Cum Te Protejezi Când Te Duci În Vacanță

Luna iulie este vestitorul vacanțelor și a concediilor de vară. Pot presupune că te-ai săturat de ploaie și vremea rece și aștepți  vacanța mult dorită pe o insulă cu un nisip fin și soare plăcut. Încă nu am reușit să plec în vacanță în acest an, dar știu că indiferent unde aș pleca am nevoie de anumite produse cu factor de protecție care să îmi facă șederea mai plăcută.

Cum te protejezi când te duci în vacanță

Dacă stai la soare trebuie să știi următoarele lucruri:

1) Trebuie consumat responsabil, ca și alcoolul.

De ex între orele 11:00 și 14:00 nu prea ai ce căuta la soare pentru că îți este foarte dăunător pielii. Țin minte conversația pe care am avut-o cu un fost colaborator care se încăpățâna să mă asculte referitor la perioada în care trebuie să luăm pauză. Conversația a devenit una aprinsă doar din prisma faptului că el nu a fost educat în această privință. Știu că timpul tău este prețios și că ai plătit mult pentru biletul de la ștrand sau vacanță, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să avem grijă de corpul nostru.  Probabil efectele nu sunt vizibile tocmai acum, dar peste câțiva ani poți observa cu ușurință cum vei îmbătrâni.

Când am fost cu Matei în vacanță între orele respective ne-am retras la camera de hotel pentru a-l proteja și pentru a-și face somnul de frumusețe.

Dsc_2250
Cum te protejezi când te duci în vacanță

Noi, părinții lui Matei, avem pielea normală, dar chiar dacă nu avem probleme specifice pielea noastră are nevoie de asemenea de protecţie solară, pentru a preveni efectele nedorite ale radiaţiilor. De curand am descoperit spray-ul transparent pentru protecţie solară FPS 50 de la Eucerin, indicat persoanelor cu pielea normală sau mixtă. Ne place pentru ca intră imediat  în piele şi este rezistent la apă.

2) Nu ieși din casă dacă nu ești protejat corespunzător. A se înțelege cremă cu factor de protecție.

Știu că vrei să grăbești procesul de bronzare, dar nu vei face nimic dacă nu te protejezi corespunzător. Am avut arsuri de la soare și cred că ai trecut și tu prin așa ceva și nu este ceva plăcut.  De asemenea, avem nevoie de cremă cu factor de protecție atât pentru corp precum și pentru față. Am fost în Florența în cadrul unui proiect unde am stat foarte mult afară în soare şi, cu toate că, am avut pălărie nu m-a protejat foarte mult, iar pielea s-a înroşit.

În astfel de situaţii recomand folosirea Eucerin Gel-crema dupa plajă impotriva alergiilor solare ce îngrijeşte pielea sensibila si predispusa la alergii după statul la soare, adică roşeaţă, mâncărime şi senzaţia de piele care înţeapă.

3) Nu-ţi lăsa copilul nici un minut în soare fără cremă de protecţie solară

Dsc_2206
Cum te protejezi când te duci în vacanță

Când îl scoatem pe Matei la joacă în curte îl dăm de fiecare dată cu cremă cu factor de protecție 50+.

Pielea copiilor este mult mai subţire şi mai sensibilă decât cea a adulţilor şi nu produce suficientă melanină pentru a-i proteja de radiaţiile ultraviolete. În timp ce ne expunem la soare, se generează creşterea producţiei de melanină, substanţa responsabilă cu pigmentarea pielii. Acesta este principalul mecanism natural de apărare a pielii împotriva razelor nocive UV. Pielea copilului tău, însă, poate asigura protecţie naturală împotriva efectelor nocive ale soarelui pentru o perioadă foarte limitată: sunt suficiente între 3 şi 5 minute până la apariţia primelor arsuri. Tocmai din acest motiv, pielea micuţilor are nevoie de o atenţie sporită, alături de o îngrijire în profunzime, pe toată durata expunerii la soare.

Copiii sunt mai expuşi la soare pentru că ei petrec mai mult timp în aer liber, aşadar este deosebit de important ca protecţia solară destinată copiilor să conţină filtre complexe cu acţiune completă. La începutul verii, copii şi-au pierdut deja răbdarea şi tot ce îşi doresc este să îşi consume energia acumulată, alergând şi jucându-se.

Spray-ul pentru protecţie solară FPS 50+ de la Eucerin este modalitatea simplă şi distractivă de a îi convinge să te lase să le asiguri protecţia solară necesară, cu factor de protecţie mare. Se aplică rapid şi este rezistent la apă. Acesta asigură o protecţie foarte ridicată, astfel încât copilul tău se poate juca apoi în voie, fiind şi protejat în acelaşi timp. Observ prea mulți copii care sunt lăsați fără protecţie solară și mi se rupe, de fiecare dată, sufletul. Ca părinte, sentimentul este mult amplificat. Nu cred că vrei să afli cum se manifestă insolația sau o alergie solară.
Acest lucru ar putea să sune și adulților.

Protejezi Vacanță
Cum te protejezi când te duci în vacanță

Indiferent de locul în care îți vei face vacanța ai grijă de tine pentru că viața este prea scurtă și prea frumoasă.

Am scris despre importanta protectiei solare la invitatia Eucerin care a lansat de curand o campanie cu rol educational. Cei interesati pot gasi informatii si detalii despre protectia si produsele de protectie solara pe platforma cusoareleinvacanta.ro. În plus, pe platforma lor poți câștiga diverse kituri pentru vacanță.

Cu ce cremă te protejezi în vacanță?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *