeauna o culoare închisă, diferită de restul hainelor. În caz contrar vei părea un manechin de porțelan.

În cel de-al doilea caz lucrurile stau puțin diferit. Daca alegem să purtăm, spre exemplu, pantaloni și sacou, amândouă piese vestimentare de culoarea albastră, este esențial ca una dintre acestea să aibă un model imprimat (dungi, carouri, etc). Astfel, nu apare impresia de monotonie.

Stil Masculin Pitti Uomo 96 Borsalino
Cum se combina culorile

În concluzie, negrul si albul sunt de preferat a fi purtate cu ocazia unor evenimente unde se cere o ținută formală, interviuri, prezentări, etc.

Însă în restul cazurilor, vestimentația foarte colorată, armonioasă, însoțită de o atitudine de siguranță de sine este metoda perfectă de a atrage toate privirile spre tine, de a fi ascultat și admirat, atat de alți bărbați , cât mai ales de reprezentantele sexului frumos.

Mai multe despre acest subiect vei găsi în materialul video Cum să-ți asortezi hainele.

sursa foto

Related Posts

5 thoughts on “Cum se combina culorile

 1. Anschi spune:

  SI nu ne-ai spus cum se combina culorile! :))))) Exemple zero. Sunt un pic dezamagit de data asta de articol ma asteptam la mult mai mult cu atata mai mult cu cat va urmaresc constant.

  1. Laci spune:

   Articolul era impartit pe mai multe pagini. Incearca acum.

 2. elec spune:

  Salut . Imi poti da niste sfaturi , niste optiuni de asortare a acestor pantofi , Mi-au placut , i-am luat dar acum mi se par greu de asortat ms anticipat stonecreek.eu/pantofi-barbati/pantofi-11777016akbj.html

 3. florin spune:

  As avea ceva nelamuriri.As putea purta costum gri,pantofi si curea maro,camasa albastru deschis,cravata/papion si batista mov?

  1. Laci spune:

   Cat timp nu ai batista si papion/cravata la set esti in regula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *