De ce să participi la o sesiune de masaj thailandez

O incursiune in lumea interesantului masaj thailandez. Ce este, cand a aparut si ce beneficii aduce?

Masajul thailandez a fost asociat multa vreme cu masajul erotic, fara a avea insa prea multe legaturi cu cel din urma. Exista inca destul oameni care se gandesc la masaj thailandez cu putina jena, neindraznind sa apeleze la un astfel de serviciu.

Odata ce este descoperit insa, acest masaj dezvaluie o lume cu totul si cu totul noua. Orice studiu clinic asupra sa poate sa demonstreze zeci de beneficii oferite de o sesiune de masaj iar istoria de peste 2500 de ani construita in jurul tehnicii asiatice de masaj contureaza si mai bine toate beneficiile.

Ce se intampla in timpul unei sesiuni de masaj tailandez?

Cei care se asteapta la masaj cu foarte mult contact fizic cu caracter erotic vor fi dezamagiti. Conform celor de la enjoybali.ro, contactul fizic este foarte limitat iar masajul este practicat, de cele mai multe ori, de femei de 40-50 de ani, asadar nu exista absolut nimic erotic in relatia dintre client si maseuza.

In general, tehnicile de masaj thailandez se remarca prin cateva particularitati:

  • Este usor dureros. O conditie esentiala a masajului este aceea de a se trosni toate incheieturile si de a se presa partile corpului. Aceste actiuni pot sa genereze momente cu adevarat dureroase, insa relaxarea de dupa este nepretuita.
  • Incepe cu talpile. Orice maseuza cu experienta va incepe masajul din talpi, unde exista multe puncte energetice. De la talpi se continua in sus catre gat, trecand prin coapse, spate si maini. Masajul se termina cu capul, prin care se genereaza o stare totala de relaxare. Masajul realizat in zona scalpului este, de fapt, una dintre cele mai importante parti ale intregii sesiuni.
  • Masajul Thailandez nu poate sa fie realizat oriunde. Atmosfera este foarte importanta, asadar saloanele in care se practica aceasta activitate au mirosuri foarte placute si sunt aranjate dupa reguli feng shui.
  • Nu este nevoie de eliminarea hainelor. De cele mai multe ori, contactul intre maseuza si pacient se realizeaza in prezenta hainelor.

Care este istoria acestui tip de masaj thailandez?

Asa cum am amintit, istoria sa incepe in urma cu peste 2500 de ani, atunci cand medicul care il ingrija pe Buddha, Jivaka Kamar Bhaccha, s-a folosit de toate cunostintele din domeniul medicinii, dar si din Yoga, pentru a crea o tehnica noua de relaxare.

De la momentul initial pana astazi, tehnica lui Bhaccha s-a dezvoltat foarte mult iar masajul thailandez a devenit o adevarata arta. Evident, cel mai adesea poate sa fie gasit in Thailanda, unde saloanele sunt prezente la fiecare colt de strada. Cu toate astea, cei care doresc sa se bucure de cateva momente e relaxare pot gasi saloane in aproape orice mare oras al Europei.

Ce avantaje aduce masajul thailandez?

Relaxarea resimtita imediat dupa o sedinta realizata de o maseuza buna este avantajul principal, pe care fiecare om il cauta. Pe langa relaxare exista si alte beneficii majore:

  • Un sistem imunitar imbunatatit. Presiunea asupra fiecarei parti din corp duce la imbunatatirea tensiunii arteriale si la eliminarea toxinelor din muschi.
  • Reducerea stresului. Cei care sufera de stres sau de anxietate pot sa se bucure din plin de o sesiune de masaj.
  • Revigorarea sistemului nervos.

Printre particularitatile ce trebuie sa fie remarcate la masajul thailandez se numara faptul ca temperatura incaperii in care se face masajul este de pana in 20 de grade Celsius iar patul este foarte tare. De cele mai multe ori este reprezentat de o simpla saltea subtire asezata pe podea.

Vei participa la masaj thailandez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *