Culorile sezonului care urmează

După cum calendarul ne arată, zilele toride ale verii au trecut, iar ploile, vântul și temperaturile mai scăzute vor lua locul. Ne-am protejat de căldură prin diverse materiale ușoare și subțiri, purtarea încălțămintei corespunzătoare și a culorilor deschise, spre alb. Deși nu este greșit din punct de vedere estetic să purtăm în continuare aceste nuanțe, putem de asemenea profita de sezonul care urmează și să purtăm culori specifice.

Culorile sezonului care urmează

Culorile de bază

Asortare camasa Pineberry cravata The Urban Ties sacou atelierul de stil
Culorile sezonului care urmează

Nu este mare filozofie să ne dăm seama la care culori ne referim mai exact. Dacă ne uităm împrejur, predomină nuanțele pământii, precum: maroul, vișiniul, portocaliul, albastrul, verdele, galbenul sau griul.

Un avantaj subtil, la care poate mulți nu se gândesc, este că persoanele care optează să își pregătească garderoba pentru diferitele anotimpuri, vor fi percepute drept atente la detalii. De asemenea, nu vor fi prea banale, alegând mereu tot aceleași culori la îmbrăcăminte sau încălțăminte. În loc să achiziționeze o cămașă albă, standard, vor cumpăra una verde închis, gri sau albastră.

Despre asortarea acestora între ele

Nu se pune problema ca toată garderoba să fie înnoită cu elemente doar în culorile toamnei, dar dacă este necesar un pulover nou, spre exemplu, se poate lua în calcul ca nuanța acestuia să fie portocaliu, să zicem.

Este întotdeauna un rezultat estetic combinația dintre o cămașă în culoarea albastru deschis, de pildă, cu o cravată verde închis sau vișinie. Așadar, un contrast de genul culoare deschisă – culoare închisă va funcționa. La fel, dacă în garderoba ta de acum ai deja o cămașă gri, va merge foarte bine cu un pulover portocaliu în V. O idee poate fi și aceea a combinării culorilor care nu ar aparține neapărat paletei de nuanțe ale sezonului actual, și a uneia dintr-aceasta. Astfel, ne scutim de achiziționarea a prea multe piese vestimentare deodată.

Să nu uităm că nu doar piesele vestimentare sau încălțămintea este supusă asortării culorilor, ci și accesoriile. De aceea, putem adăuga o pată de culoare specifică toamnei printr-o brățară, curea a unui ceas, cravată, batistă de buzunar sau eșarfă.

Pentru a fi mai ușor de imaginat cum ar arăta exemplele enunțate anterior, aici este o galerie cu asemenea asortări de culori:

Oricine îndrăznește să mai schimbe puțin ceva la garderobă, fără a cheltui mult și în același timp de a arăta și celorlați că e atent la asortarea culorilor, poate opta pentru culorile sezonului în care ne aflăm.

Mai multe despre acest subiect vei găsi în materialul video Cum să-ți asortezi hainele.

Se regăsesc și în garderoba ta asemenea culori?

 

sursa foto

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *